Ciorba de ciuperci champignon

16 comentarii

Ciorba de ciuperci champignon – Retete culinare Ciorba

Ciorba de ciuperci champignon - Retete culinare Ciorba

Aveam in frigider o cutie cu ciuperci champignon si pentru ca in ultima perioada am tot facut ciuperci la gratar sau la cuptor, m-am gandit ca e cazul sa fac o ciorba.

V-am mai spus ca nu iubesc foarte mult ciorbele, exceptie facand ciorba de burta, ciorba de perisoare si ciorba radauteana, deci ciorba mea de ciuperci trebuia sa aiba ceva in comun cu una dintre preferatele mele.

Otetul si usturoiul i-au dat un gust asemanator cu cel al ciorbei de burta, asa ca am mancat cu pofta o farfurie destul de plina. Mi-a placut foarte foarte mult si sigur o s-o repet curand.

Ingrediente – Ciorba de ciuperci champignon

  • 700 ml apa/supa vegetala
  • 300 ml lapte
  • 400 g ciuperci champignon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa amidon (cca 10 g)
  • 1 catel usturoi
  • 1 fir subtire praz/1 salota
  • 6-7 cm tulpina telina Apio
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita rasa seminte fenicul
  • 4-5 linguri iaurt/smantana
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • otet de mere

Mod de preparare – Ciorba de ciuperci champignon

  • Stergem ciupercile cu un servet de bumbac usor umed (doar daca ciupercile sunt foarte murdare le spalam sub jet de apa, daca nu, le stergem foarte bine cu servetul) si apoi le taiem in felii subtiri. Curatam prazul si usturoiul si le taiem si pe ele in felii subtiri. Taiem telina apio in felii subtiri.
  • Incalzim uleiul de masline intr-o oala si adaugam prazul, telina, usturoiul si ciupercile. Le sotam 1 minut, apoi adaugam boiaua, patrunjel tocat din belsug, 2-3 linguri de apa si amestecam pana cand ciupercile se inmoaie.

Preparare ciorba champignon

  • Dizolvam amidonul in putin lapte si il amestecam cu apa si cu restul de lapte ramas. Adaugam acest amestec in oala si amestecam bine. Adaugam semintele de fenicul zdrobite inainte intr-un mojar (daca nu va place gustul feniculului, puteti sa sariti acest pas). Acoperim oala cu capac si fierbem ciorba cca 20 de minute.
  • Stingem focul, adaugam sare si piper dupa gust si lasam ciorba sa se raceasca vreo 3-4 minute.
  • Separat, amestecam iaurtul/smantana cu usturoiul, ras pe razatoarea cu gauri mici, si cu 2-3 polonice de ciorba. Adaugam acest amestec in ciorba si amestecam.
  • Adaugam putin otet de mere si servim ciorba. Nu adaugati foarte mult usturoi si otet direct in ciorba. Daca doriti un gust mai intens, puteti sa puneti usturoi si otet in farfurie.

 

Ciorba de ciuperci champignon detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Ciorba de ciuperci champignon
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 34 Review(s)

16 Comentarii

  1. Cristea Maria

    voi incerca si eu reteta.imi place mult blogul tau

    • Maria, ma bucur mult ca iti place! Daca o incerci, sa imi spui cum a iesit!

  2. Foarte gustoasa ciorba, usor cremoasa, ne-a placut mult. Multumim pentru reteta!

  3. Am incercat si eu reteta si a iesit foarte buna!
    Multumim din suflet!

  4. Cristea Maria

    Draga Laura, foarte gustoasa ciorba. E pentru prima data cand fac ciorba de ciuperci si ne’a placut mult. Multumim pentru reteta si te felicit pentru blog. In fiecare zi ma uit cu nerabdare sa vad daca ai mai postat vreo reteta.

  5. Am incercato si eu inpreuna cu familia mea si sincer iti spun nu este buna este excelenta iti multumesc eu cu familia mea pentru reteta.

  6. Georgiana

    Buna Laura, tulpina de telina cand o punem? Ciupercile le curatam inainte de pielita? O zi buna

    • Georgiana, multumesc ca mi-ai atras atentia.
      Telina se pune la calit impreuna cu prazul, ciupercile si usturoiul.
      Ciupercile nu se spala sub jet de apa decat daca sunt foarte murdare. Daca nu, se sterg usor cu o carpa de bumbac umeda.
      Nu se curata de pielita, se lasa exact asa cum sunt.

  7. Georgiana

    Am facut ciorbita!!! Este o bunatate! 🙂

  8. ConstantinV

    Imi place f. mult ciorba de burta si pentru ca ciorba de ciuperci ar fi o replica la prima atunci ma intreb: de ce este necesar sa se puna ingrediente inexistente in gastronomia romaneasca: apio & fenicul. Doar pentru originalitate?!
    Cu siguranta o voi face si eu ; dar fara adausuri excentrice.

  9. veronica teodora

    Cu ciuperci din conserva? Cred ca se putea mai bine!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.