Tarta fara aluat cu rosii si ricotta

6 comentarii

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta, aperitiv sarat pentru sarbatori

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta detaliu

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta este unul dintre aperitivele de mare succes de pe masa noastra de sarbatori. O fac de ani si ani de zile, de Paste sau Revelion, si intotdeauna a fost foarte apreciata, atat pentru gust cat si pentru aspect. Reteta tartei este foarte simpla, o puteti pregati alaturi de cei mici care cu siguranta vor fi fascinati de culoarea rosie a tartei. Pentru ca avem nevoie de ingrediente de buna calitate, am ales sa folosesc o conserva de rosii decojite intregi de la prietenii mei de la Sun Food, un produs 100% natural.

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta – Ingrediente (forma 24×22 cm)

Aluat cu rosii – Ingrediente

  • 400 g rosii decojite intregi SunFood
  • 3 oua medii
  • 125 g faina
  • 50 g capere desarate/100 g masline negre fara samburi
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita mica rasa maghiran proaspat tocat

Aluat cu ricotta – Ingrediente

  • 250 g ricotta/branza de vaci/urda
  • 1 ou mediu
  • 25 g faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingura rasa patrunjel tocat/ 1 lingura rasa busuioc proaspat tocat

Aluat cu rosii – Mod de preparare

  • Punem ouale intr-un vas si le amestecam cu un tel pana la omogenizare, nu mai mult. Adaugam faina si amestecam bine.
  • Pasam rosiile pana obtinem un piure fin si le adaugam in compozitia de oua si faina. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam catelul de usturoi ras pe razatoarea cu gauri mici, caperele desarate, scurse foarte bine si taiate in bucatele potrivite, maghiranul tocat, sare si piper dupa gust.

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta preparare

Aluat cu ricotta – Mod de preparare

  • Punem ricotta intr-un vas, adaugam oul si amestecam bine. Adaugam faina, busuiocul sau patrunjelul tocate marunt, sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare.

Asamblare  Tarta fara aluat cu rosii si ricotta

  • Tapetam forma cu unt si cu hartie de copt (doar baza formei trebuie sa fie acoperita cu hartie de copt) si adaugam aluatul cu rosii.

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta preparare

  • Cu o lingura, adaugam din loc in loc, aluatul de ricotta. Cu o scobitoare amestecam foarte putin cele doua compozitii.
  • Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 de minute sau pana cand se rumeneste uniform. Inainte de a scoate tarta din cuptor, infigem o scobitoare in centrul ei. daca iese curata, tarta este copata, daca nu, o mai lasam la copt inca 5 minute si repetam testul.

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta coapta

  • Taiem tarta cu rosii si ricotta dupa ce s-a racit complet si o servim cu pofta. Este delicioasa!

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta cuburi

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta fara aluat cu rosii si ricotta
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

6 Comentarii

  1. Lucia Feresteanu

    Interesanta reteta. Oare as putea folosi suc de rosii/ bulion in locul conservei de rosii?

  2. Ne Delia Emandache

    Şi cum mie îmi plac tartele sarate, o voi prepara negreşit..Felicitari!

  3. Ghiocel07

    Ce minunăție……Ca de fiecare dată ne încânți cu noutăți și bunătăți. Pupici.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.