Biscuiti umpluti cu gem de ananas

10 comentarii

Biscuiti umpluti cu gem de ananas, o reteta de biscuiti umpluti pentru micul dejun

Ravioli gem de ananas detaliu

Acesti biscuiti deliciosi, umpluti cu gem de ananas, se mai numesc si ravioli pentru ca forma lor seamana foarte bine cu cea a faimosilor ravioli. Daca va plac biscuitii umpluti, sigur trebuie sa-i incercati si pe acestia. Ii puteti umple cu orice gem care are o consistenta mai densa, sau, de ce nu, cu nutella, crema de vanilie sau crema de ciocolata. Pentru o consistenta absolut perfecta, este foarte important ca suprafata biscuitilor sa nu se rumeneasca dupa coacere.

Biscuiti umpluti cu gem de ananas – Ingrediente (20 biscuiti)

  • 375 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • 6 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • gem/nutella/crema de vanilie

Biscuiti umpluti cu gem de ananas – Mod de preparare

  • Punem intr-o craticioara, pe foc mic, untul taiat in cubulete, apa, sarea si zaharul. In momentul in care zaharul si untul sunt complet topite, stingem focul si lasam mixul sa se odihneasca cca 10-15 minute.
  • Dupa repaus, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernuta ulterior, peste mixul de unt si zahar.
  • Amestecam initial cu o lingura, apoi framantam aluatul pana cand devine omogen.
  • Infasuram aluatul biscuitilor in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore sau pana cand se intareste suficient pentru a-l intinde fara probleme.

Preparare biscuiti cu gem

  • Pudram planul de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie groasa de cca 4-5 mm.
  • Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde de cca 7 cm ø.
  • Punem cate un cerc de aluat in dispozitivul pentru ravioli, adaugam in centrul lui 1 lingura de gem/nutella/crema si il inchidem, presand decis marginile. Daca nu avem un dispozitiv special pentru ravioli, dupa ce decupam biscuitii si adaugam gemul, sigilam bine marginile presandu-le cu dintii unei furculite.

Forma biscuiti ravioli

  • Asezam biscuitii umpluti in tava de cuptor si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12 minute sau pana cand se rumenesc discret pe margini. Atentie, suprafata trebuie sa ramana alba.
  • Ii scoatem din tava, ii asezam pe un gratar de bucatarie sa se raceasca, apoi ii pudram cu zahar pudra vanilat.
  • Sunt deliciosi! Pofta buna!

Sectiune biscuiti cu gem

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti umpluti cu gem de ananas
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 28 Review(s)

10 Comentarii

  1. Ha,ha, i-am facut! Acum vad ca umplutura e o lingura, deci au o dimensiune mai mare. Sunt grozavi, dolofanei, i-am umplut cu pasta de coarne.

  2. Multumesc, e o reteta foarte buna si usoara. Intra in cartea mea de bucate, datorita tie. Multumesc 🙂

  3. Alexandra

    Multumesc! O reteta usoara dar foarte buna.

  4. Alexandra

    Multumesc! O reteta usoara dar foarte buna.

  5. Valentina

    Hei, sunt biscuitii mei preferati.
    Ieri i am incercat prima oara si nu stiam de ce nu mi au iesit. Uitasem sa pun zahar in coca de la biscuiti.
    Astazi m am gandit sa reincerc reteta pentru ca mi a ramas gem. 😀 Sper sa mi iasa. 🙂

  6. Buna, cat de tari ar trebui sa e, i-am lasat 15 -17 minute si zici ca mananc faina cruda/aluat crud.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.