Peste pane cu cartofi prajiti (reteta la friteuza cu aer cald)


Peste pane cu cartofi prajiti, reteta rapida la friteuza

Peste pane cu cartofi prajiti platou
Peste pane cu cartofi prajiti , reteta simpla si rapida, fara ulei, la friteuza

Reteta de peste pane cu cartofi prajiti este atat de simplu de facut, incat sunt convinsa ca o veti introduce in meniul vostru. Eu ador orice preparat prajit, recunosc, de la snitele pana la gogosi, dar, din pacate nu ne permitem sa le mancam atat de des pe cat am dori.

Cartofii prajiti sunt preferatii mei si cred ca si voua va plac, nu-i asa? Nu mai vorbesc de pestele pane care se topeste in gura sau de snitelele fragede si crocante. Cu toate ca sunt delicioase, prajelile nu sunt foarte sanatoase, nu zic sa renuntam in totalitate la ele, dar sa le facem mai rar sau sa incercam sa le prajim cu ajutorul unei friteuze cu aer cald.

Pentru mine, friteuza cu aer cald Heinner HAF-1300WH a fost o adevarata surpriza! Cartofii au iesit crocanti, iar pestele cu o crusta delicioasa si crocanta care si-a mentinut consistenta chiar si dupa ce s-a racit.

Doar pentru cartofii prajiti am folosit o lingura de ulei de masline, pentru peste absolut deloc. Chiar nu imi imaginam ca o friteuza poate prepara, intr-un timp scurt si fara efort, niste preparate atat de gustoase si apropiate ca gust de cele prajite in ulei. Unde mai pui ca scapam de mirosul mancarurilor prajite care, pentru multi dintre noi, este destul de greu de suportat.

Friteuza cu aer cald descriere

Friteuza cu aer cald HEINNER HAF-1300WH are o capacitate de 3.6 L vas si 2.6 L cos, suficient pentru mese delicioase pentru intreaga familie. Aerul fierbinte se raspandeste uniform in tot compartimentul aparatului, astfel incat gatitul devine foarte simplu si rapid. Putem gati la friteuza o gama larga de preparate (carne, peste, legume, tarte dulci sau sarate, briose etc), de asemenea poate fi folosita pentru a reincalzi mancarurile.

Friteuza Heinner cu aer cald

Friteuza Heinner este foarte simplu de utilizat! Are un vas detasabil antiaderent, acoperit cu invelis de Teflon (foarte usor de curatat), un termostat reglabil  care ne permite sa setam temperatura de la 0 la 200°C, si un temporizator care opreste alimentarea friteuzei in cazul in care depasim timpul de gatire. Sistemul de protectie este foarte util in cazul in care friteuza se supraincalzeste.

Friteuza Heinner cu aer cald

Peste pane cu cartofi prajiti – Ingrediente 2-4 portii

  • 8 bucati file de merluciu
  • 2 oua medii
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri malai fin
  • 1/2 lingurita mica coaja rasa de lamaie
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi rosii medii + 1 lingura ulei de masline

Cum facem peste pane in crusta crocanta la friteuza?

  • Eu am folosit file de merluciu congelat. L-am mutat, cu o seara inainte de preparare, din congelator in frigider, astfel incat sa se decongeleze lent.
  • A doua zi, am tamponat bucatile de file cu hartie absorbanta de bucatarie (ca sa obtinem o crusta crocanta, pestele trebuie sa fie uscat foarte bine cu hartie absorbanta).
  • Punem in trei vase separate, faina, ouale (adaugam sare si piper dupa gust si le batem cu o furculita pana la omogenizare, nu mai mult) si pesmetul pe care il amestecam cu malaiul si coaja de lamaie rasa.

ingrediente peste meluciu pane

  • Trecem pestele, bucata cu bucata, prin faina, ou si pesmet.
  • Extragem vasul din friteuza, asezam bucatile de peste in cos, una langa cealalta, apoi introducem vasul in carcasa aparatului.
  • Reglam temporizatorul la 15 minute si setam temperatura la 180°C.
  • Dupa 7 minute, scoatem vasul din friteuza si intorcem pestele pe cealalta parte. Introducem din nou vasul in carcasa si continuam prajirea pentru inca 8 minute.

peste pane la friteuza

  • Friteuza ne anunta, printr-un semnal sonor, cand timpul setat a expirat. In acel moment, extragem vasul, scoatem bucatile de peste din cos si le asezam pe o farfurie.

Cum facem cartofi prajiti la friteuza?

  • Curatam cartofii, ii taiem in bastonase potrivite, apoi ii spalam sub un jet de apa rece si ii punem intr-un vas. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam 10 minute.
  • Dupa 10 minute, ii scurgem si ii stergem foarte foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie (cartofii vor fi foarte crocanti daca reusim sa ii uscam foarte bine).
  • Amestecam cartofii cu uleiul de masline si ii punem in cosul friteuzei.

peste pane cu cartofi prajiti la friteuza

  • Setam friteuza la 180°C, pentru 30 de minute.
  • Dupa 15 minute, extragem vasul, amestecam cartofii (aveti grija sa folositi o paleta de silicon sau o lingura de lemn ca sa nu zgariati cosul).
  • Dupa ce s-au rumenit, ii scoatem din vas si ii servim impreuna cu pestele pane, o salata de vara si sos tartar sau sos cocktail.

peste pane cu cartofi prajiti la friteuza

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Peste pane cu cartofi prajiti (reteta la friteuza cu aer cald)
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

4 comentarii la “Peste pane cu cartofi prajiti (reteta la friteuza cu aer cald)

  1. Mihaela spune:

    Și malaiul? Presupun se amesteca cu pesmetul? Pestele trebuie sa fie f. gustos pregătit în felul acesta și în același timp sănătos.

    • Laura Adamache spune:

      Nu se incalzeste, se pune in friteuza rece, se setaeaza temperatura si timpul de prajire si asteptam pana este gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor