Oua la cuptor cu macrou si rosii


Oua la cuptor cu macrou si rosii – Reteta pentru mic dejun

Oua la cuptor cu macrou detaliu
Oua la cuptor cu macrou, reteta rapida pentru mic dejun

Multe dimineti incep la noi cu un mic dejun pe baza de oua, iar reteta pe care v-o propun astazi, oua la cuptor cu macrou si rosii, este foarte gustoasa, perfect potrivita pentru o zi plina de energie. Va recomand sa folositi rosii cherry pentru aceasta reteta, gustul lor, usor dulce, se impaca de minune cu macroul file Lotka in ulei de masline.

Toate conservele Lotka, de ton sau macrou, au o calitate superioara si sunt bogate din punct de vedere nutritiv. Conserva de macrou file Lotka in ulei de masline contine 70% file de macrou, 28,7% ulei de masline si sare. Cel mai important pentru mine este ca produsele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti.

Oua la cuptor cu macrou detaliu conserva

Oua la cuptor cu macrou si rosii – Ingrediente (2 persoane)

  • 1 conserva file de macrou Lotka in ulei de masline (115 g)
  • 10 rosii cherry
  • 4 oua medii
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 lingura chives tocat marunt
  • 2 linguri pline smantana pentru gatit
  • 10 g unt
  • sare
  • piper

Oua la cuptor cu macrou si rosii – Mod de preparare

  • Scurgem macroul, spalam rosiile si le taiem in bucatele micute. Curatam ceapa si o tocam marunt.
  • Amestecam fileurile de macrou, rupte in bucatele mai mici, cu rosiile, ceapa, sare si piper dupa gust.

Oua la cuptor cu macrou preparare

  • Ungem interiorul celor doua vase ceramice cu unt, apoi adaugam, in fiecare vas, jumatate din amestecul de macrou, rosii si ceapa.

Oua la cuptor cu macrou preparare

  • Cu grija adaugam ouale, cate doua in fiecare vas, apoi punem cate o lingura de smantana, de jur imprejurul galbenusurilor.

Oua la cuptor cu macrou preparare

  • Coacem ouale, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 15 minute. Daca va doriti un galbenus mai cleios, pozitionati gratarul pe a doua treapta de jos a cuptorului si coaceti ouale 15 minute, cu caldura doar de jos. Eu le-am copt pe a treia treapta, cu caldura si de jos si de sus.
  • Scoatem vasele din cuptor, presaram pe deasupra chives tocat marunt (chives este o ceapa perena pitica, cu aspect de tufa, de la care se folosesc frunzele tubulare. Se mai numeste si arpagic, cepsoara, orceag, hasma, ceapa mica) si, daca este necesar, inca putina sare si piper.

Oua la cuptor cu macrou en cocotte

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Oua la cuptor cu macrou si rosii
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor