Paste cu ton si rucola, reteta de paste italiene
Pastele cu ton s-au numarat intotdeauna printre retetele noastre preferate. Nu cred ca exista mai mult de doua saptamani in care sa nu pregatesc o reteta de paste cu ton. Cu sos de rosii sau doar cu ulei de masline si putin suc de lamaie, cu sparanghel sau spanac, sunt atat de multe combinatii, toate la fel de gustoase. Astazi va propun reteta mea preferata de paste, cu ton si rucola. Pentru aceasta reteta am folosit 2 conserve de ton bucati in ulei de floarea soarelui de la Lotka si rucola proaspata din gradina. Va las pe voi sa imi spuneti cat de delicioasa este aceasta reteta.
Paste cu ton si rucola – Ingrediente 2 persoane
- 200 g paste fettuccine/linguine/spaghetti
- 2 conserve ton bucati in ulei de floarea soarelui Lotka
- 50 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- ¼ lingurita fulgi chili
- 125 g rucola proaspata
- sare
Paste cu ton si rucola – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita rasa de sare si pastele. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe cutie.
- In timp ce pastele fierb, curatam cateii de usturoi si ii tocam marunt. Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam usturoiul si fulgii de chili si ii sotam cca 30 secunde pe foc mediu. Atentie, usturoiul nu trebuie sa se rumeneasca pentru ca devine amar. Adaugam tonul Lotka scurs si zdrobit cu furculita si amestecam pe foc mediu 1 minut.
- Adaugam cca 100 ml din apa in care fierb pastele, ¼ lingurita de sare si amestecam pe foc mediu cca 1 minut.
- Adaugam pastele scurse si rucola in tigaie si amestecam cu grija.
- Lasam pastele pe foc inca 1 minut, pana cand rucola se inmoaie usor, apoi stingem focul si le servim imediat cu putin ulei de masline pe deasupra.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Paste cu ton si rucola
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
11 Review(s) Based on
Wow, felicitari, arata foarte, foarte bine. Imi plac mult pastele cu ton, se gateste rapid, este satioasa si buna la gust.
Draga mea, ma bucur mult ca iti place reteta!
Geniala reteta ! Tocmai am facut-o, imi pare rau ca nu pot sa adaog o poza ! Este a doua reteta pe care o fac de pe blogul tau, si prima a fost de tip mediteranian si a iesit excelent. Cand voi ajunge in Romania voi cumpara cartile tale de bucate.
Mult succes in continuare !
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-a placut!