Piramide cu nuca de cocos


Piramide cu nuca de cocos – Retete culinare Biscuiti

Piramide cu nuca de cocos detaliu

Astazi va propun un desert foarte foarte simplu si rapid, dedicat poftei de dulce care ne ia prin surprindere uneori. O astfel de pofta m-a incercat pe mine ieri si pentru ca nu aveam mult timp la dispozitie, am facut o portie de piramide cu nuca de cocos. Avem nevoie de cateva ingrediente, cateva minute pentru omogenizarea lor si inca un pic de timp pentru coacere. Cam atat. Daca vrem sa le gustam langa un ceai cald, si mai bine, daca nu, va garantez ca sunt minunate si asa.

Piramide cu nuca de cocos – Ingrediente (15 bucati)

  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 120 g zahar
  • 2 oua medii
  • 1 galbenus
  • 75 g ciocolata neagra

Piramide cu nuca de cocos – Mod de preparare

  • Punem fulgii de nuca de cocos intr-un vas, adaugam ouale, galbenusul si zaharul si amestecam. Nu vom obtine o compozitie omogena ca cea a aluatului de biscuiti, de exemplu, dar este foarte important sa amestecam perfect fulgii de nuca de cocos cu ouale si zaharul.

Preparare aluat piramide cocos

  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si formam intai sfere de marimea unei nuci mai mari, apoi dam o forma conica fiecarei sfere.
  • Asezam piramidele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 15 minute.
  • Dupa ce varful si baza piramidelor s-au rumenit, scoatem tava din cuptor si asezam biscuitii pe un gratar.
  • Cand s-au racit complet, ii ornam cu putina ciocolata neagra topita la bain-marie sau ii pudram cu zahar pudra vanilat.

Detaliu final piramide cu cocos

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Piramide cu nuca de cocos
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 68 Review(s)

11 comentarii la “Piramide cu nuca de cocos

  1. Cristina spune:

    Multumim pentru reteta atat de rapida si delicioasa! Noi am si terminat intreaga tava! Indicatiile tale, urmate intocmai, sunt succes sigur!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Adriana, in principiu, da. Iti dai seama ca sunt copti in momentul in care partea inferioara este usor rumenita. I-as lasa cu 2-3 minute la copt, daca ii faci plati.
      Cu drag!

  2. Alina spune:

    Buna Laura,
    Am încercat si eu sa fac aceste piramide urmând reteta ta dar eu nu reușesc sa fac biluțe, coca nu se poate manipula fiind foarte sfaramicioasa. Nu înțeleg unde greșesc. As încerca sa pun niște ulei de cocos poate așa se leagă puțin. Ce ma sfătuiești?

  3. Alina spune:

    Buna Laura,

    Am incercat si eu aceasta reteta dar compozitia mea nu poate fi modelata in bilute. Nu inteleg unde am gresit…..ma gandesc sa adaug niste ulei de cocos poate se leaga putin sa pot face bilute… Ce ma sfatuiesti?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alina, probabil fulgii de cocos folositi sunt prea uscati. Adauga 1 lingura de ulei de cocos, sigur aluatul se va lega fara probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor