Risotto cu macrou si ciuperci


Risotto cu macrou si ciuperci – Retete culinare Laura Adamache

Risotto cu macrou si ciuperci detaliu
Risotto cu macrou si ciuperci, reteta italiana

Risotto este unul dintre preparatele mele italiene preferate. Imi place atat de mult incat l-as gati in fiecare saptamana. Pentru ca sotul meu nu este fan risotto, trebuie sa inventez mereu combinatii care sa-l atraga. Ciupercile, fructele de mare, dar mai ales pestele sunt absolut minunate in risotto, de data aceasta am ales pentru masa de pranz un risotto cu macrou si ciuperci champignon. A fost deosebit de gustos, va recomand cu mare drag sa incercati acaeasta reteta, sunt sigura ca o sa va placa.

Macroul la gratar in suc natur #RIOMare este excelent pentru aceasta reteta. Toate conservele din noua gama #GrilledMackerel pot fi  consumate ca atare sau folosite in retete diverse care necesita preparare termica.

Risotto cu macrou si ciuperci detaliu conserve RIO Mare

Sa nu uitam ca macroul este un peste cu un continut ridicat de Omega 3, proteine, vitamine (E, K, D, A, C, B) si minerale (calciu, magneziu, potasiu si seleniu), indiferent de modalitatea de consum aleasa, acesta isi pastreaza proprietatile nutritive. Pe siteul RIO Mare gasiti foarte multe idei de retete inedite pregatite cu aceste conserve delicioase de peste.

Risotto cu macrou si ciuperci – Ingrediente (2 persoane)

  • 150 g orez Arborio/Carnaroli/Vialone Nano
  • 1 conserva Grilled Mackerel RIO Mare in suc natur (120 g)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 150 g ciuperci champignon proaspete
  • 400 ml supa vegetala
  • sare
  • piper
  • patrunjel (optional)

Risotto cu macrou si ciuperci – Mod de preparare

  • Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa tocata marunt si ciupercile taiate in felii subtiri (ciupercile champignon de crescatorie nu se spala, se sterg foarte bine cu un servet umed de bumbac).
  • Sotam ceapa si ciupercile, pe foc mic spre mediu, cca 3 minute, apoi adaugam orezul si amestecam pe foc mediu inca 1-2 minute.

Risotto cu macrou si ciuperci detaliu preparare

  • Adaugam in tigaie 100 ml de supa vegetala calda. In momentul in care supa este absorbita de orez, adaugam din nou 100 ml supa si tot asa pana terminam toata supa vegetala.
  • Cu doua minute inainte de a stinge focul, adaugam macroul RIO Mare bine scurs si sfaramat in bucatele micute, piper proaspat macinat si putina sare daca este nevoie.

Risotto cu macrou si ciuperci detaliu conserva in suc natur

  • Amestecam si dupa doua minute, stingem focul.

Risotto cu macrou si ciuperci detaliu preparare

  • Servim risotto cu macrou si ciuperci, fierbinte, imediat dupa preparare. Daca doriti, puteti adauga si putin patrunjel in fiecare farfurie.

Risotto cu macrou si ciuperci detaliu prezentare

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Risotto cu macrou si ciuperci
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor