Mancare de mazare de post


Mancare de mazare de post, reteta delicioasa de mancare fara carne

Mancare de mazare de post detaliu
Mancare de mazare de post, reteta mancare fara carne

Mancarea de mazare de post, cu morcovi si cartofi, era nelipsita din bucataria mamei mele. Desi ador carnea, in aceasta mancare chiar nu ii simteam lipsa, o mancam cu o deosebita placere ori de cate ori o pregatea.  Ieri, printre treburi de rezolvat inainte de vacanta, am scos pachetul de mazare din congelator si am facut o mancare de mazare fara carne, delicioasa, exact ca cea a mamei mele.

Reteta este simpla, perfect potrivita ca mancare de post sau ca garnitura la o friptura la gratar.

Dragilor, pana in septembrie blogul se va afla intr-o binemeritata vacanta. Va doresc o vara minunata in continuare! Sa ne revedem cu bine!

Incearca si aceste retete de mancare de post

Mancare de mazare de post – Ingrediente (2-4 persoane)

  • 500 g mazare congelata/proaspata
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi medii/1 cartof mare
  • 2 morcovi mici
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 200 ml apa cca
  • 75 ml suc de rosii
  • 1-2 lingurite rase marar proaspat tocat
  • 1 lingurita rasa amidon de porumb (optional)
  • sare
  • piper

Mancare de mazare de post – Mod de preparare

  • Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Curatam morcovii si ii taiem in felii subtiri. Curatam cartofii si ii taiem in cubulete potrivite.
  • Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam ceapa, usturoiul, morcovii si amestecam bine. Le calim pana cand ceapa se inmoaie, apoi adaugam cubuletele de cartof. Amestecam pe foc mic inca 1-2 minute si adaugam 100 ml apa usor calduta.
  • Cand morcovul si cartofii sunt fierti pe jumatate, adaugam mazarea (eu am folosit mazare congelata si am adaugat-o congelata in mancare).

Mancare de mazare de post preparare

  • Fierbem mancarea, pe foc mediu spre mic, inca cca 10 -15 minute, apoi adaugam apa ramasa, amestecata cu sucul de rosii si amidonul si amestecam bine.

retete de post sugestii

  • Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper si o lasam sa fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam marar proaspat tocat, amestecam bine, stingem focul si acoperim mancarea de mazare cu un capac.

Mancare de mazare de post preparare

  • O servim calda, ca atare, sau ca garnitura la fripturi, snitele etc.

Mancare de mazare de post preparare

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mancare de mazare de post
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 148 Review(s)

22 comentarii la “Mancare de mazare de post

  1. Irina spune:

    Chiar ma intrebam ce va iesi cand voi combina cartofi cu mazare…A fost atat de delicioasa, incat am facut-o inca o data dupa 3 zile 😀

  2. Stancu Florentina spune:

    Am zis ca nu mai fac niciodată mazare de post ptr ca nu imi iesea deloc cum trebuie….pana cand sotul mi-a trimis aceasta reteta. Ce sa zic este foarte, foarte gustoasa. Si fetita mea cea mofturoasa o papa cu placere.

  3. Alina Margarit spune:

    Arată delicios!Eu pun si 2 foi de dafin si spre final strivesc cateva cubulețe mici de cartofi din cratiță pt a ingroșa sosul.
    Mulțumim pt rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor