Pateuri cu ton

8 comentarii

Pateuri cu ton, aperitiv cu foi de placinta subtiri

Pateuri cu ton detaliu - www.lauraadamache.ro
Pateuri cu ton, cartofi si patrunjel, o gustare delicioasa cu foi de placinta

Dupa pateurile cu carne,  cele cu ton sunt preferatele mele si ale sotului meu. Foile subtiri de placinta si umplutura de ton, cartofi si patrunjel se combina de minune. Desi aceste pateuri cu ton se prajesc de obicei, eu le coc la cuptor, sunt mult mai lejere si la fel de crocante si gustoase. Tonul bucati in suc propriu, de la prietenii de la Lotka, a dat umpluturii un gust minunat. Neaparat sa incercati aceste pateuri cu ton Lotka, se fac simplu si sunt bune si calde si reci.

Pateuri cu ton – Ingrediente 8 bucati

  • 8 foi subtiri de placinta
  • 1 conserva ton bucati in suc propriu Lotka (160 g)
  • 2 cartofi albi medii fierti (300 g dupa fierbere si curatare)
  • 2 oua medii
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • seminte de mac/susan

Pateuri cu ton – Mod de preparare

  • Spalam cartofii bine si ii fierbem in coaja, pentru cca 30 de minute, sau pana cand ii putem strapunge usor cu furculita.
  • Ii scoatem din cratita si ii lasam sa se raceasca complet.
  • Dupa ce s-au racit, ii dam prin razatoarea cu gauri mici. Peste cartofi adaugam ouale, patrunjelul tocat marunt, tonul scurs bine, sare si piper dupa gust.
  • Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Pateuri cu ton preparare

  • Intindem o foaie subtire de placinta pe planul de lucru si o ungem cu foarte putin ulei. Peste foaia unsa asezam o a doua foaie si o ungem si pe ea cu putin ulei. Taiem foile in 2 fasii de cca 10-12 cm latime.
  • Asezam in partea de jos a fiecarui dreptunghi cate o lingura plina cu umplutura.
  • Aducem unul din coturile aluatului peste umplutura, astfel incat sa obtinem un triunghi, apoi din nou pliem triunghiul cu umplutura, in partea opusa, si tot asa pana cand avem un pateu in forma de triunghi.

Pateuri cu ton mod de preparare

  • Procedam in acest fel pana cand terminam foile si umplutura.

Pateuri cu ton impachetare

  • Asezam pateurile cu ton in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le ungem cu foarte putin ulei si le pudram cu seminte de mac sau susan.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pateuri cu ton coacere

  • Le scoatem din tava, le asezam pe un gratar, le lasam cateva minute sa se raceasca, apoi le servim cu pofta. Sunt delicioase!

Pateuri cu ton Lotka detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pateuri cu ton
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

8 Comentarii

  1. Au fost bune. Mulțumesc pt reteta.

  2. Laura, esti o minunatie a gastronomiei online! Ti-am cumparat toate cartile…si inevitabil tot aici vin! Multumesc.

    • Laura Adamache

      Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri! Te imbratisez cu mult drag.

  3. Gabi Lefter

    Retetele tale sunt corect redate,de multi ani le tot folosesc …se obtin produse gustoase si apreciate de catre ”consumstorii pofticiosi”…MULTUMESC LAURA …

  4. Arata minunat! Se pot servi si reci?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.