Biscuiti umpluti cu gem de ananas


Biscuiti umpluti cu gem de ananas, o reteta de biscuiti umpluti pentru micul dejun

Ravioli gem de ananas detaliu

Acesti biscuiti deliciosi, umpluti cu gem de ananas, se mai numesc si ravioli pentru ca forma lor seamana foarte bine cu cea a faimosilor ravioli. Daca va plac biscuitii umpluti, sigur trebuie sa-i incercati si pe acestia. Ii puteti umple cu orice gem care are o consistenta mai densa, sau, de ce nu, cu nutella, crema de vanilie sau crema de ciocolata. Pentru o consistenta absolut perfecta, este foarte important ca suprafata biscuitilor sa nu se rumeneasca dupa coacere.

Biscuiti umpluti cu gem de ananas – Ingrediente (20 biscuiti)

  • 375 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • 6 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • gem/nutella/crema de vanilie

Biscuiti umpluti cu gem de ananas – Mod de preparare

  • Punem intr-o craticioara, pe foc mic, untul taiat in cubulete, apa, sarea si zaharul. In momentul in care zaharul si untul sunt complet topite, stingem focul si lasam mixul sa se odihneasca cca 10-15 minute.
  • Dupa repaus, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernuta ulterior, peste mixul de unt si zahar.
  • Amestecam initial cu o lingura, apoi framantam aluatul pana cand devine omogen.
  • Infasuram aluatul biscuitilor in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore sau pana cand se intareste suficient pentru a-l intinde fara probleme.

Preparare biscuiti cu gem

  • Pudram planul de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie groasa de cca 4-5 mm.
  • Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde de cca 7 cm ø.
  • Punem cate un cerc de aluat in dispozitivul pentru ravioli, adaugam in centrul lui 1 lingura de gem/nutella/crema si il inchidem, presand decis marginile. Daca nu avem un dispozitiv special pentru ravioli, dupa ce decupam biscuitii si adaugam gemul, sigilam bine marginile presandu-le cu dintii unei furculite.

Forma biscuiti ravioli

  • Asezam biscuitii umpluti in tava de cuptor si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12 minute sau pana cand se rumenesc discret pe margini. Atentie, suprafata trebuie sa ramana alba.
  • Ii scoatem din tava, ii asezam pe un gratar de bucatarie sa se raceasca, apoi ii pudram cu zahar pudra vanilat.
  • Sunt deliciosi! Pofta buna!

Sectiune biscuiti cu gem

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti umpluti cu gem de ananas
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 58 Review(s)

12 comentarii la “Biscuiti umpluti cu gem de ananas

  1. Mihaela spune:

    Ha,ha, i-am facut! Acum vad ca umplutura e o lingura, deci au o dimensiune mai mare. Sunt grozavi, dolofanei, i-am umplut cu pasta de coarne.

  2. Valentina spune:

    Hei, sunt biscuitii mei preferati.
    Ieri i am incercat prima oara si nu stiam de ce nu mi au iesit. Uitasem sa pun zahar in coca de la biscuiti.
    Astazi m am gandit sa reincerc reteta pentru ca mi a ramas gem. 😀 Sper sa mi iasa. 🙂

    • Laura Adamache spune:

      Draga Kat, timpul de coacere variaza de la cuptor la cuptor. Daca dupa 15-17 minute nu s-au copt, mai lasa-i inca 5 minute.

      • Kat spune:

        Buna, revin cu o intrebare, cand faci biscuiti ce setare /simbol se pune la cuptor? BISCUITII tai cu mere sunt preferatii mei dar am sa incerc din nou acesti biscuiti Multumesc pentru raspuns.

        • Laura Adamache spune:

          Draga mea, folosesc functia traditionala, caldura si de jos si de sus si treapta de mijloc a cuptorului.
          Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor