Pizza cu foietaj, macrou si mozzarella


pizza cu foietaj detaliu

Pizza cu foietaj, reteta rapida cu aluat foietaj, macrou, mozzarella si masline. Pizza simpla crocanta, fara drojdie sau praf de copt, doar cu foietaj.

Daca va este pofta de pizza, dar nu aveti drojdie sau praf de copt, va recomand aceasta reteta cu aluat foietaj. Chiar daca baza acestei pizza nu este un aluat clasic dospit, va asigur ca are un gust minunat. Pizza este crocanta, se prepara in mai putin de 10 minute, coacerea dureaza inca 20 de minute, deci in 30 de minute avem pe masa o pizza gustoasa care va incanta toata familia, mai ales pe cei mici.

Aluatul foietaj nu trebuie incarcat prea mult, eu am folosit 4 ingrediente pentru topping: macrou file Lotka, in sos tomat, mozzarella, masline si rosii cherry. Mie imi place foate mult macroul in sos tomat, dar, daca doriti, il puteti inlocui cu file de ton Lotka, in ulei de masline sau in suc propriu.

Pentru o pizza crocanta, trebuie sa scurgem bine mozzarella inainte. Puteti folosi mozzarella pentru pizza, dar mie imi place mult mai mult gustul mozzarellei proaspete. O lasam la scurs intr-o sita, 30 de minute, apoi o taiem in cubulete si o asezam peste foietaj.

Haideti sa vedem cum se face pizza crocanta cu blat foietaj.

Pizza cu foietaj, macrou si mozzarella – Ingrediente (1 pizza 32 cm diametru)

  • 1 foaie rotunda aluat foietaj (230 g)
  • 1 conserva file de macrou Lotka, in sos tomat (115 g)
  • 150 g mozzarella
  • 4 rosii cherry
  • 6-7 masline verzi fara samburi
  • 1 lingura rasa gris
  • 1 lingurita oregano uscat

Cum se face pizza cu foietaj, reteta rapida de pizza crocanta

  • Daca folosim mozzarella proaspata, o punem intr-o sita si o lasam la scurs 30 de minute, apoi o taiem in cubulete potrvite.
  • Taiem maslinele in feliute (eu am folosit masline verzi picante, le ador). Taiem si rosiile in felii potrivite.

ingrediente pizza cu foietaj

  • Punem aluatul foietaj in forma de pizza si pliem usor marginile.

foietaj pentru pizza cu macrou

  • Intepam, cu o furculita, intreaga suprafata a aluatului foietaj, apoi il pudram cu gris.

foietaj pentru pizza cu macrou

  • Adaugam cubuletele de mozzarella, feliutele de masline si rosii si macroul file Lotka, impartit in bucatele potrivite. Pudram pizza cu oregano.

pizza crocanta inainte de coacere

Nu aruncati sosul tomat din conserva de macrou. Este minunat cu putina paine prajita sau folosit in sosul unei retete de paste. Eu il mananc cu paine, are un gust fabulos!

  • Coacem pizza cu aluat foietaj in cuptorul preincalzit la 200°C, pe treapta a treia, functie traditionala (caldura de jos si de sus) pentru 20 de minute.

pizza crocanta cu aluat foitaj coapta

  • Servim pizza cu macrou calda, este atat de buna! La noi s-a terminat in 10 minute. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza cu foietaj, macrou si mozzarella
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor