Biscuiti Italieni Canestrelli

9 comentarii

Retete culinare biscuiti – Biscuiti italieni Canestrelli

Biscuiti italieni canestrelli
Biscuiti italieni canestrelli, reteta fursecuri cu unt si gem de macese de casa

Biscuitii Canestrelli sunt niste mici delicii italiene fragede, ideali pentru gustarea de dupa-amiaza, bineinteles alaturi de o cana cu lapte indulcit cu putina miere si parfumat cu scortisoara. In reteta originala, acesti biscuiti italieni canestrelli se servesc ca atare, fara sa fie umpluti cu gem sau creme.

Eu i-am umplut cu putin gem de macese si au fost deliciosi.

Si pentru ca poarta culorile sarbatorilor de iarna, va recomand aceasta reteta de biscuiti fragezi pentru masa de Craciun. Eu o sa-i fac atunci in portie tripla, atat pentru masa noastra de Craciun, cat si pentru micile cadouri oferite prietenilor.

Ingrediente – Biscuiti italieni Canestrelli (40 bucati)

  • 120 g faina
  • 90 g amidon de porumb
  • 120  g unt
  • 4 galbenusuri fierte tari de ou (cca 50 g)
  • 80 g zahar alb fin
  • 2-3 linguri gem de macese/alt gem la alegere
  • 1 plic zahar vanilat/ semintele unei pastai de vanilie
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Biscuiti italieni Canestrelli

  • Punem in robot untul la temperatura camerei, zaharu si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam galbunusurile de ou fierte tari si reci si mixam pana la omogenizare.
  • Amestecam faina si amidonul si le cerne. Adaugam treptat amestecul obtinut, compozitiei de unt si mixam pana cand obtinem un aluat omogen cu o consistenta moale.
  • Mutam aluatul pe palnul de lucuru, foarte putin pudrat cu faina, si ii am o forma rotunda.

Aluat biscuiti italieni canestrelli

  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru o ora.
  • Dupa repaus, eliminam folia de plastic si framantam putin aluatul. Il intindem cu facaletul intr-o foaie groasa de cca 4-5 mm.
  • Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde cu marginile dantelate (forma clasica a biscuitilor).
  • Punem 20 de biscuiti in tava, iar celorlalti 20 de biscuiti ramasi, le decupam cu o forma mica rotunda, centrul.
  • Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-13 minute. Atentie! Biscuitii nu trebuie sa se coloreze absolut deloc la suprafata.

Biscuiti canestrelli copti in tava

  • Dupa ce se racesc, lipim biscuitii (cate o jumatate plina si una cu centrul decupat) cu putin gem de macese si ii pudram cu zahar pudra vanilat.
  • Ii servim alaturi de o cana cu lapte, sunt deliciosi!

Biscuiti fragezi italieni detaliu

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti Italieni Canestrelli
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 49 Review(s)

9 Comentarii

  1. Gabriela Gitoi

    Draga Laura, sunt foarte frumosi si sunt convinsa ca sunt foarte fragezi deasemenea! Nu stiu cum se face ca aseara am facut si noi ceva asemamator, dar se numesc linzer cookies si i-am umplut tot cu gem de macese :-). Este prima data cand vad o reteta cu galbenus de ou fiert, foarte interesant! Am sa-i incerc cu prima ocazie!
    Sarbatori fericite si linistite alaturi de familie!

  2. Laura Nechita

    big like! arata ca niste bijuterii dulci! seara frumoasa!

  3. Foarte frumosi!

  4. Superbi!!!!

  5. Multumesc pentru reteta,sunt foarte fragezi si intr-adevar buni cu lapte!

  6. Interesant …. e prima data cand vad o reteta de prajituri cu galbenus de ou fiert … mama facea ceva similar in copilaria mea si le umplea cu gem de prune+esenta de migdale …. eu le lipesc cu nutella+magiun prune … 500gr faina, 150gr zahar pudra, 250gr unt, 1 ou, 1 lingurita praf de copt stins cu lamaie sau otet, 1 lingura lapte, sare, vanilie. Se tin 10-12 min la 190 grade Celsius.

  7. Buna. Super super reteta. Am incercat-o, au iesit fragezi si frumosi insa gustul de galbenus fiert nu mi-a placut prea tare ori era in cap la mine. Daca incerc cu galbenus crud are ceva? Sau asta este tot farmecul?

    • Oana, gustul galbenusului nu trebuie sa se simta. Fragezimea este data tocmai de galbenusurile fierte, daca le inclocuiesti cu cele crude, nu vor avea aceeasi consistenta.

  8. Mersi frumos! Intr-adevar gustul de galbenus fiert a fost la mine in cap. Sunt minunati si extrem de fini. Am sa ii refac pentru bebe de data asta insa voi inlocui amidonul cu faina de orez si zaharul cu sirop de agave. Sper sa mearga. MFelicitari pentru tot! Am si eu o pagina de facebook daca vrei doar sa arunci un ochi. Este strict o pasiune din cand in cand, de altfel nici nu stiu incotro merge pagina. Mersi frumos si seara frumoasa!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.