Retetele traditionale romanesti de pe masa ta


Colaborari – Retetele traditionale romanesti de pe masa ta

Gratar cu mititei

In ultimii ani, am constatat ca s-a produs o explozie de retete culinare exotice, atat pe bloguri cat si in reviste sau emisiuni dedicate artei culinare. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure pentru ca inseamna ca suntem deschisi spre nou, vrem sa ne bucuram palatele cu gusturi diferite, intr-un cuvant, inseamna evolutie culinara.

Cu toate acestea, retetele traditionale romanesti continua, trebuie sa continue, sa ocupe un loc foarte important in viata noastra. Indiferent de bucataria adoptata, indiferent de tara in care ne aflam, trebuie sa ne pastram identitatea culinara. Cum ar fi Pastele fara drob sau Craciunul fara sarmale si cozonac? Eu le-am probat pe amandoua si va spun sincer ca nu au avut niciun farmec.

Ca sa descoperim care este cea mai apreciata reteta traditionala romaneasca, Fairy si Chef Florin Dumitrescu au lansat o provocare frumoasa prin care va invita sa va spuneti parerea intr-o dezbatere culinara nationala care va pune pe masa tot ce-i mai bun din bucataria noastra.

Fairy si Chef Florin

Acceseaza pagina Facebook Fairy si propune felul de mancare traditional romanesc cu care Romania se poate mandri fara ezitare. Participa la dezbatere pana pe data de 10 noiembrie si Chef Florin va alege o lista cu cele mai apreciate retete culinare romanesti.  Poti propune reteta ta si in widgetul aflat in sidebar.

Incepand cu data de 11 noiembrie, voteaza care este cea mai apreciata reteta din lista propusa de Chef Florin iar in data de 11 decembrie afla care este reteta castigatoare.

Propunerea mea este reteta de Cozonac cu nuca, una dintre minunile pufoase si dulci cu care ne rasfatam de Sarbatori.

Cozonac cu nuca

Asadar, voi care credeti ca este cea mai apreciata reteta traditionala romaneasca?

Print Friendly, PDF & Email

6 comentarii la “Retetele traditionale romanesti de pe masa ta

  1. Mariana Tudose spune:

    Ce pofta mi-a facut prima poza, Laura!
    Eu cred ca dintre retetele traditionale romanesti, cea mai apreciata este cea de cozonac.
    Al tau arata foarte bine, multumesc. Il prepar sigur la Craciun.

  2. Camelia spune:

    Dar parjoalele moldovenesti nu va plac? Eu le gatesc foarte des si am reteta de la mama care e moldoveanca si ea o are de la bunica. Foarte bune sunt si sunt traditionale.

  3. mihaela spune:

    reteta de cozonac mi-ar place sa o probez ,dar cum imi lipseste nuca si rahatul nu stiu ce sa folosesc altceva ,mi-ati putea da un sfat? va multumesc ,cu respect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor