Iaurt inghetat cu ciocolata


Inghetata cu iaurt, cremoasa si aromata – reteta la masina de inghetata

iaurt inghetat cu ciocolata cupe

Iaurt inghetat, reteta de casa, cu ciocolata si sirop de artar. Reteta de casa de iaurt inghetat la masina de inghetata cu compresor. Pas cu pas, reteta cremoasa de inghetata cu iaurt.

Nu stiu daca v-am mai spus, dar eu ador iaurtul inghetat! Imi place mai mult decat inghetata. Are un gust atat de proaspat si este foarte cremos. Iaurtul inghetat preferat, pe care il cumpar mereu de la gelaterie, este cel cu iaurt natural, nutella si crema de fistic. Da, stiu, combinatia nu este foarte dietetica, dar nu va spun cat de minunat este.

Astazi va propun o reteta de casa de inghetata cu iaurt, ciocolata neagra, servita cu sirop de artar. Am folosit un iaurt cu nuci, dar daca vreti, il puteti inlocui cu iaurt natural. Eu ador combinatia ciocolata, nuci si sirop de artar! Are un gust minunat! Nu va spun ca in mai putin de o ora, a fost „gustat” pana la ultima lingurita.

In 60 de minute am facut iaurtul din imaginea de mai sus. Exact dupa 60 de minute, cu ajutorul aparatului de inghetata Ice cream maker cu compresor Heinner, model HICM -1505, am pus iaurtul inghetat in cupe, am adaugat siropul de artar si l-am mancat cu o pofta de nedescris.

Cum facem iaurt inghetat la masina de inghetata cu compresor?

aparat heinner pentru inghetata

V-am mai vorbit despre minunatia de Ice cream maker cu compresor de la Heinner, in reteta de inghetata cu zmeura (vezi aici reteta), dar pentru cei care nu cunosc acest aparat, va spun ca este esential pentru cei care doresc sa se racoreasca cu o ingheteta cremoasa, ca la gelaterie, in zilele calde ale verii.

Ce iubesc eu la aceasta masina? In primul rand ca nu trebuie sa bagam recipientul in congelator cu cel putin 8 ore inainte de a face inghetata. Pur si simplu, bagam aparatul in priza, punem ingredientele in cuva, apasam butonul start si in 60 de minute avem cea mai cremoasa inghetata. Inghetata cu iaurt se poate manca imediat dupa ce o scoatem din masina. Suna bine, nu-i asa?

In plus, datorita compresorului incorporat, avem posibilitatea sa o mentinem rece timp de o ora, dupa ce programul de pregatire a fost finalizat, fara sa fim nevoiti sa transferam bolul in congelator.

Si acum sa vedem cum facem acest minunat iaurt inghetat cu ciocolata.

Iaurt inghetat cu ciocolata – Ingrediente (10 portii)

  • 150 ml lapte (3,5% grasime)
  • 90 ml smantana naturala pentru frisca
  • 100 g bobite ciocolata neagra/ ciocolata neagra tocata marunt
  • 100 g zahar
  • 250 g iaurt cu nuci
  • 200 g iaurt natural (3% grasime)

Iaurt inghetat cu ciocolata – Preparare pas cu pas 

Laptele, smantana si iaurtul trebuie sa fie foarte reci. Asadar, le tinem in frigider cel putin 2-3 ore inainte de a prepara inghetata de iaurt.

Iaurtul cu nuci poate fi inlocuit cu aceeasi cantitate de iaurt natural sau cu iaurt cu vanilie. Daca folosim iaurt natural, punem 125 g zahar.

  • Punem laptele, zaharul, bobitele de ciocolata, smantana si iaurtul in vasul mixerului si mixam, la viteza medie, 2-3 minute, nu mai mult. Compozitia trebuie sa se ingroase putin, doar atat.

iaurt inghetat preparare

  • Pornim masina de inghetata Heinner, actionand butonul POWER, turnam amestecul in vas prin orificiul pentru adaugarea ingredientelor si apasam butonul START. Pentru inghetata cu iaurt, sunt necesare 60 de minute.

inghetata cu iaurt preparare

  • Dupa terminarea timpului, aparatul emite un semnal sonor. In acel moment, apasam butonul STOP, extragem cuva din aparat, punem iaurtul in cupe, si, daca dorim, il servim cu sirop de artar. Nu este obligatoriu, bineinteles, dar combinatia este foarte gustoasa.

inghetata iaurt detaliu

Cum conservam iaurtul inghetat? 

  • Daca nu vrem sa mancam imediat iaurtul, desi este putin probabil, il punem intr-un recipient de plastic, inchis ermetic, in congelator.
  • Cand dorim sa il mancam, il mutam in frigider pentru cca 10-15 minute, sau pana cand devine cremos. Il punem in cupe si il servim imediat.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Iaurt inghetat cu ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

6 comentarii la “Iaurt inghetat cu ciocolata

  1. Rodica Ioana spune:

    CONCURS:
    1. Reteta pare grozava
    2.Nu am acest aparat, dar cred ca Inghetata de iaurt va fi gata in 60 de minute.
    Laura Adamache este preferata mea in materie de retete.
    3.Am dat „like” paginii Heinner Electrocasnice acum. Paginii Laurei am dat „like” de ani buni.
    4.Am distribuit
    Acum astept sa vad daca am noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor