Chec cu nuci, cafea si ciocolata


Chec cu nuci, cafea si ciocolata felii

Chec cu nuci, cafea si ciocolata, cel mai bun desert pentru micul dejun. Reteta chec pufos cu nuci, simpla si rapida. Ingrediente si mod de preparare chec cu ciocolata, nuci si cafea. 

Nu stiu voi cum sunteti, dar checurile mi se par cele mai gustoase preparate dulci pentru micul dejun. Iubesc checurile din copilarie, mami ne facea aproape in fiecare saptamana un chec pufos pe care il mancam dimineata, cu ceai sau lapte, iar in pachetelul pentru scoala gaseam mereu cate doua felii de chec.

Astazi va propun o reteta de chec cu nuci, cafea si ciocolata. Este atat de gustos si aromat acest chec! Daca va plac nucile, cafeaua si ciocolata, trebuie sa il incercati. Eu l-am ornat cu ciocolata alba, dar, daca doriti, puteti sa il pudrati cu zahar pudra. Eu ador ciocolata amaruie, asa ca si de data aceasta am folosit-o pentru acest chec pufos. Se poate inlocui cu aceeasi cantitate de ciocolata cu lapte, dar, din punctul meu de vedere, ciocolata neagra se potriveste de minune cu cafeaua si nucile.

Pentru un gust mai intens, puteti sa prajiti nucile, intr-o tigaie antiaderenta, fara sa o ungem cu ulei, pentru 1-2 minute. Le lasam sa se raceasca, apoi le tocam potrivit.

Mai multe retete de chec va asteapta aici.

Chec cu nuci, cafea si ciocolata – Ingrediente (forma de chec 30×12 cm)

  • 350 g faina
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 200 ml cafea lichida rece
  • 5 g praf de copt
  • 150 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata neagra (60% continut cacao)
  • 1 varf cutit sare
  • 100 g ciocolata alba (pentru decor)

Chec pufos cu nuci, cafea si ciocolata – Preparare pas cu pas

  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Mixam albusurile pana cand nu mai cad de pe paletele mixerului.
  • Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam zaharul si sarea si mixam pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

chec cu nuci preparare

  •  Adaugam cafeaua rece si mixam, apoi uleiul si mixam pana la omogenizare.

chec pufos cu nuca preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt si le cernem. Adaugam faina peste galbenusuri si amestecam cu grija de jos in sus.
  • Dupa ce am incorporat faina, adaugam nucile si ciocolata, taiate in bucatele potrivite.

aluat chec preparare

  • Adaugam albusurile, in 2-3 transe, in compozitia de galbenusuri si amestecam cu grija, de jos in sus.

aluat chec preparare

  • Punem aluatul de chec in forma tapetata cu unt si faina.

chec cu nuci coacere

  • Coacem checul pufos cu nuci, cafea si ciocolata, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute. Il lasam sa raceasca in forma, cca 10 minute, apoi il scoatem din forma si il asezam pe un gratar. Lasam checul cu nuci sa se raceasca complet.

Cum ne dam seama daca checul este copt? Testul scobitorii pentru pentru prajituri ci checuri

  • Timpul de coacere pentru chec sau prajituri poate varia in functie de cuptor (pe gaz sau electric) si forma folosita (rotunda, patrata, dreptunghiulara). Iata de ce, inainte de a scoate checul pufos din cuptor, sau orice alta prajitura, trebuie sa facem testul scobitorii.
  • Dupa timpul de coacere specificat in reteta, infigem o scobitoare in centrul checului/prajiturii si, daca aceasta iese curata, fara urme de aluat, o putem scoate din cuptor. Daca sunt urme de aluat pe scobitoare, inseamna ca trebuie sa continuam coacerea. Repetam testul scobitorii dupa inca 5 minute de coacere.

Cum ornam si servim checul pufos cu nuca, ciocolata si cafea

  • Eu am ales ciocolata alba pentru ornarea checului cu nuci. Minunata este combinatia cu ciocolata amaruie, cafeaua si nucile!
  • Topim ciocolata alba la bain-marie, o punem intr-un sac a poche, si ornam checul. Dupa ce s-a intarit ciocolata, feliem checul si il gustam cu pofta.

chec cafea, nuci si ciocolata mic dejun

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec cu nuci, cafea si ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *