Sa ne pretuim bunicii (P)


Nu stiu cati dintre voi aveti inca bunici, dar daca aveti norocul sa fie langa voi, va rog sa-i pretuiti cat inca mai este timp. Va spun asta pentru ca eu am fost o nepoata destul de rebela, ii stiam acolo, in casa lor micuta si linistita si nu-mi imaginam vreodata ca ceva se va schimba. Ii iubeam mult, foarte mult, ma rasfatau cu povesti imbracate in cuvinte atat de frumoase, incat uitam sa respir cand le ascultam. Bunica mea gatea de la exceptional in sus, mancarea ei avea un gust aparte, un gust pe care nu l-am mai simtit de atunci in nicio alta farfurie. O singura mancare nu-mi placea si asta era mancarea de praz si masline. Era buna in sine, perfect gatita, dar combinatia dintre praz si masline nu imi spunea absolut nimic. Cred ca in perioada in care bunica pregatea foarte des aceasta mancare, am invatat eu sa mint.:) Gaseam tot felul de scuze, care mai de care, pentru a evita intalnirea cu prazul si maslinele. Cert e ca intr-o zi am fost prinsa cu mata-n sac si a trebuit sa ii spun ca mancarea de praz imi dadea fiori. Chiar asa i-am spus! 🙂 Nici gand sa ma certe sau sa ma oblige sa mananc, era bunica si bunicile simt si inteleg dincolo de cuvinte. Niciodata nu mi-a mai facut aceasta mancare si vreau sa va spun ca acum, chiar in secunda asta, as manca cu cea mai mare pofta o farfurie plina ochi de mancare de praz facuta de ea.

De asta va spun, cat timp inca sunt langa voi, sa-i iubiti, sa le ascultati povestile si sa invatati de la ei tot ce se poate invata.

Pentru cei care nu mai au bunicii aproape si totusi tanjesc dupa intelepciunea lor, rasfatul si minunile gustoase pe care doar ei le pot preparara, Vodafone vine la noi cu o idee absolut minunata! Chiar una dintre cele mai frumoase propuneri din ultimii ani, sincer, pe mine m-a miscat foarte mult. Cred ca toti am auzit deja de pagina facebook Bunici de duminica, daca inca nu ati vizitat-o, v-o recomand cu toata inima. Bunicile de duminica au adunat deja pe pagina lor aproape 300.000 fani si asta pentru ca emana, prin delicioasele prepararte pregatite, multa dragoste si caldura.

bunici-de-duminica

Pagina lor facebook gazduieste de curand aplicatia Bunici de duminica. Ei, si aici vine frumusetea. Bunicile cu drag de oaspeti se pot inscrie, printr-un click pe butonul “Vreau sa gatesc”, si pot gazdui la masa lor tineri frumosi cu dor de mancare ca la bunica. Tinerii care doresc un veritabil rasfat culinar pregatit de bunici, trebuie sa dea un click pe “Vreau sa vin la masa”. Suna foarte foarte frumos, nu-i asa?

aplicatie-bunici-duminica

Dupa inscriere, o sa observati ca exista un filtru pentru orasul si data unde au loc aceste frumoase intalniri. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti un oras apropiat de voi si data la care doriti sa mergeti la masa.  Neaparat lasati un comentariu prin care sa va anuntati dorinta de a fi invitat. In urma unei selectii, veti fi anuntati daca sunteti unul dintre viitorii norocosi aflati la masa bunicii.

Bunicilor dragi, nu va sfiiti sa va deschideti usa si sufletul celor tineri! Sunt sigura ca pe langa bucatele alese pe care o sa le puneti pe masa, aveti multe povesti care merita ascultate. De aceea, va invit sa va inscrieti in numar cat mai mare in aceasta frumoasa campanie. Aratati-le celor tineri cat de gustoase sunt preparatele voastre si cat este de important sa invete sa pretuiasca oamenii dragi din viata lor.

Ce spuneti? Vi s-a facut pofta de o masa cu gust de copilarie si bunici? Daca raspunsul este da, nu mai asteptati nicio secunda, intrati pe aplicatie si alegeti-va bunica. Sunt convinsa ca intalnirea dintre voi se va transforma intr-o foarte frumoasa prietenie.

Print Friendly, PDF & Email

6 comentarii la “Sa ne pretuim bunicii (P)

  1. klador spune:

    Ai scris foarte frumos,ma regasesc si eu in randurile tale:)insa nu prea cred ca bunicile veritabile si mancarea lor gustoasa se regasesc pe facebook,totusi…

    • Laura spune:

      Klador, ma bucur mult ca iti place articolul. In legatura cu bunicile care au facut cunostinta cu facebook, permite-mi, te rog, sa te contrazic. Eu cunosc o bunica care gateste absolut divin si are si cont pe facebook. Si sunt convinsa ca mai sunt foarte multe bunici ca ea.

  2. SILVIA spune:

    Draga Laura.
    Citesc de mult timp blogul tau despre retete culinare,care sincer ma fascineaza!
    Fiindca retetele nu sunt „aruncate” pur si simplu , ci transmit si o parte din ceea ce simti si traiesti in acel moment…
    Am incercat multe dintre ele ,mi au iesit,im i place sa „bucataresc” si o fac cu placere …
    Multumesc pt toate retetele minunate si „faramele” de viata „dospite” cu talent!

    • Laura spune:

      Draga Silvia,

      Iti multumesc din suflet pentru cuvintele calde!
      Ma bucur ca ti-au reusit retetele incercate si te astept cu mult drag sa mai incerci si altele.

  3. Viorica spune:

    Dragă Laura , sunt o bucătăreasă încăpătoare in ceea ce inseamna gatitul la cuptor (eu nu aveam ) si nici deserturi nu stiam să fac însă acum cand am descoperit blogul tau sunt tare entuziasmata si-l urmăresc zilnic chiar imi ies rețetele f bine iar soțul și copilul sunt încântați. Azi vreau să țin post și ideea de mâncare de praz cu măsline o cunosc si eu si am s-o pregătesc. Iti multumesc pt fiecare reteta si pt ca scrii si detalii f importante : câte portii ies, ce forma sa folosim și. dimensiunea… Te voi urmări in continuare pt ca vreau să învăț de la un specialist așa ca tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor