Chec cu naut si spanac

12 comentarii

Chec cu naut si spanac – Retete culinare Laura Adamache

felii-chec-naut

Astazi va propun un chec cu naut si spanac, delicios, simplu de facut si plin de gust. Iubesc checurile sarate pentru ca sunt rapide si foarte practice. Se pot manca la micul dejun, pranz sau cina, simple sau cu cate ceva pe langa. Chiar si cand avem musafiri anuntati pe ultima suta de metri, apelez aproape intotdeauna la un chec sarat. Checul cu naut si spanac are o textura deosebita, usor umeda, si este foarte aromat, datorita unei mici lingurite de curry adaugata in aluat. Nautul, de la prietenii mei de la Sun Food, completeaza de minune acest chec, asa ca va invit sa-l incercati cat mai curand, sigur o sa va placa si voua la fel de mult.

Chec cu naut si spanac – Ingrediente (forma chec 18 cm)

  • 180 g faina + 1 lingurita faina (pentru naut)
  • 3 oua medii
  • 100 ml lapte
  • 80 ml ulei de masline/de arahide/floarea soarelui
  • 75 g parmezan ras
  • 100 g spanac crud
  • 100 g naut Sun Food
  • 1 lingurita mica rasa curry
  • 3/4 plic praf de copt
  • sare
  • piper

Chec cu naut si spanac – Mod de preparare

  • Punem ouale intregi intr-un vas, le amestecam putin cu o furculita, apoi adaugam uleiul, parmezanul ras si laptele si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.
  • Amestecam faina si praful de copt si o cernem. Adaugam faina peste mixul de oua si amestecam pana o incorporam perfect in aluat.
  • Spalam spanacul si il tamponam foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Spanacul trebuie sa fie complet uscat. Il tocam marunt si il adaugam in aluat.
  • Scurgem nautul, il clatim si il scurgem foarte foarte bine. Pudram nautul cu 1 lingurita de faina si il adaugam si pe el in aluat. Adaugam putina sare (nautul si parmezanul sunt si ele sarate, deci nu adaugati multa sare), 1 lingurita de curry si cca 1 lingurita mica rasa de piper proaspat rasnit. Amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.

preparare-chec-naut

  • Tapetam forma cu unt si faina, adaugam aluatul si il nivelam cu grija.
  • Coacem checul cu naut si spanac in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30-35 de minute sau pana cand se rumeneste uniform.

chec-naut-forma

  • Il scoatem din cuptor, il lasam 5-6 minute in forma, apoi il rasturnam pe un gratar. Dupa ce se raceste, il gustam cu pofta.

detaliu-felii-chec-naut-spanac

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec cu naut si spanac
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 29 Review(s)

12 Comentarii

  1. Buna seara Laura,
    Arata minunat checul si l-as incerca in weekend. Spune-mi te rog, cu ce pot inlocui praful de copt pe care nu prea-l suport.
    Multumesc frumos!

  2. Andreea L.

    Ce bine arata!!! Cu siguranta o sa-l fac!!!

  3. Din pacate, mie nu mi-a iesit 🙁 Dupa mai bine de o ora de stat in cuptor, checul mi-a iesit umed in interior. Nu avea rost sa il mai las, fiindca mirosea foarte puternic, a facut.

    • Laura Adamache

      Draga Mea, imi pare rau ca nu ti-a iesit. Spune-mi, te rog, ai scurs si sters foarte bine spanacul inainte de a-l adauga in aluat? Checul a iesit crud sau avea doar o cosistenta usor umeda?

  4. Daniela R

    Am facut reteta si mi-a placut. Multumesc mult!

  5. Multumesc, Laura. Am facut si…mi-a iesit!!! ???.Am uitat la comentarii, reteta e foarte buna. Doar, daca faci spanac ( eu am facut la freezer), TREBUIE sa fie…uscat, NU umed!

  6. Am incercat checul aperitiv si sunt foarte incantata. As fi vrut sa postez si o poza ,pentru a vedea rezultatul muncii,dar nu am putut.

  7. Buna Laura!
    Gatesc de ceva vreme cu ajutorul retetelor tale si preparatele au fost fara gres!
    Te felicit pentru munca depusa!
    Bineinteles ca vreau sa gatesc si acest chec insa nu sunt fan al parmezanului.
    Ce branza as putea folosi in locul acestuia?
    Multumesc frumos!

    • Laura Adamache

      Draga Flori, multumesc pentru aprecieri. Poti folosi pecorino sau un cascaval cu o consistenta mai dura.
      Cu mult drag!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.