Burger de legume cu maioneza

2 comentarii

Burger de legume cu maioneza – Reteta video Laura Adamache

Burger de legume cu maioneza detaliu
Burger de legume cu maioneza, reteta video pas cu pas

Asa cum stim, legumele sunt o sursa importanta de vitamine si minerale si ne ajuta sa fim sanatosi in orice anotimp.  Chef Bob m-a provocat sa gatesc cu sosul de maioneza vegetala de la Inedit, asa ca am profitat de ocazie si am facut acesti  deliciosi burgeri de legume cu maioneza.

Sosul de maioneza de la Inedit este un produs obținut din lapte de soia amestecat cu ulei de floarea soarelui și concentrat natural de lamaie. Nu conține ou, asadar se poate folosi in post sau de catre cei care urmeaza o dieta vegetariena, in salate, sandvisuri, burgeri etc.

Daca doriti, puteti inlocui broccoli cu aceeasi cantitate de conopida sau dovlecei zucchini. Bineinteles ca burgerul cu legume se poate manca ca atare, fara chifle, cu o salata de sezon alaturi. Burgerii de legume se pot coace si in cuptorul preincalzit la 180°C, stropiti cu putin ulei de masline, pentru cca 7-8 minute pe fiecare parte.

Asadar, va invit sa ii incercati, sunt minunati!

Burger de legume cu maioneza – Ingrediente 4 persoane

  • 400 g cartofi fierti in coaja (razuiti dupa decojire si racire)
  • 1 morcov mediu fiert tocat marunt
  • 100 g broccoli fiert tocat marunt
  • 50 g mazare fiarta
  • 1 albus mare proaspat
  • 25 g parmezan ras
  • sare
  • 50-60 g pesmet
  • 4 linguri sos de maioneza vegetala Inedit
  • 4 chifle hamburger
  • 4 felii mari de rosie
  • 4 frunze salata verde
  • 1 ceapa rosie feliata

Mod de preparare burger de legume cu maioneza – RETETA VIDEO

Burger de legume cu maioneza – Mod de preparare – RETETA TEXT

  • Punem cartofii razuiti intr-un vas incapator, adaugam parmezanul ras si putina sare si amestecam pana cand se omogenizeaza.
  • Adaugam bucatelele de morcov si broccoli, mazarea si albusul batut usor cu furculita.
  • Amestecam cu grija pana obtinem o compozitie bine legata.
  • Formam burgerii si ii tavalim prin pesmet. Incalzim o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si prajim burgerii, cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Asamblare burger de legume cu maioneza

  • Taiem chiflele in doua, prajim jumatatile (asezate cu partea taiata in contact cu tigaia) in tigaia in care am prajit burgerii.
  • Ungem ambele jumatati de chifla cu sosul de maioneza vegetala Inedit.
  • Adaugam pe jumatatea inferioara a chiflei, felia de rosie, cateva rondele de ceapa si burgerul de legume. Ungem burgerul cu inca putina maioneza, adaugam o frunza de salata verde si il inchidem cu jumatatea de chifla ramasa.
  • Procedam in acest fel pana cand terminam de preparat toti burgerii.
  • Se servesc imediat, cu multa pofta. Sunt deliciosi!

Canal video Laura Adamache

    Aceasta a fost reteta mea cu sos de maioneza vegetala de la Inedit.
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Burger de legume cu maioneza
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

2 Comentarii

  1. Hy

    Am facut aceasta reteta si ne-a placut tuturor f mult. Cu ce se poate inlocui albusul pt ca sa se lege compozitia? Va intreb pt ca nu vreau sa-mi ramana galbenusul nefolosit.

    • Draga Madi, poti folosi oul intreg pentru compozitia burgerilor. ca sa ingrosi compozitia, adauga 1 lingura rasa de pesmet si amesteca pana la omogenizare.
      Galbenusurile se pot si congela. Le bati cu furculita pana la omogenizare, le pui in forme pentru cuburi de gheata si le bagi in congelator pentru cca 4-5 ore. Dupa ce au inghetat, le scoti din forme si le pui intr-o punga. Le pastrezi in congelator pana ai nevoie de ele.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.