Muffins cu mere si scortisoara

80 comentarii

Retete Muffins – Muffins cu mere si scortisoara

Muffins-mere-si-scortisoara-sectiune

Din categoria dulciurilor rapide cu mere, astazi va invit la o portie de muffins cu mere si scortisoara. Chiar se fac  rapid si sunt foarte pufoase. Absolut delicioase alaturi de un ceai fierbinte sau o cafea, la micul dejun sau, de ce nu, la cina.

 

Cand nu am foarte mult timp la dispozitie, dar totusi imi doresc ceva dulce, pufos si bun, apelez la muffins. Si cum toamna este anotimpul preferat al merelor parfumate, nu se poate sa nu le gustam intr-un muffin, nu? Va recomand sa folositi mere golden sau mere ionatane pentru aceasta reteta de muffins. Personal, iubesc merele ionatane, atat ca aspect cat si ca gust, dar merele golden parca sunt mai parfumate si mai potrivite pentru prajituri. Deci, cu mere golden sau ionatane, incercati aceasta reteta de muffins daca iubiti dulciurile cu mere.

Muffins cu mere (15 bucati) – Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 mere golden/mere ionatane + 2 linguri faina
  • 9 linguri faina (200 g)
  • 9 linguri zahar (150 g)
  • 9 linguri iaurt natural (180 g)
  • 9 linguri ulei (50 g)
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lime (coaja rasa)

Muffins cu mere – Mod de preparare

  • Spargem ouale intr-un vas si le batem cu telul pana cand se omogenizeaza si se deschid putin la culoare (cca 2 minute).
  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernuta si amestecam. Adaugam zaharul, iaurtul, uleiul, sarea, coaja rasa de lime si scortisoara si amestecam pana obtinem un aluat omogen, nu mai mult.
  • Curatam merele, le taiem in cubulete mici si le pudram cu cele 2 linguri de faina.
  • Incorporam, in aluatul obtinut, merele golden sau ionatane, curatate si taiate in cubulete. Consistenta finala a aluatului de muffins este mai lichida, deci nu mai adaugam faina.
  • Umplem pe trei sferturi formele de muffins tapetate cu hartiute pentru muffins. Coacem muffins cu mere in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 minute.

Muffins-mere-si-scortisoara-preparare

  • Inainte de a-i scoate din cuptor, intepam un muffin in centru cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, scoatem forma cu muffins cu mere din cuptor, daca nu, ii mai lasam la copt inca 3-4 minute.

Detaliu-muffins-cu-mere-golden

  • Dupa ce s-au racit putin, ii gustam cu pofta, langa ceai, cafea, lapte, in orice moment al zilei, as recomanda eu.

Sectiune-muffins-cu-mere-golden

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins cu mere si scortisoara
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 101 Review(s)

80 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu

    Delicioase si cu parfum de toamna!

  2. Paula Gafitescu

    Ce frumoase si apetisante sunt. Servesc si eu doua pentru micul dejun! Te pup!

  3. Laura, spune-mi te rog, muffin-urile acestea ies chiar asa pufoase cum par in poza? a doua zi, oare sunt la fel de pufoase? eu am 3 copiii si de fiecare data cand fac le mananca doar atunci cand sunt calde, a doua zi nu le mai mananca deoarece devin indesate, si nici la scoala nu mi le mananca. Textura de a doua zi este ca cea a magdalenelor? sau ai vreo alta reteta pufoasa si pentru a doua zi, ca am tot incercat diverse retete si nu mi-a placut niciuna. pe a ta inca nu am incercat-o. dar o voi incerca.
    multumesc

    • Roxana, ies chiar mai pufoase decat in poza si se mentin pufoase si a doua zi daca le pastrezi intr-un recipient de plastic inchis ermetic. Daca nu ai un astfel de recipient, pune farfuria cu muffins intr-o punga de plastic. Se pastreaza foarte bine.
      Te pup!

  4. Ieri am facut aceste briose si sunt excelente. Multumesc pentru reteta!

  5. Salut! Daca inlocuiesc uleiul cu niste unt ies la fel de pufoase? Imi place f mult untul in prajituri…

    • Nicoleta, da, ies foarte pufoase si cu unt. Poti folosi 60 g unt in locul uleiului.

    • Sa stii ca asa am facut si au iesit f gustoase..cred ca eu am pus cam multa scortisoara ca nu prea s-a simtit lime-ul….dar in rest, super bune!

    • Nicoleta, draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut. Te pup!

  6. am facut si eu si sunt oribile, scuze dar asta e adevarul , am urmat pas cu pas dar rezultatul e unul negativ.In primul rind un plic praf de copt e prea mult, caci are gust amarui.Oare de ce asa ?

    • Draga Natalia, nu este mult un plic de praf de copt.
      Daca ti-au iesit amarui, inseamna ca praful de copt a fost pastrat in conditii necorespunzatoare sau nu a fost distribuit corect in aluat.
      Iti recomand sa folosesti alt tip de praf de copt.

  7. Acum le-am bagat in cuptor.Mie mi-au iesit 24 buc.O sa vad cum ies,am unele dubii.Cand am pus faina in ouale batute,nu am putut sa amestec,nu mai era lichid deloc.Nu stiu, o sa revin cu impresii.

    • Violeta, draga mea, dupa ce adaugi faina, aluatul este mai grosut, dar dupa ce adaugi iaurtul si uleiul, o sa devina fluid.

  8. Laura draga urmaresc cu interes retetele tale. Tocmai am terminat aceste muffins. ce sa zic….se topesc in gura , atat de pufoase sunt. Le-am ` injectat` cu niste mascarpone amesteca cu caramel si….. sunt sublime. Astept alte dulciuri

  9. buna laura,am incercat sa printez reteta dar din pacate nu pot s-o printez cum o faceam inainte numai reteta,ci imi vine si pozele si comentariile,nu stiu ce ai schimbat sau ce s-s intamplat,ai putea sa -mi dai un sfat?multumesc

  10. multumesc pentru reteta, sunt delicioase

  11. Draga LAura,fac ac briose pt a 2 oara azi,sunt f f bune,sotul meu este fan dulce cu mere,am incercat multe praji de pe site-ul tau si vreau sa spun ca am reusit sa ii surprind pe cei dragi de fiecare data,multumesc mult….

  12. Difera cu ceva daca voi rade merele, le storc si eventual sa le calesc inainte ?

    • Anda, nu cred. daca sunt bine stoarse, eventual calite, vor iesi delicioase.

  13. Cu ce as putea sa înlocuiesc iaurtul? Avem intoleranta la lactate. Mersi.

  14. Draga Laura, este prima data cand iti scriu, de mult imi doresc sa-ti multumesc pentru minunatele retete. Eu sunt incepatoare in ale dulciurilor facute in casa, genetic vorbind chiar, mama era mereu stresata cand ii ceream sa ne faca prajituri :)), dar acum, casatorita fiind s-a schimbat placa, mi-am suflecat manecile si am intrat hotarata in pungile de faina si de zahar! Am incercat multe retete de la tine, muffins imi plac tare-tare mult si imi reusesc cand iti urmez retetele pas cu pas 🙂 Chiar azi am facut muffins cu mere si scortisoara, minunate! Neavand, insa, iaurt, ci putina smsntana, le-am facut cu smantana. Cubuletele de mere par un pic mai mari decat in poza, iar mie nu mi s-au rumenit asa tare. La multe din retete parca nu imi iese culoarea ca la tine, sa fie din cauza cuptorului?

    • Draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele.
      Cuptorul meu este “de vina” pentru culoarea frumoasa. Am un cuptor destul de vechi, dar foarte foarte bun. Coace perfect si uniform.
      Te pup cu drag!

  15. Am facut reteta asta astazi, a iesit ca la carte, foarte foarte aromate si delicioase, exact cum ma asteptam. S-au facut foarte repede, merele sunt moi in interior, sunt bune si calde si reci, iar lingura aia de scortisoara face toata diferenta, le ador. Singurul lucru pe care l-as adauga este ca atunci cand punem faina peste merele taiaie cubulete, sa punem si putin zahar pudra si nu chiar asa multa faina…eu cam pus cam mult:) Multumesc si abea astept sa mai incerc din retetele tale.

  16. Buna laura

    Acum am făcut muffins-urile cu fetita mea. Am folosit pere in loc de mere dar miezul este pe alocuri necopt desi ele sunt aurii si arata super. Am folosit o forma de silicon si au ieșit 9 brioșe. Sa fie din cauza ca sunt mai mari si nu au apucat sa se coaca bine in interior sau din cauza perelor?

    Data viitoare trebuie sa ne iasă mai bine sa prindă cea mica curaj.

    Mulțumesc.

  17. Revin cu runda a doua de brioșe…pentru ca sunt f perseverenta….
    Am folosit aceeași forma de silicon dar am pus mai puțin aluat in fiecare forma si au ieșit delicioase.
    Deci ies foarte bune si cu pere….iar fiica mea a fost incantata de realizarile ei…..zilele următoare vom face brioșele cu nuca de cocos.

    Mulțumim.

    • Draga mea, feliitari tie si fetitei tale!
      Ma bucur tare mult ca v-au placut!

  18. Am facut si eu muffins dupa aceasta reteta si au iesit delicioase!! Si exact ca in poze de frumoase. 🙂 Le-am lasat putin mai mult la copt sa fie si miezul bine facut, in jur de 35 de minute. Recomand tuturor cu incredere sa o incerce!

  19. Foarte bune briosele! Dar am o intrrbare; dece s-au lasat dupa ce le am scos dn cuptor ? Multumesc

    • Nicoleta, draga mea, daca s-au lasat, mai trebuia sa le lasi cateva minute la copt, cca 2-3 minute.
      Sa-ti fie de bine!

  20. AndreeaEle

    Acum le-am pus in cuptor.As avea ceva de “ripostat”. Aluatul nu a fost destul so cans as pun peste briose inca in pic de aluat nu am mai avut sa pun.Si sand am facut dinou aluat sa pun deasupra nu mi-o ajuns pentru ultimile 2 briose.M-am inervat super tare.

  21. AndreeaEle

    Au iesit delicioase.Tuturor din familie le-au placut.

  22. Delicioase, foarte bune, am incercat si cu rahat. Multumim pentru reteta! Spor in toate!

  23. Buna ziua.
    Am facut deja de 2 ori briosele in 3 zile, si se evapora instant :)). Foarte bune ies. Multumesc de reteta.
    Nu aveti idee de ce se lasa cand le scot din cuptor? Le scot prea repede oare? Am pus o lingura de bicarbonat in loc de praf de copt. Oare ala e problema? Manca si copilul din ele si evit sa pun praf copt.

    • Draga mea, este foarte posibil sa se fi lasat din cauza bicarbonatului.
      Poti incerca sa folosesti 1/2 plic de praf de copt si 1/2 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu.
      Te pup!

  24. Salut!
    Felicitari!
    De ceva timp iti urmaresc blogul, si tin sa iti spun ca tot ce fac de pe acest blog imi iesa exact ca in pozele tale si sa nu mai vorbim despre gust, sunt extraordinare! Astazi am de gand sa incerc si eu reteta aceasta de muffins cu mere, am mai facut tot de la tine cele cu ciocolata si pfff au fost mai mult decat delicioase.
    Multumesc tie pentru timpul acordat noua, si mult spor in continuare!

  25. Buna Laura, iti multumesc pentru reteta! Am facut si eu briosele si sunt delicioase! Totusi am niste intrebari si te-as ruga sa imi raspunzi. Eu am facut briosele exact dupa aceasta reteta si in cuptor briosele cresc si sunt superbe dar apoi cand le scot parca se turtesc, oare de ce?
    Si cum de ti-a iesit tie aluatul asa alb? Mie imi iese maro din cauza scortisoarei.

    Folosesc aceleasi ingrediente dar totusi arata diferit, merele (taiate cubulete, am pus 2 dupa cum scrie) sunt destul de vizibile la suprafata briosei.

    Multumesc, astept raspuns.

    O zi frumoasa, Gia

  26. gabizajaga

    minunate retetele si explicatia la ele pe masura…vroiam sa stiu cate muffins cu mar si scortisoara ies la cantitatile mentionate mai sus…12 la o portie?

  27. gabizajaga

    tocmai am recitit reteta si am vazut apoi ca 15buc…scuze de deranj

  28. Raluca Horobet

    Pt cei care iubesc scortisoara … aceste briose sunt dementiale. Sotul si copiii au fost f incantati de ele.

    Merci

  29. Fara suparare, dar niciodata 9 linguri cu ulei nu vor cantari nici 50 g, nici 50 ml.

    • Laura Adamache

      Mihaela, sunt extrem de atenta in momentul in care cantaresc ingredientele. 9 linguri de ulei au 50 g, nici mai mult, nici mai putin.

  30. buna Laura, oare daca le fac cu faina integrala pot mentine aceeasi cantitate?

    • Laura Adamache

      Ramy, daca le faci cu faina integrala, este posibil sa ai nevoie de inca 25-50 ml de iaurt in plus.

  31. Laura, fii-miu are 9 luni si vreau sa adaptez reteta, in loc de zahar- pasta de stafide dar in loc de praf de copt ce sa pun? bicarbonat?
    multumesc

  32. Pot inlocui iaurtul cu lapte de soia sau de migdale?

    • Laura Adamache

      Adriana, poti incerca, sigur. Te sfatuiesc sa pui 8 linguri de lapte in locul celor 9 de iaurt.

  33. Buna Laura,
    Urmaresc de mult blogul tau si am incercat numeroase retete toate foarte delicioase. Felicitari si te rog sa continui!

    Am o intrebare la reteta de briose pentru ca pina acum am facut de vreo 2 ori si de fiecare data au iesit diferite. O data am incercat 9 linguri de faina si a doua oara am folosit gramajul deci 200 gr dar mi s-a parut foarte mult. Eu stiam ca o lingura de faina e cam 18-20gr dar vad ca tu ai alta conversie. Poti te rog sa ma lamuresti cum ar fi ai bine.

    Mersi.
    Ioana

    • Laura Adamache

      Draga Ioana, ma bucur mult ca-ti plac retetele mele.
      Te sfatuiesc sa folosesti gramajele din reteta. Daca compozitia muffinsilor este prea densa, de “vina” este faina. Faina poate sa absoarba mai mult sau mai putin ingredientele lichide. Iti recomand sa folosesti o faina speciala pentru prajituri.
      Poti adauga inca 1 lingura de iaurt daca este cazul.
      Cu drag!

  34. Laura, se poate inlocui zaharul sau elimina fara sa afectez textura aluatului? As vrea sa le fac pentru un copil mic si e cam mult zahar pentru ea.

    • Laura Adamache

      Draga Anca, nu am incercat sa elimin zaharul sau sa-l inlocuiesc. Cu ce vrei sa-l inlocuiesti astfel incat sa le poata papa si cea mica? Eu te sfatuiesc sa faci jumatate din cantitati fara zahar si, daca ies bine, ii poti face din toate ingredientele prezente in reteta.

  35. Imi pare rau, dar aceste muffins-uri nu mi-au iesit nici mie. A iesit un aluat…..fad, briosele nu au crescut deloc, chiar daca le-am pus un plic de praf de copt, de care mereu folosesc si si-a facut treaba intotdeauna. Nu sunt deloc multumita de rezultat. Si, recunosc ca am destul de multa experienta in prajituri, torturi, dar mai ales, muffins. 🙁

    • Laura Adamache

      Draga Olivia, imi pare rau ca nu ti-au iesit. Esti sigura ca ai cantarit cu exactitate ingredientele?

  36. Buna Laura. Le-am făcut si eu in seara asta pe cele cu mere, după ce in serile trecute le-am făcut pe cele cu ciocolata si pe cele cu vanilie (care au ieșit ffff bune), doar ca de data asta cele cu mere s-au lăsat după ce le-am scos din cuptor si hârtia nu se desprinde atât de ușor de ele, ma cam chinui si se rup intr-jn final, nu se desface hârtia așa ușor ca la restul. Si par puțin gumate,parca… oare de la ce ?

    • Laura Adamache

      Draga Cristina, daca s-au lasat dupa ce le-ai scos din cuptor, inseamna ca nu s-au copt suficient. Trebuia sa le mai lasi inca 2-3 minute. Le-ai testat cu scobitoarea inainte de a le scoate?

  37. Bună! Urmăresc rețele tale de ceva timp, le-am și incercat și de fiecare data au ieșit foarte bune! Azi am făcut muffins cu mere, ușor adaptate (nu am avut lime și am.pus coaja de portocala și am redus puțin cantitatea de zahar). Au iesit delicioase!

    • Laura Adamache

      Sa iti fie de bine, draga mea. Foarte mult ma bucur ca ti-au placut.

  38. Draga mea, tocmai ce le-am gustat sunt minunate, data viitoare sigur portie dubla.
    P.s Am impartit compozitia in 2 si am facut si cu afine sunt o nebunie . Multumesc pt reteta . Te pup

  39. Foarte bune! Reteta simpla si delicioasa, excelente de facut impreuna cu cei mici! Multumim de reteta!

  40. Varza,varza,am urmat rețetă pas cu pas,au ieșit groaznice,au crescut și apoi sau lasat……Cred că 9 linguri de faina sunt puține…….Nu mai repet….Experienta neplăcută am dezamăgit copilul

  41. Sunt foarte bune! Ne le am mai facut de mult, ca am ramas fara cuptor, dar acum ma pregatesc sa le fac din nou, dupa multa vreme. Dar acum recitind reteta, imi amintesc ca eu amestecam ingredientele lichide si apoi adaugam cele solide. E gresit? Multumesc frumos!

    • Laura Adamache

      Draga Andreea, in aceasta reteta nu este nevoie sa amestecam ingredientele lichide si cele solide. Cu mult drag!

  42. Acum le-am băgat la cuptor.Singurul lucru ce l-am făcut este că am dat merele pe răzătoare și le am calit cu puțin zahăr.Abia aștept să văd ce iese?

  43. Alexandra

    Buna, am facut aseara aceste briose dar dupa 20 de min erau necoapte inca. Le-am lasat vreo 35 si tot nu iesea scobitoarea curata :(. 9 lg de iaurt la mine a fost cu mult peste 180g. Unde am gresit oare? 🙁

    • Laura Adamache

      Draga Alexandra, cel mai bine este sa cantaresti ingredientele. Lingurile nu sunt toate la fel, tocmai din aceasta cauza am trecut si gramajul in reteta.

  44. Georgiana

    Delicioase! Eu aveam niste mere rase (ramase de la placinta) pe care le-am incorporat in compozitie! Petru are 2 ani si nu ii plac briosele,insa acestea sunt primele pe care le-a devorat! Multumim pentru reteta!

  45. Tocmai savurez pufoseniile acestea,😍.Eu am redus zaharul la 100g deoarece am folosit mere dulci,am adaugat si 2 maini bucatele de nuca, le-am copt 30min ca sa prinda culoarea frumoasa,sincer un succes in ceea ce priveste gustul. Aspectul n.a fost de revista pt ca am avut niste hartiute foarte slabe…si…desi am pus mai multe tot s.au deformat. Data viitoare sigur vor fi perfecte! Multumesc de reeta! Sarbatori fericite!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.