Chec cu fulgi de nuca de cocos si nutella, reteta rapida gata in 10 minute
Chec cu nuca de cocos si nutella, un desert rapid, gata in 10 minute! Reteta pas cu pas de chec pufos cu cocos si nutella. Chec pufos copt in forma cu gaura, cu crema si fulgi de cocos, o reteta simpla pentru mic dejun.
Ieri am gasit in dulap o punga de fulgi de nuca de cocos, pe care am cumparat-o acum cateva saptamani pentru un alt desert pe care nu am mai reusit sa il fac. Si pentru ca voiam musai sa fac ceva dulce rapid si bun, mi-am amintit de acest chec cu nuca de cocos si nutella. Pufos, gata in maxim 10 minute (ma refer la timpul de preparare), cu o consistenta umeda, exact asa cum imi place mie sa fie un chec.
In timp ce faceam checul, am incercat sa imi amintesc ce prajituri cu cocos mancam in copilarie. Nu am reusit sa imi aduc aminte decat de prajitura Lamington sau prajitura tavalita, cum ii spunem noi, in rest la mine in familie erau rare retetele de desert cu fulgi de cocos. Iata ca acum sunt indragostita de gustul de cocos, fac foarte des prajituri, biscuiti, cheesecake si chiar retete sarate cu acest minunat ingredient.
Sa revenim la acest chec pufos cu cocos si nutella. Prepararea se petrece intr-un singur vas, deci din start este un plus pentru ca nu o sa avem multe vase de spalat. Dupa ce mixam ouale si zaharul, adaugam ingredientele in ordinea in care le-am scris mai jos, amestecam si punem compozitia de chec in forma tapetata. Pe deasupra adaugam nutella si gata checul! Nu ne ramane decat sa il coacem si sa il savuram cu pofta.
Am copt acest chec delicios intr-o forma rortunda cu gaura, de 24 cm diametru. Daca il vreti mai inalt, este perfecta o forma de 22 cm. Acest chec pufos se poate coace si intr-o forma clasica de chec, intr-o forma rotunda fara gaura de 22-24 cm sau intr-una dreptunghiulara de 22×18 cm.
Si acum sa vedem cum se face reteta de chec cu cocos!
Chec cu nuca de cocos si nutella – Ingrediente (forma rotunda cu gaura 22-24 cm Ø)
- 3 oua
- 150 g zahar
- un varf cutit sare
- 75 ml ulei de floarea soarelui/arahide
- 150 g faina
- 5 g praf de copt
- 150 g fulgi de nuca de cocos
- 150 ml lapte
- 3 linguri nutella
Chec cu cocos si nutella – Chec pufos in 10 minute! – Preparare pas cu pas
- Punem ouale intr-un vas, adaugam sarea si zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare (cca 3-4 minute la viteza maxima).
- Adaugam uleiul treptat, fara sa intrerupem mixerul, si mixam inca 1 minut sau pana cand uleiul este perfect incorporat.
- Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam, de data aceasta cu un tel.
- Punem si fulgii de cocos si amestecam, tot cu telul.
- La sfarsit adaugam laptele, la temperatura camerei, si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia de chec o sa fie usor lichida. Nu mai adaugati faina.
- In forma tapetata cu unt si faina, adaugam compozitia de chec.
- Cu ajutorul unei linguri, distribuim uniform nutella pe intreaga suprafata a checului cu cocos.
Va recomand sa puneti borcanul cu nutella intr-un vas plin cu apa fierbinte, pentru 10 minute. In acest fel nutella devine mai fluida si o sa fie mult mai usor de intins pe suprafata checului.
- Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 de minute.
Facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate checul din cuptor. Daca iese umeda, cu urme de aluat pe ea, il mai lasam la copt inca 5 minute.
- Lasam checul sa se raceasca in forma, 3-4 minute, apoi il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
- Eu nu am avut rabdare, l-am taiat cand inca era usor cald. Pofta buna!
Daca nu am forme mici, pot face checul in forma dreptungiulara mare?! multumesc pentru reteta .
Sigur ca da. Cu drag!
Draga Laura, tocmai am facut aceasta reteta si a iesit minunat.. Aromat si gustos, combinatia perfecta pentru noi: cocos si Nutella. 😁
Multumim mult pentru aceasta reteta!
Mulțumesc pentru rețetă! Îmi place checul, în schimb nu îmi place nuca de cocos. Dacă o scot dintre ingrediente ar trebui înlocuită cu altceva, gen nuci sau fructe deshidratate, sau e ok asa, fără sa o înlocuiesc cu nimic?
Sa iti fie de bine, draga mea!
Hey, eu l’am făcut fără nutella ca nu era :))) și din entuziasm de rețeta am uitat sa pun și laptele și totuși a ieșit o deliciosenie, am picurat un pic de miere pe deasupra 🙂
Aaa, am pus și 2 linguri de Chia și niște coaja de portocala uscata
🌞
Nico, tare mult ma bucur ca ti-a placut checul!
Am facut si a iesit delicios! Mulțumesc pentru reteta
Sa va fie de bine, draga mea!
Valeu, prima data am facut reteteta pentru ca vroiam altfel de chec…. S-a mancat de parca am avut termite in casa. Insa, la cuptorul meu, dureaza mai mult de 30 de minute coptul.
Multumesc frumos pentru aceasta reteta.
Sa va fie de bine, draga mea!
Laura, cu ce pot înlocui cocosul, te rog?
Foaaaaarteeee gustos! Extraordinar! Multumesc mult din tot sufletul pt reteta!! Am inlocuit laptele cu chefir si oricum mi-a iesit minunat!
Sa iti fie de bine, draga mea!
Bună!
Am făcut această rețetă de multe ori și este perfectă. Aș dori să încerc și cu faina de cocos. Ce părere aveți?
Mulțumesc!
Draga Loredana, nu am incercat cu faina de cocos.
Nu stiu de ce ,dar mie nu-mi ies niciodata checurile pufoase asa …Nu prea inteleg de ce! De fiecare data urmaresc si practic toata procedura insa …
As fi curioasa daca existã vreun secret ,poate…
Multumesc anticipat!