Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi


Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi, o gustare lejera si delicioasa 

Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi
Rulada de omleta cu dovlecei, un aperitiv delicios

V-am tot spus ca nu am o relatie foarte buna cu dovleceii, mai bine zis nu aveam pana de curand. Nu stiu exact cand am inceput sa gatesc cu frenezie acesti dovlecei, ba o supa, ba o salata cu dovlecei fripti pe gratar, si uite asa, pe nesimtite, m-am trezit ca am inceput sa-i simpatizez chiar foarte mult. Omleta cu dovlecei este foarte foarte buna, imi placea inca de pe vremea cand nu-mi placeau dovleceii, suna ciudat, stiu, dar asta e adevarul. Am adaugat si putin morcov ras in compozitia omletei, dar voi puteti folosi doar dovlecei daca doriti. Rulada mea de omleta cu dovlecei a fost umpluta cu o crema de ton, dar se poate umple cu o branza cremoasa si cateva feliute foarte subtiri de prosciutto cotto, sunca, ciuperci sotate, somon afumat etc.

Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi – Ingrediente (forma 20×30 cm)

  • 400 g dovlecei rasi
  • 100 g morcov ras
  • 5 oua medii
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingura plina patrunjel tocat
  • 1 lingura rasa chives tocat
  • sare
  • piper

Crema de ton – Ingrediente

  • 250 g ton in suc propriu
  • 200 g creme fraiche/ricotta
  • 50 g unt
  • 1 lingurita chives tocat
  • sare
  • 1-2 lingurite suc de lamaie

Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi – Mod de preparare

  • Dam prin razatoarea cu gauri medii dovleceii cu coaja, spalati si uscati, si morcovii, curatati de coaja, spalati si stersi bine.
  • Punem intr-un vas ouale intregi, parmezanul ras, patrunjelul, chives, piper si putina sare. Batem ouale cu telul, apoi adaugam dovleceii si morcovii bine storsi. Amestecam pana la omogenizare.
  • Tapetam forma cu putin ulei si hartie de copt si adaugam compozitia omletei.
  • Coacem omleta cu dovlecei si morcovi, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 de minute.

preparare-rulada-omleta

  • Scoatem tava din cuptor, lasam omleta 4-5 minute in tava, apoi o rasturnam pe o hartie de copt curata. O rulam in hartie si o lasam sa se raceasca complet.

Crema de ton – Mod de preparare

  • Scurgem foarte bine tonul si il punem intr-un vas. Adaugam creme fraiche/ricotta, chives tocat marunt, sucul de lamaie si sarea si pasam cu blenderul pana cand obtinem o crema fina.
  • Adaugam untul moale si pasam inca cca 1 minut sau pana cand il incorporam in crema de ton.
  • Punem crema de ton in frigider pentru cca 30-45 minute.

Asamblare Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi

  • Eliminam cu grija hartia de copt si ungem intreaga suprafata a omletei reci cu un strat uniform de crema de ton.
  • Rulam cu grija omleta si o invelim intr-o folie de aluminiu.
  • O punem in frigider pentru minim 1 ora, apoi o feliem si o servim.

felii-rulada-omleta

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

8 comentarii la “Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi

    • Laura Adamache spune:

      Draga Rita, minunata umplutura ta. Ne poti spune mai exact cum o prepari? As vrea sa o incerc si eu.
      Multumesc!

  1. tataiana spune:

    Eu va urmaresc mai demult. Am pregatit din retetele dv. [fara carne],mi-au placut si m-am gandit sa ma abonez si sa va multumesc. Tatiana.

  2. Mariana spune:

    Buna Laura,fata mea nu mananca carne de nici un fel.Imi poti spune cu ce mai pot inlocui pestele???
    Ma gandeam la spanac si mai ce???
    Multumesc mult.

  3. Alina spune:

    Bună! Rulada cu conține faina? Tocmai o prepar,dar am sa pun totuși 150 gr cât sa lege compoziția. Am făcut multe alte preparate din cele postate de dvs și au ieșit foarte bune! Mulțumesc! 🙂

  4. Alina spune:

    Bună! Rulada nu conține faina? Tocmai o prepar,dar am sa pun totuși 150 gr cât sa lege compoziția. Am făcut multe alte preparate din cele postate de dvs și au ieșit foarte bune! Mulțumesc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor