Cheesecake cu napolitane


Cheesecake cu napolitane, reteta prajitura cu crema de mascarpone si ricotta

Cheesecake cu napolitane detaliu
Cheesecake cu napolitane, reteta de prajitura cu branza mascarpone

Imi este imposibil sa descriu gustul si consistenta acestui cheesecake cu napolitane in doar cateva cuvinte, dar va pot spune ca minunata crema de mascarpone si ricotta, aromatizata cu coaja de lamaie, se potriveste minunat cu baza crocanta de napolitane. Neaparat sa-l incercati daca va place acest tip de desert cu crema de branza. Eu am folosit niste napolitane simple, cu crema de vanilie, dar puteti alege napolitane cu crema de ciocolata si puteti inlocui coaja de lamaie cu coaja rasa de portocale. Este o reteta simpla si rapida, cheesecake-ul meu a fost gata de bagat in cuptor in 15 minute, nu mai mult.

Cheesecake cu napolitane – Ingrediente (forma 20×18 cm)

  • 16-18 napolitane cu crema de vanilie
  • 250 g branza mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 2 oua mici
  • 100 g zahar tos fin
  • 1 lamaie mare (coaja rasa)
  • 1 varf cutit sare
  • ciocolata alba + cirese in sirop (decor)

Cheesecake cu napolitane – Mod de preparare

  • Tapetam tava cu unt si hartie de copt si formam un strat uniform de napolitane. Avem grija sa nu lasam spatiu intre napolitane.
  • Intr-un vas incapator punem branza mascarpone, ricotta, zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie si un varf de cutit de sare si amestecam cu un tel pana la omogenizare.

Cheesecake cu napolitane preparare

  • Punem amestecul de branza si oua peste napolitane si o nivelam frumos.
  • Coacem prajitura cheesecake in cuptorul preincalzit la 170°C pentru cca 30 de minute sau pana cand se rumeneste usor pe margini.

Cheesecake cu napolitane detaliu preparare

  • Scoatem tava din cuptor, lasam cheesecake-ul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem tava in frigider pentru cca 1-2 ore. Scoatem tava si cu grija taiem cheesecake-ul in cubulete.
  • Ornam fiecare cubulet cu ciocolata alba si cirese in sirop sau cirese confiate. Pentru ornat putem folosi si fructe de padure proaspete sau capsuni.
  • Pastram cheesecake-ul in frigider. Cu cca 5-10 minute inainte de a-l servi, il scoatem din frigider. Este delicios!

Cheesecake cu napolitane pe platou

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cheesecake cu napolitane
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 48 Review(s)

11 comentarii la “Cheesecake cu napolitane

  1. Preadornicul Zaharie spune:

    Draga Laura, ma gandesc cu groaza ce transformari sufera crema din napolitana la cele 170 de grade. Mai bine folosim blat de napolitana si o crema de vanilie facuta in casa. Parerea mea.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Zaharie, crema de vanilie din napolitane nu contine niciun ingredient care nu suporta prepararea termica. Nu garantez ca cheesecake-ul va iesi cu foi de napolitana si crema de vanilie facuta in casa. Desigur, poti incerca.

  2. Alina spune:

    Buna Laura!Arata foarte bine cheescake-ul,felicitari!As avea legata o intrebare legata de gemul de pepene galben:as putea inlocui mugurii de pin(nu am gasit deloc) cu alune de padure?
    Multumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alina, ma bucur ca iti place cheesecake-ul. Nu am incercat gemul cu alune de padure, dar nu are de ce sa nu iasa bine. Poti inlocui samburii de pin si cu migdale sau fistic crud. Cu migdale si mai ales cu fistic iese absolut minunat.

  3. Preadornicul Zaharie spune:

    Oare stie cineva ce se dezvolta in cremele industriale prin tratare termica? Eu nu as fi asa sigur ca acele chimicale nu se transforma in bau-bau.

  4. Dana spune:

    Draga Laura am si eu o întrebare am vazut ca mai folosești faina integrala sau neagră imi poti spune la ce magazine se găsește di daca se poate înlocui faina albă cu cea integrala in orișice reteta?multumesc mult.as vrea sa prepar mai mult cu faina integrala pt ca este mai sănătoasa dar nu stiu daca se poate înlocui la toate Rețetele faina albă cu cea integrala.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Dana, gasesti faina integrala in orice supermarket. Eu cumpar din Cora sau Mega Image. Din pacate nu poti inlocui faina alba cu cea integrala in toate retetele. In cazul in care vrei sa o inlocuiesti intr-o reteta anume, ma poti intreba. Iti stau la dispozitie cu mare drag.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Stela „Intr-un vas incapator punem branza mascarpone, ricotta, zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie si un varf de cutit de sare si amestecam cu un tel pana la omogenizare.”
      Multumesc pentru atentionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *