Conopida la cuptor


Conopida la cuptor, o reteta sanatoasa de post cu conopida

Conopida la cuptor detaliu
Conopida la cuptor cu curry, reteta simpla vegetariana

Astazi va propun o reteta rapida si simpla de conopida la cuptor. Chiar si celor care nu se inteleg bine cu aceasta minunata leguma o sa le placa aceasta reteta, garantat. O puteti manca simpla sau ca garnitura langa o friptura delicioasa. Noi am mancat-o alaturi de niste minunate cotlete de porc la cuptor. Este o reteta care se poate consuma si in post sau de catre persoanele care urmeaza o dieta vegetariana. In functie de preferintele voastre, puteti reduce cantitatea de paprika sau, daca nu va intelegeti deloc cu gustul picant, o puteti inlocui cu paprika dulce.

Conopida la cuptor – Ingrediente (2 persoane)

  • 1 conopida medie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura curry
  • 1 lingura suc lime/lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita paprika picanta
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat

Conopida la cuptor – Mod de preparare

  • Curatam frunzele si cotorul conopidei si o desfacem in buchetele mici, egale. Le spalam sub un jet de apa rece si le stergem foarte bine.
  • Intr-un vas, amestecam uleiul, curry, sucul de lime, sarea, paprika si piperul. Punem buchetele de conopida in vasul cu emulsia si amestecam cu grija pana cand toate buchetelele sunt perfect acoperite cu amestecul de ulei.

Conopida la cuptor preparare

  • Asezam conopida, intr-un singur strat, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 de minute. Dupa 15 minute de coacere, intoarcem buchetelele pe cealalta parte si le coacem inca 15 minute.
  • Le gustam calde, dar sunt foarte bune si reci.

Conopida la cuptor in tigaie

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Conopida la cuptor
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 104 Review(s)

14 comentarii la “Conopida la cuptor

  1. Elis spune:

    O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa! De fiecare data cand o gatesc familiei mele, primesc laude. Se cuvine ca si eu sa-ti multumesc tie, Laura, pt minunata reteta!:))

  2. Ana spune:

    Nu mi-a placut aceasta reteta, sucul de la lamaie/lime a stricat tot… pacat. Raman la reteta clasica cu faina si pesmet.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mihaela, daca iti place conopida mai moale, poati sa o oparesti 2 minute maxim in apa cu sare.
      Mie imi place sa fie mai crocanta.

  3. Andreea spune:

    E super wow rețeta ta! O fac de ceva ani și voiam totuși să-ți zic câtă personalitate are. Azi mă gândeam s-o încerc în varianta “conopidă întreagă la cuptor” dar mi-am dat seama că e prea mare conopida pe care am cumpărat-o și ar lua o eternitate să se facă la cuptor fără s-o opăresc în prealabil. Și cum soțul meu e foarte îngrozit de mirosul ei… am rămas la varianta clasică. 🙂

  4. Adrian Dragomir spune:

    Eu acum am pus-o la cuptor. Deja salivez cum miroase 🙂

    Multumesc pentru reteta !

    Felicitari pentru munca depusa pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor