Fajitas cu pui si guacamole

6 comentarii

Fajitas cu pui si guacamole, o reteta mexicana perfecta pentru pranz sau cina

fajitas-pui

Am facut cunostinta cu bucataria mexicana cand locuiam in Germania. Intr-o seara foarte rece de decembrie, nu aveam nimic pregatit pentru cina, asa ca am hotarat sa cumparam ceva, orice in afara de pizza, hamburger si cheeseburger care, nu stiu din ce motiv, devenisera foarte prezente in bucataria noastra. Am plecat in cautarea unei cine mai altfel si dupa ce am strabatut micul oras in care locuiam, am ajuns in fata unui restaurant mexican. Acolo am mancat pentru prima data fajitas cu pui si guacamole. Ne-au placut atat de mult, incat am revenit cu foarte mult drag in acel rastaurant in zilele urmatoare. Fajitas seamana oarecum cu saorma, umplutura este intotdeauna compusa din carne de pui, vita, porc si legume, de obicei ardei gras si ceapa. Sosurile condimentare pentru fajitas sunt guacamole, pico de gallo, smantana. Astazi va propun reteta pentru fajitas cu pui, delicioasa si deloc greu de preparat. Pe langa ardei si ceapa, am adaugat si porumb dulce de la prietenii de la Sun Food, conservat dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari.

Fajitas cu pui si guacamole – Ingrediente (4 persoane)

Fajitas cu pui – Ingrediente

  • 4 tortillas 22 cm
  • 500 g piept de pui fara piele
  • 1 lingurita chimion proaspat macinat
  • 1 lingurita coriandru proaspat macinat
  • 1 lime (doar sucul)
  • 2 linguri tequila
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1/4 lingurita boia iute
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 ardei gras rosu mare
  • 1 ceapa alba medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 125 g porumb dulce Sun Food
  • 1 lingura codite ceapa verde tocate marunt
  • 1 lingura sos worcester

Sos guacamole – Ingrediente

  • 1 avocado foarte bine copt
  • 2 rosii medii (cca 100 g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 lime (doar sucul)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita chimion proaspat macinat
  • 1/4 ardei iute verde tocat marunt
  • sare
  • piper

Fajitas de pui – Mod de preparare

  • Taiem pieptul de pui in suvite subtiri, lungi de cca 4-5 cm, si le punem intr-un vas. Adaugam coriandru, chimion, boia dulce si boia iute, sucul de lime, tequila, uleiul de masline, sare si piper proaspat macinat  si amestecam pana cand pieptul de pui este acoperit uniform de mixul de condimente.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 1-2 ore.
  • Dupa 2 ore, incalzim 2 linguri de ulei de masline intr-un wok sau tigaie antiaderenta, adaugam ceapa si ardeiul taiate in suvite subtiri. Le sotam 1-2 minute, pe foc mediu, apoi adaugam pieptul de pui.

preparare-fajitas-pui

  • Amestecam bine, pe foc mediu, pana cand puiul isi schimba culoarea (cca 4 minute), apoi adaugam boabele de porumb, coditele de ceapa verde si sosul worcester.

preparare-carne-pui-wok

  • Amestecam bine, pe foc mediu, iar in momentul in care pieptul de pui este usor rumenit (cca 6 minute), stingem focul.

Sos guacamole – Mod de preparare

  • Taiem avocado pe lungime, eliminam samburele si, cu ajutorul unei linguri, extragem pulpa. O punem intr-o farfurie si o pasam cu furculita. Adaugam rosiile curatate de coaja si samburi si taiate in cubulete mici, ceapa si usturoiul tocate marunt, sucul de lime, chimionul proaspat macinat, ardeiul iute, curatat de samburi si tocat marunt, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Daca-l doriti foarte cremos, pasati foarte bine avocado si mai adaugati 1 lingura de ulei de masline. 
  • Amestecam sosul guacamole pana la omogenizare.

preparare-guacamole

Fajitas de pui cu guacamole – Asamblare

  • Incalzim tortillas, cateva secunde, intr-o tigie antiaderenta neunsa.
  • Ungem fiecare tortilla cu 1 lingura plina de guacamole peste care adaugam 2-3 linguri din mixul de pui, ardei si ceapa. Daca doriti, puteti adauga peste pui si o lingura cu smantana si cateva frunze de salata verde, rupte in bucatele potrivite.
  • Rulam tortilla si o servim imediat. Pentru mai multa siguranta, infasurati unul dintre capete in hartie de copt sau folie de aluminiu.
  • Gustati cu foarte multa pofta!

fajitas-pui-legume-guacamole

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Fajitas cu pui si guacamole
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 17 Review(s)

6 Comentarii

  1. Imposibil sa rezisti;foarte tentant.Il voi face in zilele urmatoare.
    Multumesc mult!

  2. Foarte bun fajitas! Am facut si eu cu carne de vita si e absolut delicios!

    • Haplea, ma bucur mult ca-ti place.
      Si mie imi place cel cu carne de vita, este pur si simplu delicios.

  3. Stupid question, I know, dar unde gasesc “ata” aceea cu care ai legat tortillas? Multumesc mult!

    • Maria, ata respectiva este decupata de mine dintr-un ambalaj de flori.
      Cu mult drag!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.