- 173shares
- Facebook104
- Google+7
- Pinterest56
- Print6
Biscuiti umpluti cu gem de ananas, o reteta de biscuiti umpluti pentru micul dejun
Acesti biscuiti deliciosi, umpluti cu gem de ananas, se mai numesc si ravioli pentru ca forma lor seamana foarte bine cu cea a faimosilor ravioli. Daca va plac biscuitii umpluti, sigur trebuie sa-i incercati si pe acestia. Ii puteti umple cu orice gem care are o consistenta mai densa, sau, de ce nu, cu nutella, crema de vanilie sau crema de ciocolata. Pentru o consistenta absolut perfecta, este foarte important ca suprafata biscuitilor sa nu se rumeneasca dupa coacere.
Biscuiti umpluti cu gem de ananas – Ingrediente (20 biscuiti)
- 375 g faina
- 150 g zahar
- 150 g unt
- 100 ml apa
- 6 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
- gem/nutella/crema de vanilie
Biscuiti umpluti cu gem de ananas – Mod de preparare
- Punem intr-o craticioara, pe foc mic, untul taiat in cubulete, apa, sarea si zaharul. In momentul in care zaharul si untul sunt complet topite, stingem focul si lasam mixul sa se odihneasca cca 10-15 minute.
- Dupa repaus, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernuta ulterior, peste mixul de unt si zahar.
- Amestecam initial cu o lingura, apoi framantam aluatul pana cand devine omogen.
- Infasuram aluatul biscuitilor in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore sau pana cand se intareste suficient pentru a-l intinde fara probleme.
- Pudram planul de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie groasa de cca 4-5 mm.
- Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde de cca 7 cm ø.
- Punem cate un cerc de aluat in dispozitivul pentru ravioli, adaugam in centrul lui 1 lingura de gem/nutella/crema si il inchidem, presand decis marginile. Daca nu avem un dispozitiv special pentru ravioli, dupa ce decupam biscuitii si adaugam gemul, sigilam bine marginile presandu-le cu dintii unei furculite.
- Asezam biscuitii umpluti in tava de cuptor si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12 minute sau pana cand se rumenesc discret pe margini. Atentie, suprafata trebuie sa ramana alba.
- Ii scoatem din tava, ii asezam pe un gratar de bucatarie sa se raceasca, apoi ii pudram cu zahar pudra vanilat.
- Sunt deliciosi! Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Biscuiti umpluti cu gem de ananas
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
Ha,ha, i-am facut! Acum vad ca umplutura e o lingura, deci au o dimensiune mai mare. Sunt grozavi, dolofanei, i-am umplut cu pasta de coarne.
Mihaela, ma bucur mult ca ti-au placut!!
Multumesc, e o reteta foarte buna si usoara. Intra in cartea mea de bucate, datorita tie. Multumesc 🙂
Adriana, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta!
Multumesc! O reteta usoara dar foarte buna.
Multumesc! O reteta usoara dar foarte buna.
Sa-ti fie de bine, draga Alexandra!
Hei, sunt biscuitii mei preferati.
Ieri i am incercat prima oara si nu stiam de ce nu mi au iesit. Uitasem sa pun zahar in coca de la biscuiti.
Astazi m am gandit sa reincerc reteta pentru ca mi a ramas gem. 😀 Sper sa mi iasa. 🙂