Salata de vara cu ton


Salata de vara cu ton, preferata familiei mele in lunile calde de vara

Salata de vara cu ton detaliu prezentare
Salata de vara cu ton, o reteta de vara simpla si delicioasa

Salata de vara cu ton este o reteta pe care trebuie neaparat sa o incercati. Dressingul de iaurt grecesc, ulei de masline, usturoi si parmezan, se potriveste de minune cu salata iceberg si cu tonul file Lotka in ulei de masline, iar bucatelele crocante de paine prajita intr-un mix de ulei de masline si unt, condimentate cu oregano, au dat o nota in plus acestei retete de salata de vara cu ton.  Crocanta si delicioasa, salata iceberg poate fi inlocuita cu salata romana, iar tonul cu piept de pui feliat, fript pe gratar si taiat in cubulete potrivite. Eu va recomand sa o incercati cu ton, este incredibil de buna.

Salata de vara cu ton  – Ingrediente (4 persoane)

  • 1 salata iceberg/1 salata romana
  • 1 borcan ton file LOTKA in ulei de masline (200 g)

Crutoane cu oregano – Ingrediente

  • 200 g paine alba fara coaja
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • ½ lingurita oregano uscat

Dressing Salata de vara cu ton – Ingrediente

  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 50 g parmezan ras
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat
  • sare
  • piper

Crutoane cu oregano si Dressing salata – Mod de preparare

  • Pentru crutoane: Punem uleiul de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu. Cand untul s-a topit, adaugam feliile de paine taiate in cubulete potrivite si oregano. Amestecam si le prajim pe foc mediu pana cand sunt perfect rumenite pe toate partile. Le scoatem din tigaie, le punem intr-o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca complet.
  • Pentru dressing: Zdrobim catelul de usturoi cu ajutorul presei, adaugam parmezanul ras si o lingura de ulei de masline din cantitatea totala specificata in reteta si frecam pana obtinem o pasta. Intr-un vas separat emulsionam iaurtul grecesc, uleiul de masline ramas si sucul de lamaie. Adaugam mixul de usturoi si parmezan in emulsia de iaurt si amestecam cu grija. La sfarsit, condimentam sosul cu sare si piper dupa gust. Daca sosul este prea dens, il putem dilua cu o lingurita cu lapte rece.

Salata de vara cu ton detaliu preparare crutoane si sos

Salata de vara cu ton – Mod de asamblare

  • Rupem salata iceberg in bucatele potrivite, nu foarte mici, si le punem intr-un vas. Adaugam tonul file Lotka scurs bine si desfacut in bucati, crutoanele reci si amestecam.

Salata de vara cu ton detaliu preparare

  • Adaugam dressingul pe deasupra, amestecam si servim salata imediat.

Salata de vara cu ton detaliu

  • Este delicioasa! Pofta buna!

Salata de vara cu ton detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata de vara cu ton
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 29 Review(s)

5 comentarii la “Salata de vara cu ton

  1. Florin Ionas spune:

    Sarut mana. Ar fi foarte bine daca titlul NOI CE GATIM BUN IN WEEKEND ? sa existe la fiecare sfarsit de saptamana . Multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor