Paste cu carne tocata si ciuperci (reteta multicooker)


Paste cu carne tocata si ciuperci, reteta rapida la multicooker

paste cu carne tocata si ciuperci la multicooker

Paste cu carne tocata si ciuperci la multicooker, reteta pas cu pas la multicooker Heinner. Reteta de paste penne cu carne tocata de vita si hribi. Mod de preparare paste cu sos italian (ragù) si ciuperci. 

Ador pastele cu carne tocata si ciuperci, sunt preferatele mele! Sosul bolognese, originar din Bologna, se face doar cu carne tocata de vita, ceapa, morcovi, telina apio si suc de rosii. Se fierbe cel putin 2 ore la foc mic. Daca in acest sos clasic italian pentru paste adaugam si niste ciuperci, gustul va fi incredibil. Eu aleg sa il fac cu hribi sau galbiori, sunt mult mai parfumate decat ciupercile champignon.

Pentru reteta de paste la multicooker, am folosit un mix de carne tocata de vita, carne tocata de porc si umplutura din 2 carnati italieni. Este un ragù diferit fata de cel bolognese, foarte popular in Umbria. Carnatii italieni au ingrediente putine (carne de porc, usturoi, sare, piper, vin alb si usturoi). Daca nu aveti carnati, nicio problema, puteti folosi doar carne de vita si carne de porc, oricum in sos vom adauga ceapa si usturoi, deci va fi la fel de gustos.

Sincer, nu am incercat niciodata sa fac paste la multicooker. Am urmat intotdeauna modul de preparare traditional (sosul si pastele fierte separat) si chiar nu ma asteptam la cine stie ce rezultat folosind acest aparat. Ei bine, am ramas fara cuvinte dupa ce le-am scos din multicooker! Pe langa faptul ca se fac in maxim 45 de minute, au un gust incredibil. O sa vedeti cat de simplu se fac aceste paste. Punem toate ingredientele pentru sos in vasul multicookerului si dupa o perioada scurta de sotare, adaugam pastele crude. Dupa 30 de minute, avem pastele cu sos in farfurie, nu ne ramane decat sa le pudram cu parmezan si sa ne bucuram de gustul lor.

Heinner Alacarte 5 HMCK-5BK – prietenul meu pentru retete simple si rapide

multicooker heinner

Nici nu va spun cat este de util acest multicooker! Cand l-am scos din cutie, ma gandeam ca sigur o sa-mi fie greu sa il programez si sa reusesc sa prepar ceva delicios, dar instructiunile sunt foarte clare, iar programele, 11 la numar, (sauté, aburi, pasta, terci, carne, paine, iaurt, supa/tocana, orez, slow cook, modul manual pentru retete proprii) se selecteaza foarte usor.

Pentru paste am folosit doua programe, sauté si stew. Minunat au iesit, va spun mai jos, pas cu pas, cum se fac la multicooker.

AICI AVETI MAI MULTE RETETE CU ELECTROCASNICELE HEINNER 

Paste cu carne tocata si ciuperci – Ingrediente (4 persoane)

  • 250 g paste penne
  • 100 g carne tocata carne de vita
  • 100 g carne tocata de porc
  • 50 g carne tocata pentru carnati italieni
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 tulpina telina Apio
  • 2 catei usturoi
  • 100 g ciuperci hribi
  • 200 g suc de rosii
  • 400 ml apa
  • sare

Paste penne la multicooker Heinner cu carne tocata si ciuperci – Preparare

  • Tocam marunt ceapa, usturoiul, morcovul si tulpina de telina apio.
  • Punem 2 linguri de ulei de masline in vasul aparatului multicooker Heinner Alacarte 5 HMCK-5BK, adaugam legumele tocate si carnea tocata de vita, porc si carnea pentru carnati italieni, daca o aveti. Daca nu, o inlocuiti cu aceeasi cantitate de carne tocata de porc.

preparare sos la multicooker heinner

  • Selectam din meniu, programul sautè (sotat) si apoi apasam butonul START. Sotam legumele, cu capacul deschis, 4 minute.

preparare sos la multicooker heinner

  • Adaugam sucul de rosii, ciupercile tocate potrivit si sarea, si folosim acelasi program sautè, tot cu capacul deschis, pentru inca 6 minute. Amestecam din cand in cand, astfel incat sa omogenizam ingredientele.

paste cu carne tocata si ciuperci preparare

Fac o paranteza si va spun ca eu am folosit hribi congelati. I-am scos cu cca 15 minute inainte din congelator si, dupa ce s-au decongelat partial, i-am tocat potrivit, in cubulete. Puteti sa folositi si hribi proaspeti sau orice alte ciuperci doriti si va plac.

  • Adaugam apa si pastele penne crude (pastele nu se fierb inainte, se adauga direct in sos) si amestecam.

paste cu carne tocata si ciuperci preparare

  • Setam programul STEW pentru 30 de minute, inchidem capacul si le lasam sa fiarba. Eu le-am mai amestecat o data in aceste 30 de minute, doar ca sa fiu sigura ca absorb uniform sosul de carne si ciuperci.
  • Dupa 30 de minute (multicookerul ne anunta printr-un semnal sonor cand se termina programul) deschidem capacul si minunatie! Avem niste paste perfecte, cremoase atat cat trebuie, gata de servit cu putin parmezan ras.

paste cu carne tocata si ciuperci preparare

  • Pofta buna!

paste cu carne tocata si ciuperci preparare

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Paste cu carne tocata si ciuperci
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor