Pizza cu ciuperci si carnati (reteta cu praf de copt)


Pizza rapida cu praf de copt, reteta de pizza cu blat pufos

Pizza cu ciuperci si carnati felii

Pizza cu ciuperci si carnati, reteta rapida de pizza cu praf de copt, fara dospire. Reteta rapida de pizza pufoasa, gata in 30 de minute. Pizza coapta la cuptor cu champignon, pasta de carnati si sos de rosii, reteta pas cu pas.

Una dintre retetele mele de preferate de pizza este cea cu ciuperci si pasta de carnati. Combinatia este fenomenala! Pentru ca abia maine este ziua de cumparaturi si astazi cam bate vantul prin frigider, plus ca am o gramada de treburi de facut prin casa si curte, am facut pentru pranz pizza cu ciuperci si carnati, sos de rosii si mozzarella. Este o pizza rapida, fara drojdie. Am folosit praf de copt pentru aluat si nici nu va inchiputi cat de pufoasa a iesit. Sigur, consistenta nu este ca cea a retetelor de pizza traditionale, cu drojdie, dar va asigur ca este absolut minunata. In maxim 30 de minute o bagam in cuptor peste alte 20 de minute, pizza pufoasa ne va incanta cu gustul ei savuros.

Ce ingrediente folosim pentru pizza cu ciuperci si carnati

Pizza cu praf de copt are un blat pufos, nu crocant, calda este divina, dar si rece este foarte buna. Eu am folosit carnati italieni, am eliminat matul si am rupt pasta in bucatele mici, astfel incat sa se patrunda perfect in timpul coacerii. Ciupercile, champignon, de data aceasta, se pot inlocui cu hribi. Important este sa folosim ciuperci proaspete, taiate in feliute foarte subtiri. Pentru un gust mai decis, mozzarella poate fi inlocuita cu cascaval.

Si, da, putin oregano da un gust deosebit acestei pizza. Deci haideti sa facem impreuna aceasta pizza simpla.

MAI MULTE RETETE DE PIZZA GASITI AICI

Pizza cu ciuperci si carnati – Ingrediente (1 pizza de 30 cm)

Aluat pufos de pizza cu praf de copt

  • 300 g faina de grau alba
  • 160 ml apa rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 g praf de copt
  • 1 lingurita mica rasa sare

Topping pentru pizza cu blat pufos

  • 2 ciuperci champignon medii
  • 3 linguri suc de rosii passata
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 100 g pasta de carnati (1 carnat italian)
  • 125 g mozzarella/cascaval
  • 1 lingura ulei de masline

Preparare pas cu pas blat pufos de pizza cu praf de copt

  • Punem faina intr-un vas, adaugam praful de copt, sarea, apa si uleiul de masline. Framantam cca 3-4 minute sau pana cand obtinem un aluat elastic.

aluat pizza cu praf de copt

  • Il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam sa se odihneasca, cca 20-25 de minute, la temperatura camerei.
  • Intre timp, curatam ciupercile (nu le spalam, doar indepartam cojita) si le taiem in feliute foarte subtiri.

Pentru felierea ciupercilor, am folost o razatoare mandolina. In acest fel, avem feiute de ciuperci de aceeasi grosime.

  • Taiem mozzarella sau cascavalul in cubulete mici. Daca folositi mozzarella proaspata, o lasati la scurs pentru cca 30 de minute.
  • Eliminam matul carnatului si rupem carnea in buchetele mici.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele pentru topping, ne apucam sa asamblam pizza.

Cum asezam toppingul pe pizza si cum coacem pizza rapida?

  • Intindem blatul de pizza pe planul de lucru, usor pudrat cu faina, intr-o foaie rotunda, groasa de 1 cm.
  • Asezam blatul in forma, il ungem cu sucul de rosii si il pudram cu oregano.

pizza cu ciuperci si carnati sos de rosii

  • Peste sucul de rosii, adaugam buchetelele de pasta de carnati si mozzarella.

pizza cu ciuperci si carnati asamblare

  • Pe deasura adaugam feliile de champignon. Stropim intreaga pizza cu 1 lingura de ulei de masline.

pizza cu ciuperci si carnati pufoasa

  • Coacem pizza in cuptorul preincazlit la 180°C, pentru 15-20 de minute.

pizza pufoasa cu praf de copt

Gustam pizza calda, cu pofta.

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza cu ciuperci si carnati
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

7 comentarii la “Pizza cu ciuperci si carnati (reteta cu praf de copt)

  1. Mona spune:

    Super.F buna.Azi am facut-o si a IESIT delicioasa! Maine lucrez,dar poimaine FAC iar pizza! Fetita mea a fost incantata si sotul,deci trebuie sa o repet 🙂

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ioana, eu am folosit o tava speciala pentru pizza, cu gauri, antiaderenta. Nu am uns-os i nici nu am pus ghartie de copt.
      Daca vrei sa o coci in tava de cuptor, iti recomand sa o tapetezi cu hartie de copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor