Orez gratinat cu mozzarella

2 comentarii

Orez gratinat cu mozzarella, o reteta simpla si delicioasa pentru pranz sau cina

Orez gratinat cu rosii SunFood

Orezul gratinat cu mozzarella s-a aflat pe masa noastra de pranz de acum cateva zile. Desi Cris nu se da deloc in vant dupa orez, de data aceasta l-a mancat cu foarte multa pofta, ba mai mult, a cerut chiar si a doua portie. Este o reteta foarte simpla si, daca se intampla sa nu aveti mozzarella, o puteti inlocui cu aceeasi cantitate de cascaval. Pentru orezul gratinat am folosit o minunata conserva de rosii decojite cuburi de la prietenii mei de la Sun Food. Daca va place orezul, va recomand cu drag aceasta reteta.

Orez gratinat cu mozzarella – Ingrediente (forma 20-22 cm Ø)

  • 150 g orez cu bob rotund
  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food
  • 150 ml suc de rosii
  • 5-6 frunze proaspete de busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • 75 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • unt + pesmet (pentru uns forma)

Orez gratinat cu mozzarella – Mod de preparare

  • Amestecam rosiile cuburi si sucul de rosii si le pasam cu un blender.
  • Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, iar in momentul in care s-a incalzit, adaugam cateii de usturoi intregi, dar zdrobiti cu lama unui cutit. Ii sotam cca 1 minut, apoi ii scoatem din tigaie si adaugam amestecul de rosii cuburi si suc de rosii pasate si frunzele de busuioc rupte in bucatele mici.
  • Fierbem sosul, pe foc mic, cca 10 minute, apoi stingem focul si il lasam sa se raceasca complet.
  • Umplem o oala cu apa rece si adaugam orezul. Fierbem orezul al dente, pe foc mediu, apoi il scurgem, il clatim sub un jet de apa rece si il lasam sa se scurga si raceasca.
  • Punem orezul scurs int-un vas, adaugam sosul de rosii si 50 g de parmezan ras si amestecam pana la omogenizare. Gustam amestecul obtinut si adaugam sare si piper dupa gust.
  • Tapetam forma cu unt si pesmet, adaugam jumatate din amestecul de rosii si orez si il nivelam cu grija. Adaugam mozzarella taiata in felii, intr-un strat uniform, apoi formam un alt strat cu orezul ramas. Il nivelam si pudram intreaga suprafata cu parmezanul ras ramas.

Orez gratinat cu mozzarella preparare

  • Introducem forma in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 25-30 de minute sau pana cand suprafata se rumeneste frumos.
  • Servim orezul gratinat cu mozzarella, cald. Este delicios!

Orez cu sos de rosii cuburi si mozzarella detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Orez gratinat cu mozzarella
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

2 Comentarii

  1. Putem folosi, cumva, si orez brun?

    • Laura Adamache

      Draga Simona, nu am incercat, dar sigur se poate. Trebuie sa fierbi orezul brun conform instructiunilor de pe cutie, da? Eu am folosit un orez cu bob rotund, deci timpul de fierbere se aplica doar in cazul acestui tip de orez.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.