Salata cu ton si avocado


Salata cu peste si avocado, un aperitiv gustos de sarbatoare

salata de ton si avocado detaliu

Salata cu ton si avocado, reteta de aperitiv de Revelion. Reteta de salata cu peste, o alternativa la reteta clasica de salata boeuf

Una dintre cele mai bune salate facute pana acum este salata cu ton, avocado, migdale usor prajite, mar verde acrisor, ceapa si maioneza. Daca nu suna tocmai ca o salata traditionala, va garantez ca este putin spus buna, nu o sa va saturati de ea. Combinatia dintre gustul usor acrisor al marului, migdalele crocante si tonul file este un vis! Neaparat sa incercati reteta aceasta de sarbatori, o sa fie un succes!

Important este sa folosim mere verzi pentru aceasta reteta daca vrem un gust acrisor, iar tonul sa fie de cea mai buna calitate si neaparat in suc propriu. Eu am ales tonul file in suc propriu de la Lotka. Conservele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti, le puteti folosi cu incredere pentru preparate gustoase si usor de preparat.

Daca va doriti ceva deosebit pe masa de sarbatori, incercati aceasta reteta de salata cu ton si avocado, o sa fie apreciata de toata familia!

Salata cu ton si avocado – Ingrediente (4 persoane)

  • 2 borcane ton file Lotka in suc propriu (200 g/1 borcan)
  • 1 ceapa alba mica
  • ½ mar verde mare
  • 1 avocado
  • 3-4 linguri maioneza (vezi reteta aici)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 g migdale decojite
  • sare si piper dupa gust
  • maioneza + avocado cubulete + fulgi de migdale (pentru ornat)

Salata delicioasa cu peste si avocado, reteta de Revelion – Preparare pas cu pas

  • Punem tonul file intr-o sita si il lasam sa se scurga cca 10 minute.

ton pentru salata cu avocado

  • Punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu si adaugam migdalele. NU ungem tigaia cu nimic!
  • Prajim migdalele cca 2-3 minute, dar avem grija sa stam langa ele si sa le amestecam continuu.

migdale prajite in tigaie

  • Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si, dupa ce s-au racit, le tocam potrivit.
  • Tocam marunt ceapa, taiem in bucatele potrivite avocado si marul verde, marul cu tot cu coaja.

salata de ton si avocado preparare

  • Punem intr-un vas toate ingredientele (cubuletele de mar si avocado, tonul, ceapa, maioneza, zeama de lamaie si migdalele) si amestecam pana cand obtinem o consistenta legata.

salata de ton si avocado preparare

  • Condimentam salata cu sare si piper dupa gust.
  • Punem salata cu ton si avocado intr-un vas ceramic si o nivelam.

Cum ornam salata cu peste?

  • Acoperim suprafata salatei cu putina maioneza si o ornam cu fulgi de migdale prajiti si cubulete de avocado. pentru ca avocado oxideaza foarte rapid, va sfatuiesc sa ornati salata exact in momentul in care o serviti.

salata de ton si avocado prezentare

Este delicioasa! Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata cu ton si avocado
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

9 comentarii la “Salata cu ton si avocado

  1. Georgeta spune:

    Draga Laura,
    am facut reteta, un pic modificata, cu alt tip de peste. Delicioasa. E trecuta pe lista de favorite.
    multumesc.
    georgeta

  2. Romano Maria spune:

    Dintre multe preparate de sarbatori, aceasta salata a fost cea mai apreciata!

    Multumesc pentru reteta!

    Un an cu sanatate si impliniri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor