Mustar Maille pentru retetele tale

59 comentarii

Colaborari, Concursuri – Mustar Maille pentru retetele tale

Premiu set salata si mustar Maille

Daca saptamanile trecute v-am propus doua retete cu mustar Maille, Ossobuco de curcan si Aperitive cu foietaj si un articol despre Mustarul Maille, astazi va invit la un concurs foarte simplu si frumos.

Ce trebuie sa faceti?

  • Sa imi trimiteti o reteta cu mustar, doar text, fara fotografii, explicata cat mai corect cu putinta (ingrediente + mod de preparare). Reteta mi-o lasati sub forma de comentariu la acest articol.
  • Concursul dureaza 4 saptamani, 21.10- 17.11.2013. La sfarsitul fiecarei saptamani, voi extrage cate un castigator cu ajutorul random.org
  • Retetele inscrise necastigatoare vor participa si la extragerea din saptamanile urmatoare.
  • Premiul saptamanal: un set pentru salata si 4 borcane de mustar Maille.
  • Castigatorul va fi anuntat in cadrul acestui articol si pe pagina facebook Laura Adamache.
  • Pentru a intra in posesia premiului, participantii trebuie sa aiba domiciliul stabil in Romania.

Multa bafta va doresc! Astept retetele voastre cu mustar!

Ultima saptamana de concurs ne aduce o noua reteta castigatoare. Aceasta este reteta cu numarul 39 si ne-a fost trimisa de Licuta Marin. Felicitari, Licuta!

Castigator  saptamana a patra

 

 

 

 

 

Frigarui de pui picante

Ingrediente (pentru 8 frigarui)

  • 750 gr piept pui
  • un ardei gras rosu (mare)
  • doua cepe
  • 32 ciupercute mici (doar palaria)
  • Ingrediente pentru sosul picant:
  • 100 ml ulei
  • 100 gr mustar iute
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Taiem cubulete: pieptul de pui, ardeiul gras si ceapa (ceapa si ardeiul atat cat ne permite forma lor).
  2. Luam cate un betisor pentru frigarui si incepem sa punem intr-o ordine dorita, ingredientele: ardeiul gras, ceapa, ciupercuta, pieptul de pui si tot asa pana umplem betisorul. Procedam la fel cu toate betisoarele.
  3. Facem un sos din: ulei, mustar, boia de ardei iute, sare si piper. Ungem frigaruile cu acest sos, lasam 1/2 ora la rece si apoi le punem pe gratar. Frigem pe toate partile pana devin aurii. Servim cu salata de sezon.
  4. Pofta buna!

Felicitari, Licuta! Astept pe adresa de mail contact(@)lauraadamache.ro, adresa pentru livrarea premiului si numarul de telefon!

A treia saptamana de concurs, ne aduce o noua reteta castigatoare. Aceasta este reteta numarul 9, Copane de pui la cuptor, si ne-a fost trimisa de Rocsy Ciobanu.

Castigator saptamana 3

 

 

 

 

 

Copane de pui la cuptor cu sos de mustar

Ingrediente

  • 4 copanele de pui
  • 4 cartofi
  • 2 linguri mustar
  • 3 linguri ulei + 1 lingura pentru uns vasul
  • 3 -4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita vegeta
  • cimbru uscat
  • oregano uscat

Mod de preparare

  1. Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie.
  2. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime.
  3. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat.
  4. Peste cartofi punem copanelele.
  5. Curatam usturoiul si il pisam.
  6. Peste el adaugam mustarul si uleiul si frecam pana obtinem o pasta.
  7. Condimentam cu sare, piper, varful de vegeta si cimbru uscat.
  8. Tot acest sos il subtiem cu putina apa, apoi il turnam uniform peste cartofi si copanele.
  9. Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor.
  10. Aprindem cuptorul si lasam preparatul 50-60 de minute pana este bine patrunsa carnea.
  11. Scoatem capacul si le mai lasam 10 minute la foc putin mai mare sa prinda o crusta usor aurie!
  12. Cand sunt gata scoatem vasul din cuptor, lasam sa se racoreaca si servim.
  13. Noi am pregatit o salata din rosii, castraveti si ridichii. Puteti servi si cu muraturi sau alte salate!
  14. Yamiiii ce bun a mai fost!!!

Felicitari Rocsy!! Astept pe adresa de mail contact(@)lauraadamache.ro, adresa pentru livrarea premiului si numarul de telefon!

Incepem o noua saptamana, cu un nou castigator! Saptamana aceasta, fericia reteta castigatoare este cea cu numarul 11, trimisa de Oana,

castigator saptamana 2

 

 

 

 

 

Tarta cu rosii si mustar

  • aluat foietaj – circa 200 g
  • 150 g emmentaler
  • 3-4 rosii
  • 5-6 rosii uscate, marinate in ulei
  • 3 linguri de mustar Maille A l’Ancienne
  • oregano – proaspat e cel mai bun, dar merge la fel de bine si cel uscat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Preparare 

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade
  2. Se tapeteaza o forma de tarta cu aluatul foietaj, inlaturand marginile care exced forma.
  3. Se intinde un strat uniform de mustar peste foietaj, pe tot fundul tartei. Deasupra mustarului se aseaza cascavalul emmentaler taiat felii, intr-un strat uniform. Din loc in loc se aseaza rosiile uscate. Se orneaza cu rosiile taiate felii de circa 0.5 cm, dispunandu-le circular pana cand tarta este acoperita complet.
  4. Peste rosii se presara din belsug oregano ( sau busuioc ), se asezoneaza cu sate si piper si se stropeste cu ulei de masline.
  5. Se coace la cuptor la 200 grade pentru circa 25-30 minute.

Felicitari Oana!! Astept pe adresa de mail contact(@)lauraadamache.ro, adresa pentru livrarea premiului si numarul de telefon!

Dupa prima saptamana de concurs, avem si prima reteta castigatoare! Delicioasa reteta ne-a fost trimisa de Cosmin Ordean Boc

castigator concurs maille

Mustar de gutui (mostarda di mele cotogne)

  • 1 kg. de gutui
  • 500 g. zahar brut
  • 1 lamaie
  • 100 g. vin alb
  • 10 linguri de mustar
  • o bucata mica de ghimbir

Preparare

  1. Incepem prin a spala bine gutuile de parul de pe suprafata, a scoate samburii si petele maro, fara a curata coaja fructului, dupa care le taiem in bucatele mici si le punem la fiert acoperite de apa (numai cat sa treaca de suprafata fructelor) intr-o oala larga timp de 20-30 de min. , pana se inmoaie bine.
  2. Scurgem apa si mixam fructele si le trasformam in pasta, dupa care adaugam zaharul si ghimbirul taiat feliute subtiri si mai fierbem amestecul la foc mediu inca 30 de min., amestecand ocazional.
  3. Turnam apoi sucul de lamaie si vinul si mai lasam la fiert vreo 10 min. , dupa care adaugam boabele de mustar mojarate , amestecam bine si punem compozitia in borcanele de sticla sterilizate inainte.
  4. Nota: cu cat se adauga mai repede boabele de mustar in compozitia fierbinte cu atat mai slab va fi mustarul si invers cu cat compozitia este mai rece cu atat va fi mai iute, eu l-am adaugat dupa vreo 10 minute, cat compozitia era inca foarte calda…
  5. Nu va mai ramane decat sa-l savurati cu placere impreuna cu o bucata de branza buna, o bucata de speck autentic sau de ce nu, direct pe o felie de paine cu maia…

Felicitari Cosmin! Astept pe adresa de mail contact(@)lauraadamache.ro, adresa pentru livrarea premiului si numarul de telefon!

Astept in continuare retetele voastre! Toate retetele inscrise deja in concurs participa la extragerile din saptamanile viitoare! Bafta!

59 Comentarii

  1. Cred ca e cea mai delicioasa reteta cu mustare care am mancat-o vreodata: :Pui la gratar intr-un sos de mustar si miere”

    Ingrediente :
    Muștar (eu am pus jumate de ala pasat, jumate cu boabe) – ½ cana ( 100 g )
    Miere – ½ cana ( 100 g )
    Lamaie – ½
    Paprika – ½ linguriță
    Sare – ½ lingurita
    Ardei rosu – ¼ lingurita
    Usturoi – 1 catel
    Piept de pui – 4 buc

    Mod de preparare:
    Se zdrobeste usturoiul, amesteca cu sare , paprika și piper. Adaugam muștarul și mierea. Stoarcem sucul de la o jumatate de lamaie. Se amestecă sosul. Se toarnă sosul peste pieptul de pui , dar se lasa separat 4 linguri de sos pentru servire. Marinati pieptul pentru minim 35-40 de minute (eu tin uneori si peste noapte), in frigider. Prăji pe grătar, la foc mediu pe ambele parti timp de 6-7 minute. Pieptul de pui se serveste pe o farfurie și se toarnă deasupra restul de sos de muștar și miere.

  2. Ramona Havristiuc

    INGREDIENTE:
    Piept de pui cu mustar si salvie
    Ingrediente:
    50g unt 4 linguri ulei de masline pesmet 1 piept de pui rozmarin salvie mustar piper alb Pentru marinata: 1 lamaie 3 linguri ulei de masline sare
    MOD DE PREPARARE:
    Mai intai trebuie sa pregatiti marinata pentru carne. Puneti intr-un bol zeama de la o lamaie, ulei si sare. Pieptul de pui taiat felii il puneti in acest sos si dati la rece pentru circa 40 de minute.

    Dupa acest interval, incingeti o tigaie antiaderenta, puneti unt si doua linguri de ulei de masline si cand acestea s-au incins puneti carnea. Cand pieptul de pui e facut pe jumatate il scoateti, il ungeti bine cu mustar si il dati prin pesmet, dupa care puneti inapoi la prajit, pana capata o culoare aurie.
    Le scoateti cand sunt gata si presarati deasupra rozmarin si salvie tocate marunt.
    Mod de servire
    Pieptul de pui cu mustar si salvie poate fi servit alaturi de o salata caprese …un deliciu!

  3. GOGOSARI IN MUSTAR

    INGREDIENTE:
    2.5 kg. gogosari
    250 g.r mustar
    250 ml. otet
    250 ml. ulei
    250 gr. zahar
    1/2 lingurita turmeric (optional)
    3 foi dafin
    1 lingurita boabe piper negru
    sare pentru muraturi ( 2 linguri)
    Portii: 4 borcane de 800 ml

    MOD PREPARARE:
    -gogosarii se curata de cotoare si se taie felii.
    -intr-o cratita mai mare se pun la fiert uleiul, otetul, zaharul, mustarul, turmericul, foile de dafin si piperul. Se fierbe timp de 5 minute, pana vedeti ca e omogen si s-a ingrosat .
    -puneti gogosarii si sare si amestecati bine.
    -puneti capacul pe cratita si lasati sa fiarba inabusit, la foc mediu timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
    -ridicati capacul si lasati sa fiarba inca cca 5-10 minute, pana gogosarii scad, astfel incat sosul aproape sa-i acopere.
    -dregeti sosul de sare si lasati sa mai fiarba 1 minut.
    -puneti gogosarii cu sos in borcane sterilizate. Infiletati bine capacele apoi intoarceti borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac) si lasati asa 10 min.
    -puneti borcanele fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte .
    -pastrati intr-un loc rece.

  4. Paste cu sos de mustar si smantana
    500 g paste
    1 lingura ulei de masline
    1 ceapa medie, feliata
    1 cana supa de pui
    2 cesti carne de porc fasii
    3/4 ceasca smantana
    1/4 ceasca de muștar
    2 lingurite de frunze de cimbru proaspat
    sare și piper

    Intr- o oala mare punem apa cu sare grunjoasa la fiert. Adaugati pastele si firbeti al dente. Scurgeti.Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se adauga ceapa, se condimentează cu sare și piper, și se prajeste până când ceapa devine moale , aproximativ 10 minute.Se adauga supa de pui și se fierbe timp de aproximativ 3 minute. Adauga carnea de porc și se fierbe . Adaugam smântână, muștar, și cimbru, și se amestecă pentru a se combina. Se toarnă peste pastele scurse si se amesteca pana cand totul este acoperit în sos. Se condimentează cu sare și piper și se servește imediat.

  5. STIR-FRY DIN MUSCHIULET DE PORC CU LEGUME

    Ingrediente:
    -350 gr. muschiulet de porc taiat fasii de 3-4 cm
    -2 linguri sos de soia
    -2 linguri mustar Maille Dijon
    -o lingurita de miere
    -o lingurita otet de vin
    -un catel de usturoi taiat marunt
    -un ardei gras tait fasii
    -un morcov taiat juliene
    -10 pastai fasole verde
    -o ceapa verde
    -o lingurita seminte de susan

    Se amestesteca muschiuletul cu o marinata din mustar, sosul de soia, miere, otet si usturoi. Se pune la frigider pentru cateva ore.
    Intr-un wok sau o tigaie bine incinsa se pune putin ulei de floarea soarelui si se prajeste carnea marinata pentru 3-4 minute. Se scoate si se pune intr-un castron.
    Se mai adauga putin ulei de floarea soarelui si se calesc pentru cateva minute legumele, astfel incat si fie “al dente”. Se adauga carnea prajita in prealabil si ceapa verde taiata rondele subtiri. Se mai lasa 30 de secunde.
    Se monteaza pe o farfurie si se presara pe deasupra semintele de susan.

    Se poate servi cu taietei de orez sau orez fiert.

  6. Salata de ton cu maioneza si mustar
    Ingrediente:
    6 oua fierte ,tari
    3 cutii ton bucati in suc propriu
    5 cepe potrivite
    5 morcovi maricei fierti
    100 ml de ulei
    3 linguri de mustar

    Mod de preparare
    Se pregateste maioneza din galbenusul unui ou, uleiul si mustarul si se imparte cu lingura in patru parti .
    Se scurg cele 3 conserve de ton , se adauga sare daca mai este nevoie, piper dupa gust se amesteca cu o portie de maioneza .
    Se taie morcovul cubulete cat mai mici, se amesteca cu sare si piper dupa gust plus o portie de maioneza.
    Se taie ceapa cubulete cat mai mici, se amesteca cu sare si piper dupa gust plus o portie de maioneza.
    Albusul de la cele 6 oua se toaca fin, se amesteca cu sare si piper dupa gust plus o portie de maioneza.
    Intr-un vas de sticla, nu conteaza forma, se pun ingredientele de mai sus, in straturi, dupa preferinta. Eu asez salata in urmatoarea ordine: primul strat de ceapa, urmeaza pestele, morcovul si albusul de ou. Deasupra se rade galbenusul de la cele 5 oua.
    Pofta buna!

  7. Cosmin Ordean Boc

    Laura draga mea, iti trimit una dintre retetele noastre preferate, pe care tocmai am postat-o pe blog, si care chiar merita incercata.
    Iti dorim o toamna frumoasa si insorita,
    Cu mult drag, Daiana

    Mustar de gutui (mostarda di mele cotone)

    1 kg. de gutui
    500 g. zahar brut
    1 lamaie
    100 g. vin alb
    10 linguri de mustar
    o bucata mica de ghimbir
    Incepem prin a spala bine gutuile de parul de pe suprafata, a scoate samburii si petele maro, fara a curata coaja fructului, dupa care le taiem in bucatele mici si le punem la fiert acoperite de apa (numai cat sa treaca de suprafata fructelor) intr-o oala larga timp de 20-30 de min. , pana se inmoaie bine.

    Scurgem apa si mixam fructele si le trasformam in pasta, dupa care adaugam zaharul si ghimbirul taiat feliute subtiri si mai fierbem amestecul la foc mediu inca 30 de min., amestecand ocazional.

    Turnam apoi sucul de lamaie si vinul si mai lasam la fiert vreo 10 min. , dupa care adaugam boabele de mustar mojarate , amestecam bine si punem compozitia in borcanele de sticla sterilizate inainte.

    Nota: cu cat se adauga mai repede boabele de mustar in compozitia fierbinte cu atat mai slab va fi mustarul si invers cu cat compozitia este mai rece cu atat va fi mai iute, eu l-am adaugat dupa vreo 10 minute, cat compozitia era inca foarte calda…

    Nu va mai ramane decat sa-l savurati cu placere impreuna cu o bucata de branza buna, o bucata de speck autentic sau de ce nu, direct pe o felie de paine cu maia…

  8. Ionescu Aurelia

    Ingrediente sos de miere cu muştar: jumătate de ceaşcă de oţet balsamic, aceeaşi cantitate de apă, o linguriţă de fructe de pădure uscate, 2 linguri muştar natural, 2 linguri miere, o lingură ulei de măsline

    Ingrediente salată: 4 felii de file de somon, sare, piper, frunze de spanac, ardei, alune

    Mod de preparare sos: Într-un bol amestecaţi oţetul balsamic cu apă, fructele uscate de pădure. Puneţi bolul la foc mediu şi lăsaţi să fiarbă 5 minute. Lichidul se combină cu muştar, miere şi ulei. Regula generală este ca mierea să se adauge peste alte ingrediente reci sau încălzite la cel mult 40 de grade Celsius.

    Mod de preparare somon: Încălziţi somonul în cuptor, la 180 de grade Celsius. Puneţi deasupra lui sare, piper, ardei şi lăsaţi la cuptor timp de 20 de minute. Pe un platou mare se pun bucăţile de peşte, se adaugă frunzele proaspete de spanac, alunele şi deasupra se toarnă sosul de miere cu muştar. Rezultă un gust delicios, iar preparatul este înalt nutritiv pentru orice vârstă.

  9. Rocsy Ciobanu

    Ingrediente:

    4 copanele de pui
    4 cartofi
    2 linguri mustar
    3 linguri ulei + 1 lingura pentru uns vasul
    3 -4 catei de usturoi
    sare
    piper
    1 varf lingurita vegeta
    cimbru uscat
    oregano uscat

    Mod de preparare:
    Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie.
    Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime.
    Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat.
    Peste cartofi punem copanelele.
    Curatam usturoiul si il pisam.
    Peste el adaugam mustarul si uleiul si frecam pana obtinem o pasta.
    Condimentam cu sare, piper, varful de vegeta si cimbru uscat.
    Tot acest sos il subtiem cu putina apa, apoi il turnam uniform peste cartofi si copanele.
    Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor.
    Aprindem cuptorul si lasam preparatul 50-60 de minute pana este bine patrunsa carnea.
    Scoatem capacul si le mai lasam 10 minute la foc putin mai mare sa prinda o crusta usor aurie!
    Cand sunt gata scoatem vasul din cuptor, lasam sa se racoreaca si servim.
    Noi am pregatit o salata din rosii, castraveti si ridichii. Puteti servi si cu muraturi sau alte salate!
    Yamiiii ce bun a mai fost!!!

  10. Rocsy Ciobanu

    Cartofi in crusta de mustar
    Ingrediente:

    1,5 kg cartofi
    4 linguri pline cu mustar
    1 praf piper
    jumatate de lingurita sare
    1 lingurita rasa cu marar uscat
    jumatate de lingurita patrunjel uscat
    1 praf de busuioc
    3 catei de usturoi
    3 linguri ulei
    1 lingura zeama de lamaie

    Mod de preparare:
    Cartofii ii curatam si ii spalam.
    Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu un praf de sare si piper.
    Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi.
    Curatam usturoiul si il pisam.
    Amestecam mustarul cu sare, piper, mararul, patrunjelul, busuioc, uleiul, zeama de lamaie si usturoiul pisat.
    Invartim energic pana obtinem o pasta.
    Daca este prea groasa mai punem 2-3 linguri de apa rece.
    Dupa ce cartofii au fiert pe 3 sferturi ii scurgem de apa si ii lasam 1-2 minute sa se racoreasca.
    Adaugam sosul de mustar peste ei si ii invartim usor cu o paleta ca sa nu ii sfaramam.
    Punem intr-o tava hartie de copt, apoi punem cartofii acolo.
    Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
    Ii lasam acolo pana prind o crusta usor aurie.
    Cand sunt gata ii scoatem si servim.

  11. Tarta cu rosii si mustar

    Ingrediente :

    aluat foietaj – circa 200 g

    150 g emmentaler

    3-4 rosii

    5-6 rosii uscate, marinate in ulei

    3 linguri de mustar Maille A l’Ancienne

    oregano – proaspat e cel mai bun, dar merge la fel de bine si cel uscat

    sare

    piper

    ulei de masline

    Preparare :

    Se preincalzeste cuptorul la 200 grade

    Se tapeteaza o forma de tarta cu aluatul foietaj, inlaturand marginile care exced forma.

    Se intinde un strat uniform de mustar peste foietaj, pe tot fundul tartei. Deasupra mustarului se aseaza cascavalul emmentaler taiat felii, intr-un strat uniform. Din loc in loc se aseaza rosiile uscate. Se orneaza cu rosiile taiate felii de circa 0.5 cm, dispunandu-le circular pana cand tarta este acoperita complet.

    Peste rosii se presara din belsug oregano ( sau busuioc ), se asezoneaza cu sate si piper si se stropeste cu ulei de masline.

    Se coace la cuptor la 200 grade pentru circa 25-30 minute.

  12. Te pup,Laura.

    CHIFTELUTE MAILLE

    Ingrediente

    500ge carne tocata vita
    1 ceapa mica
    2 lingurite parmezan
    1 ou
    1 lingura mustar MAILLE OLD STYLE
    sare,piper,cimbru
    1 leg patrunjel

    Se amesteca toate ingredientele ,se formeaza chiftelute rotunde sau plate.
    Se pot coace la cuptor ,in tava,pe foaie de copt,30 – 40 minute sau se dau prin putina faina si se prajesc in ulei.
    Mustarul Maille le da o savoare deosebita.

  13. Salata de linte

    200 g linte
    1 lingura suc lamaie
    3 linguri ulei masline
    1 lingurita otet
    1 lingura mustar cu boabe
    1 vf de sare
    1 ceapa mica rosie
    patrunjel
    1 rosie

    Lintea se pune la fiert in apa sarata pentru 30 minute.Dupa fierbere se scurge.
    Se face un amestec din sucul de lamaie, sare, otet, ulei, mstar si se adauga peste salata impreuna cu rosia si ceapa taiate cubulete

  14. Cretu Veronica

    Pui cu ciuperci si paste
    Ingrediente:
    300 paste fierte
    4 bucati piept de pui
    1 cana ciuperci fierte taiate felii
    4 catei de usturoi tocat marunt
    sare si piper
    1 ceasca vin alb
    2 cesti smantana
    2 linguri de mustar
    Mod de preparare:
    Paste se fierb si se scurg de apa.Eu am folosit taietei facuti in casa.
    Ciupercile se fierb si ele in apa cu sare.Se scurg si se taie felii.
    Pieptul de pui se taie felii,se condimenteaza cu sare si piper,se prajeste apoi in putin ulei sau chiar pe gril daca preferam.
    In uleiul in care prajim carnea turnam vinul alb,adaugam mustarul si usturoiul taiat foarte marunt.Adaugam si smantana peste si fierbem 2 min la foc mic.Condimentam cu sare si piper.
    Pe farfurie asezam pastele,carnea,ciupercile si sosul peste ele.
    v

  15. Claudia Lungu

    Salata de pui cu paste
    350g de farfalle
    300g de broccoli, rupt în buchețele
    1 lingură ulei de măsline
    3 piepți de pui fără piele și fără oase, tăiați cubulețe
    2 căței de usturoi, zdrobiți
    2 linguri de muștar cu boabe
    sucul de la 1 portocală mare
    25g fulgi de migdale
    1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Cu 3 minute înainte să fie pastele gata, adaugă broccoli și fierbe-l împreună cu pastele.
    2. Între timp, încinge uleiul într-o tigaie și prăjește puiul pe toate părțile, timp de 8-10 minute, până se rumenește uniform. Adaugă usturoiul în ultimele 2 minute.
    3. Amestecă muștarul cu sucul de portocale într-un castron mic. Toarnă amestecul peste carnea de pui și fierbe-le împreună 1-2 minute. Scurge pastele și broccoli, păstrând 3 linguri din apa în care au fiert. Amestecă pastele cu broccoli și cu puiul. Adaugă apa de la paste și migalelele, asezonează după gust și servește.

  16. Un super aperitiv frantuzesc,simpu,fara multe ingrediente iar la final nu stii ce mananci!!
    APERITIV FRANTUZESC
    Ingrediente:1pachet foi de placinta,1borcan mustar cu boabe,2oua,200g cascaval
    Pe masa de lucru pui o foaie de placinta,o ungi cu mustar,ou batut,deasupra cascaval ras,acoperi cu alta foaie,procedezi la fel si alte 3-4foi,ultima o lasi simpla;impaturesti foile in triunghiuri,ungi deasupra cu ou,le pui in tava pe hartie apoi le lasi la cuptor 25-20min,depinde de cuptor.
    SFAT:foile nu trebuie unse cu mustar foarte bine pentru ca e nevoie la acest aperitiv, doar de aroma,de aceea e bine ca mustarul sa fie din loc in loc pe foaie iar la final,foile le tai in 4patrate,apoi le impaturesti in triunghiuri.

  17. Tatiana Simon

    Porc in crusta de miere cu mustar

    Ingrediente:
     muschi file de porc ( aprox. 1 kg. ½)
     7 catei de usturoi
     4-5 linguri ulei de masline
     3 linguri de mustar Maille – Old Style
     1-2 linguri de miere ( e buna orice miere, dar va recomand mierea de salcam , e mai bogata in fructoza, si va da carnii un gust mai intens )
     1 pahar de vin alb sec
     2-3 crengute de rozmarin
     1 lingurită de cimbru uscat
     sare si piper
    Preparare:
    – se curata bucata de carne şi se sterge bine cu un prosop . Se curata usturoiul si se taie pe lungime felii subtiri , dupa care cu un cutin ascutit se fac incizii in carne , iar in fiecare incizie se introduce cate o bucatica de usturoi si cate o crenguta de rozmarin
    – se unge carnea cu uleiul de masline, sare si piper si se lasa sa stea la rece o ora ca aromele sa se intrepatrunda, si carnea sa se fragezeasca
    – cuptorul se seteaza la 155 grade Celsius
    – intr-o tava, cu putin ulei se pune carnea, se adauga paharul de vin in tava, si se da la cuptor pentru 1 ora si 45 minute , iar din cand in cand se stropeste cu zeama din tava
    – se scoate carnea si se unge cu amestecul de mustar , miere si cimbru si se mai lasa la cuptor inca 50 -60 minute, pana cand este patrunsa , iar la suprafata s-a format o glazura caramelizata din amestecul de miere si mustar.

    Se serveste calda, cu garnitura de legume sau carfofi la cuptor si salata de sfecla rosie , si cu un pahar de vin rosu.
    Pofta buna!

  18. Oua umplute

    6 oua fierte tare
    – 2 linguri de mustar
    – 150 grame pate de rata
    – 50 grame unt.
    – linguri de maioneza
    – sare
    – piper
    Ouale fierte se taie pe jumate, se scoate galbenusul si se amesteca cu pete-ul, mustarul, sare, piper si maioneza. Jumatatile de ou se umplu cu aceasta compozitie.

  19. Amuntencii Florina

    Salata de macrou cu legume
    Ingrediente
    85g de fasole verde
    85g de broccoli
    1 mână frunze de spanac tânăr
    2 fileuri de macrou afumat (aproximativ 75g), fără piele, rupt în fâșii
    2 lingurițe semințe de floarea-soarelui, prăjite

    PENTRU DRESSING
    75ml de iaurt semidegresat
    1 linguriță zeamă de lămâie
    1 linguriță de muștar cu boabe
    2 lingurițe de mărar, tocat, plus extra pentru servit

    Mod de preparare
    Pune apă într-o cratiță și adu-o la punctul de fierbere. Adaugă fasolea verde și fierbe-o 2 minute, apoi pune broccoli și mai fierbe totul 4 minute. Scurge legumele, lasă un jet de apă rece să curgă peste ele până se răcesc, apoi scurge-le bine încă o dată.
    Pentru dressing, pune toate ingredientele într-un borcan mic, presară puțin piper negru, acoperă borcanul cu un capac și scutură-l bine.
    Amestecă legumele fierte cu frunzele de spanac și fâșiile de macrou și pune-le în caserola pentru pachet. Adaugă dressingul, semințele de floarea-soarelui, mărarul rămas și puțin piper negru exact înainte de a te așeza la masă.

  20. Aluculesei Brindusa

    salata de opintici
    1kg.opintici fierti foarte bine,
    4 oua,
    200 ml.ulei.
    2 linguri de mustar,
    o ceapa.
    Opinticii fierti se dau prin robot si se fac pasta,apoi fierbem doua oua si punem intr-un vas doua galbenusuri fierte si doua galbenusuri crude,le pasam foarte bine si facem maioneza turnanad cate un pic de ulei,cand maioneza se ingroasa adaugam cele doua linguri de mustar si mestecam bine,peste maioneza adaugam pasta de opintici ,sare dupa gust si o ceapa tocata marunt.

  21. Istrate Diana

    Pentru cei care nu vor sa cumpere mustar din comert, acesta se poate face foarte usor si in casa (are insa un pic alt gust si alt aspect), dar aveti asa marele avantaj, ca stiti cu exactitate ce mancati…..
    Reteta de mustar
    Ingrediente:
    – 4 linguri faina galbena de boabe de mustar;
    – 1 lingura de miere, sirop de agave sau alt indulcitor;
    – 1 lingura de ulei de masline;
    – 2 linguri otet de mere,
    – 1 varf de cutit de sare, piper, apa.
    Se amesteca faina de boabe de mustar cu 2-3 linguri de apa si se lasa 10 minute sa se “traga”.
    Se adauga mierea, otetul, sarea, si piperul si apoi uleiul si se freaca ca maioneza. Se pune intr-un borcan cu capac si se consuma dupa 2 zile (unii spun ca trebuie consumat de abia dupa 2 saptamani, vedeti si voi ce va place voua cel mai mult), se poate pastra la rece cateva luni.

  22. Am vazut mustar si mi-am adus aminte de reteta mea rapida cu ceafa de porc si sos de mustar!

    Intr-o tigaie adaug putin ulei de masline si adaug ceafa de porc feliata (2 bucati) asezonata cu sare si piper.Acopar cu un capac si o gatesc inabusit cateva minute pe ambele parti pana este gata.
    Scot carnea din tigaie si in sucurile ramase, in tigaie, adaug 1 lingura de mustar Dijon, 100 ml smanatana dulce ,un strop de apa si amestec pana se formeaza un sos delicios pe care il servim langa ceafa de porc suculenta.

    Pofta buna !

  23. Sava Iulia

    Sos cu iaurt si mustar
    Ingrediente:1 ceapa mica tocata,patrunjel tocat,1 castravete murat tocat,200 grame iaurt.,mustar,paprika
    Intr-un bol amesteca ceapa, castrvetele murat , patrunjelul, mustrul si paprika. Adauga iaurtul. Amesteca bine. Inainte de a servi da sosul la frigider pentru 30 de minute.

  24. Pintilie Lorena Mihaela

    Eu m-am gandit la o reteta din pui cu mustar si linte.

    Pui cu mustar si linte:
    Ingrediente: pulpe de pui (6)
    : linte-250 grame
    : mustar- 2 linguri
    : doua cepe, doi morcovi
    : doi catei de usturoi -zdrobiti
    : supa de pui
    : smantana pentru gatit: 2, 3 linguri
    : patrunjel -o legatura
    : zeama de la o lamaie, sare, piper, condimente
    : o lingura ulei de masline
    Mod de preperare:
    -lintea de lasa la inmuiat pentru 2 ore
    -pulpele se spala, se condimenteaza si se pun la fiert impreuna cu un morcov si o ceapa pentru a rezulta supa de pui
    -o ceapa si un morcov se taie marunt si se calesc, alaturi de usturoi in ulei. Se scot pulpele de pui din supa si se pun in tigaie, peste ceapa si morcov. Se calesc cateva minute, apoi se adauga lintea si supa de pui. Se lasa la inabusit pentru 30 minute.
    -dupa 30 minte se adauga smantana pentru gatit, mustarul si zeama de lamaie. Se mai lasa inca 10 minte pe foc.
    -se servesc cu multa dragoste alaturi de cei dragi:) pe un pat de legume( gen brocoli, amestec mexican).

    Multumesc.

  25. pop aurelia

    Pui cu linte și muștar
    Ingrediente
    1 lingură de ulei
    4 pulpe superioare și 4 ciocănele de pui
    1 ceapă roșie, feliată fin
    2 căței de usturoi, zdrobiți
    250g de linte verde
    750ml supă de pui fierbinte
    2 linguri de smântână pentru gătit
    coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
    1 lingură de muștar Dijon
    1 legătură mică de pătrunjel, tocat
    legume verzi, pentru servit (opțional)
    Mod de preparare

    1. Încinge uleiul într-o cratiță. Asezonează carnea de pui și rumenește-o în uleiul încins, timp de 3 minute, pe fiecare parte. Scoate-o și las-o deoparte. Scurge uleiul păstrând în cratiță doar 1 lingură din acesta.
    2. Adaugă ceapa și călește-o 5 minute, apoi pune usturoiul și sotează totul încă 1 minut. Adaugă lintea și supa, apoi amestecă bine. Așază bucățile de pui deasupra, acoperă cratița cu un capac și lasă totul să fiarbă timp de 30 de minute, pe foc mediu. Înlătură capacul, dă focul mai mare și mai lasă să clocotească 20 de minute, până când se înmoaie lintea, se evaporă aproape toată supa și puiul se pătrunde. Ia cratița de pe foc.
    3. Adaugă smântâna pentru gătit, muștarul, pătrunjelul, coaja rasă și zeama de lămâie, apoi asezonează. Servește cu legume verzi, dacă dorești.
    4. V.N. per porție: 538 kilocalorii, 49g de proteine, 24g grăsimi, 7g grăsimi saturate, 32g carbohidrați, 7g fibre, 3g zahăr, 1g sare

  26. Marinescu Cornelia

    Reteta de toamna. Se fierb pe rand cate 10 minute 1 kg patlagele verzi taiate marunt, 1/2 ceapa
    taiata solzi de peste, 1 kg morcov ras, i/2 Kg telina, condimente dupa gust piper,busuioc, oregano.
    Separat se amesteca 1/2 kg mustar amestecat bine cu 1/2 ulei masline ,se amesteca cu
    zarzavaturile fierte , se pun la borcan si se servesc la aperitiv. Pofta buna!

  27. Ingrediente :
    50g. boabe de mustar
    50ml otet de vin (eu am pus otet de mere preparat de mine in casa)
    50ml.vin alb
    20ml. apa
    1 lingurita sare
    1 lingurita miere de albine
    un virf de cutit scortisoara
    un virf de cutit nucsoara
    doua virfuri de cutit turmeric
    2 bucati cuisoare
    Se spala boabele de mustar cu apa rece apoi, se pun intr-un bol in care se adauga condimentele, otetul, vinul si apa , se acopera bolul cu o farfurioara si se lasa pe masa in bucatarie 48 de ore pentru hidratare.
    Dupa 48 de ore se indeparteaza cuisoarele, se pune compozitia intr-un pahar si se mixeaza cu blenderul, se adauga turmericul si se mixeaza in continuare pina s-a format pasta de mustar.

  28. Cristina Teodora

    Salata de conopida
    Ingrediente:
    1 capatana de conopida
    2 oua
    200 ml ulei
    1 lingura mustar
    sare si piper dupa gust

    Preparare:
    Conopida o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare. Cand a fiert strecuram si o lasam la scurs. Lasam sa raceasca si o zdrobim cu blenderul sau o furculita. Din oua, ulei si mustar preparam maioneza. Amestecam maioneza cu conopida zdrobita si o potrivim de sare si piper. Aceasta salata este minunata cu paine prajita. Iar pentru cine doreste se pot adauga si cativa catei de usturoi pisati fin.

  29. Balaianu Adrian

    Cartofi cu usturoi şi muştar la cuptor

    Ingrediente:

    1 kg cartofi
    6 catei de usturoi
    2 lingurite cu mustar
    3 linguri ulei
    cimbru
    sare si piper dupa gust

    Mod de preparare:

    Cartofii se spala, se curata de coaja, apoi ii taiem in cuburi sau rondele mai groase. Se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare pentru cca 8 min.

    Separat intr-un bol se amesteca uleiul cu mustar, usturoiul pisat, cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

    Cartofii aproape fierti se scot intr-un vas, se adauga compozitia cu usturoi si se amesteca usor.

    Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se introduc la cuptor. Se lasa la copt pana devin aurii, usor rumeniti.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:
    Follow us: @realitatea on Twitter

  30. Simona Păun

    Pui cu miere şi muştar la cuptor

    Timp de preparare: 15 minute
    Timp de coacere: 45 minute

    Ingrediente: – 6 jumătăţi de piept de pui fără piele, fără os
    – o linguriţă de busuioc uscat
    – o linguriţă de paprika
    – sare şi piper
    – o jumătate de linguriţă de pătrunjel uscat
    – o jumătate de ceşcuţă de miere
    – o jumătate de ceşcuţă de muştar

    Mod de preparare:
    1. Se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade celsius.
    2. Se asezonează piepţii de pui cu sare şi piper după gust şi se pun într-o tavă. Într-un castronel se combină mierea, muştarul, busuiocul, paprika şi pătrunjelul. Se amestecă bine. Se pune jumătate din acest amestec peste pieptul de pui şi se întinde cu o pensulă.
    3. Se coace la cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute. Se scoate tava şi se pune şi cealaltă jumătate de amestec rămasă. Se pune iarăşi la cuptor pentru 10-15 minute, sau până când puiul nu mai este roz. Se lasă să se răcească timp de 10 minute, iar apoi poate fi servit.

  31. Sos picant pentru Pizza
    Ingrediente:
    1 cana suc de rosii
    1/2 cana apa
    20-25 g unt
    chilli sau boia iute 1/2 lingurita
    1-2 linguri mustar
    1-2 linguri miere
    piper dupa gust
    oregano
    sare
    Mod de preparare:
    Se amesteca toate ingredientele si se firbe la foc mic cateva minute.
    Rezultatul un sos dulce picant delicios care poate fi folosit pentru pizza sau friptura.

  32. mitu-padureanu alina madalina

    salata de cartofi delicioasaaaaa!!!

    ca si ingrediente se folosesc:
    750g de cartofi albi, curățați
    2 linguri maioneză de calitate, de preferat ar fi sa fie facuta in casa
    3 linguri de iaurt
    3 linguri de smântână degresată
    1 linguriță de muștar
    1 lingură de lapte semidegresat
    8 fire de ceapă verde, curățate si feliate
    1 lingură de tarhon tocat

    Mod de preparare

    1. se taie cartofii în cuburi cu latura de 2,5-3cm. Dacă toate cuburile au dimensiuni aproximativ egale, se vor fierbe uniform și în același timp. Pune cartofii într-o oală în care fierbe suficientă apă încât să-i acopere. Odată ce apa a început din nou să clocotească, dă focul mai mic și lasă cartofii să fiarbă 10 minute sau până se pătrund, dar fără să înceapă să se dezintegreze. Pune-i într-o strecurătoare și scurge-i bine, apoi transferă-i într-un bol mare.
    2. Între timp, amestecă maioneza cu iaurtul, smântâna, muștarul și laptele. Adaugă ceapa verde și aproape întreaga cantitate de tarhon peste cartofi. Asezonează cu mult piper și cu foarte puțină sare.
    3. Adaugă dressingul peste cartofi, când aceștia încă sunt calzi, apoi amestecă cu grijă pentru a se acoperi bine cu sos, dar fără să înceapă să se fărâmițeze. Răstoarnă salata într-un bol pentru servit și presară restul de tarhon. Servește salata rece, însă ține minte că aroma va fi mai puternică dacă o vei consuma la temperatura camerei (și nu direct din frigider).
    Poate sta la frigider câteva ore înainte de a fi servită.

    Pofta buna!

  33. Cojan Clementina

    PUI DIJON Ingrediente;800 gr piept de pui,400 ml smantana dulce,100 gr mustar Dijon,coriandru,marar,unt,sare,piper. Preparare;Pieptul de pui se taie in doua.Se incinge unt in tigaie si se rumenesc bucatile de pui,peste care se adauga,la final,cateva boabe de piper zdrobite.Se topeste smantana in putin unt incins,apoi adaugam condimentele dupa gust.Se omogenizeaza totul.Se toarna sosul peste pui si ..Pofta buna !

  34. Maciuca Felicia

    Salata de paste cu pui si mustar

    300 g paste , 2 linguri muștar cu boabe, 500 g piept de pui dezosat, 2 linguri ulei măsline, 300 g brocoli, 2 caței usturoi, zeama de la o portocala. sare, piper

    Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. Brocoli se fierbe 4 minute si se scurge. Pieptul de pui se taie cuburi egale si potrivite si se sotează in ulei pana se albesc fără insa a se usca. Cu cca 2 minute înainte de a fi gata pieptul se adaugă usturoiul zdrobit sau feliat după gust.
    Intr-un castron mai mare pentru salata se pun pastele, brocoli, pieptul de pui si dresingul din zeama de portocala sare, piper si muștar. se amesteca ușor si se servește.

  35. Buna,
    Reteta pe care o propun este urmatoarea:

    PUI cu MUSTAR

    Ingrediente:
    6 ciocanele fara piele
    1 ceapa mica
    4-5 catei de usturoi
    2 linguri mustar
    5-6 rosii
    1 ardei gras
    zeama de la o lamaie medie
    sare
    piper
    ulei de masline

    Mod de preparare:

    In 2-3 linguri de ulei si de preferat intr-o tigaie/oala cu fundul gros se pun pulpele pentru a se cali usor si pentru a prinde culoare.
    Intr-un bol pregatim sosul pentru a unge pulpele: usturoiul bine pisat+mustar+ulei. Omogenizam foarte bine.
    Cand pulpele au prins culoare le punem intr-un vas (in care am pus 1-2 linguri ulei de masline), le ungem bine cu sosul de mustar, punem ardeiul taiat julien, ceapa maruntita, zeama de lamaie si rosiile date prin razatoare.
    Asezonam cu sare si piper.
    Dam vasul la cuptor pentru cca 1 ora la 180C.

  36. Elisa Chirodea

    Buna Laura! Trimit si eu o reteta rapida si super delicioasa cu mustar:

    Pastarnac si morcovi glazurati cu mustar

    -500gr pastarnac
    -500gr morcovi
    -3 linguri ulei de masline
    -2 linguri mustar Maille cu boabe intregi
    -1 lingura mustar Maille Dijon Original sau cu Miere
    -2-3 linguri de miere (depinde de ce mustar folosim) sau sirop de artar
    -sare de mare
    Se incalzeste cuptorul la 180˚C.
    Se taie pe lungime pastarnacul in jumatate, morcovii in sferturi si se fierb la aburi 5 minute. Apoi se stropesc cu ulei, se pun intr-o tava si se presara sare de mare. Se pun in cuptorul fierbinte timp de 25 de minute, dupa care amestecam cele doua tipuri de mustar cu mierea sau siropul de artar si folosind o perie distribuim uniform peste pastarnac si morcovi. Dam din nou la cuptor 5-10 minute, astfel incat legumele sa fie rumenite frumos si crocante. Se serveste imediat ca atare sau ca si garnitura.

  37. Nitu Adriana

    Somon cu glazura de mustar din cereale integrale si zahar brun

    1 lingura ulei de masline extra-virgin
    1 ceapa mare, tocata
    1/4 cană de oțet de vin roșu
    1/4 ceasca de muștar cu cereale integrale
    1/4 ceasca de zahăr brun
    sare grunjoasă și piper
    1 bucata somon (aproximativ 1500 gr), curatat de piele si taiat in 8 fileuri
    1 legatura macris (aproximativ 300 grame)
    1 lamaie, tăiata în felii, pentru servire

    Incalziti cuptorul, cu gratarul in pozitia de sus. Într-o cratiță mică, se incalzeste uleiul la temperatura medie-inalta. Se adauga ceapa si se prajeste, amestecand des pana se moaie, 3 minute. Se adaugă oțet și se fierbe până se evaporă ușor, 1 minut. Se adauga muștarul din cereale integrale și zahărul brun; se amestecă până când se incalzesc uniform, 1 minut. Se condimentează cu sare și piper și se îndepărtează de la căldură. (Pentru a se pastra pana a doua zi glazura se raceste si se pune la frigider într-o cutie etansa.)
    Se pun fileurile de somon pe o hartie de copt și se condimentează cu sare și piper. Se transfera 1/2 ceasca glazura intr-un vas mic și cu o perie se unge partea superioara a somonului. Se gateste somonul la cuptor pana cand glazura barboteaza și peștele este gatit , 5 și 10 minute, în funcție de grosime. Se unge somonul file cu glazura de mustar ramasa, cu ajutorul pensulei. Se serveste împreună cu macris si felii de lamaie.

  38. Tatulea Ramona

    Rulada de porc umpluta cu crusta de mustar si alune
    500 gr muschi porc
    2 carnati cabanos
    sare,piper,cardamon boabe
    3 linguri mustar
    100 gr alune
    Muschiul de porc se condimenteaza si se gaureste in lungime ptr a introduce carnatii.Se trage un pic in tigaie cu ulei si boabele de cardamon pana prinde o culoare aurie,dupa care se baga la cuptor 50 min la 150 grade.Cu 10 minute inainte se scoate muschiul se unge cu mustar si se tavaleste prin alunele pisate in prealabil.Se mai baga la cuptor 10 minute.Pofta buna.

  39. Licuta Marin

    Frigarui de pui picante

    Ingrediente (pentru 8 frigarui):
    750 gr piept pui
    un ardei gras rosu (mare)
    doua cepe
    32 ciupercute mici (doar palaria)
    Ingrediente pentru sosul picant:
    100 ml ulei
    100 gr mustar iute
    1 lingura boia de ardei iute
    sare
    piper
    Preparare:
    1. Taiem cubulete: pieptul de pui, ardeiul gras si ceapa (ceapa si ardeiul atat cat ne permite forma lor).
    2. Luam cate un betisor pentru frigarui si incepem sa punem intr-o ordine dorita, ingredientele: ardeiul gras, ceapa, ciupercuta, pieptul de pui si tot asa pana umplem betisorul. Procedam la fel cu toate betisoarele.
    3. Facem un sos din: ulei, mustar, boia de ardei iute, sare si piper. Ungem frigaruile cu acest sos, lasam 1/2 ora la rece si apoi le punem pe gratar. Frigem pe toate partile pana devin aurii. Servim cu salata de sezon.
    Pofta buna!

  40. Snitele de pui cu mustar

    1 piept de pui dezosat, 2 oua, 2 linguri muștar, 1/4 linguriță piper, sare, 50 ml lapte, faina, pesmet

    Ouăle se bat cu muștarul , cu laptele, sarea si piperul.Pieptul de pui se taie felii ca pentru șnițele si fiecare felie se da prin faina apoi prin amestecul de ou cu muștar si la final prin pesmet. Se lasă 10 minute pe o farfurie sa se usuce putin absorbind mai putin ulei apoi se prajesc.

  41. Am realizat aceasta tarta acum ceva timp si este delicioasa, chiar daca este un desert cu mustar.

    Tarta cu mango si mustar

    Ingrediente
    2 Mango, decojiti
    3 linguri Mustar iute
    4 oua
    2 cup smantana
    ¼ cup zahar
    500 g aluat de foi de placinta
    4 linguri unt topit
    Preparare
    Preincalzim cuptorul la 180 grade.
    In robotul de bucatarie procesam mango pentru un minut pana cand devine piure. Adaugam 3 linguri de mustar si pulsam pentru o secunda sau doua pana incorporam in piureul de mango.
    Intr-un bol batem ouale si adaugam smantana si zaharul si amestecam. Adaugam aceasta compozitie la mango si mustar.
    Ungem o forma rotunda cu unt si desfacem aluatul de placinta. Ungem prima foaie cu unt topit. Punem foaia in tava sub forma unei spirale. La fel continuam si cu celelalte foi de placinta pana ce le terminam obtinand o spirala mai mare. Deasupra aluatului punem si compozitia de mango si mustar astfel incat sa intre prin aluat.
    Bagam la cuptor pentru 40-50 minute sau pana cand devine usor aurie.

    Pofta buna 🙂

  42. Friptură cu sos de muştar

    Ingrediente:

    – 2 pulpe de curcan sau 4 de pui
    – 2-3 catei de usturoi

    Ingrediente sos:

    – 200 ml vin alb,
    – 3-4 linguri ulei
    – 2-3 linguri muştar clasic
    – măghiran, rozmarin, cimbru, piper, sare dupa gust

    Mod de preparare:
    Se pregăteşte sosul si se amesteca bine toate ingredientele, carnea se cresteaza si se pune intr-un vas termorezistent si se toarna peste ea sosul deja pregatit. Se adauga deasupra cateii de usturoi taiati marunt. Se introduce la cuptor acoperita cu un capac la 200 de grade pana se rumeneste bine.

  43. Salata de oua (Egg salad)
    Ingrediente: 6 oua, 4 linguri de maioneza, sucul de la o jumatate de lamaie, 1 lingura de mustar, 1/8 lingurita piper Cayenne, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita boia de ardei, 1/4 lingurita pudra de usturoi.
    Se fierb ouale, apoi se curata si se taie in jumatati. Intr-un bol se pun galbenusurile, se mixeaza si apoi se adauga peste ele maioneza amestecata cu sucul de lamaie, apoi mustarui, piperul, sarea, boiaua de ardei si pudra de usturoi. Se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa.
    Adaugam albusurile taiate cubulete si amestecam usor cu o lingura de lemn.
    Putem servi salata de oua pe felii de paine integrala peste care am asezat o frunza de salata verde.

  44. SALATA DE CURCAN CU STRUGURI SI ALUNE

    INGREDIENTE: 200 g fusilli
    150 g iaurt sau smantana
    3 linguri maioneza
    1 lingura otet de vin alb
    2 lingurite mustar frantuzesc
    1/2 lingurita tarhon uscat sau 3 linguri proaspat tocat
    250 g carne de curcan
    2 tije de telina de petiol
    115 g boabe de struguri albi si negri
    55 g alune pecan taiate grosier
    sare si piper dupa gust

    Tijele de telina se spala si se taie firisoare subtiri.
    Carnea de curcan o asezonam dupa gust cu sare si piper. O frigem pe gratar si dupa ce s-a racit o taiem cubulete.
    Boabele de struguri le taiem in sferturi si le scoatem samburii cu ajutorul unei scobitori.
    Pastele se fierb in apa clocotita sarata pana sunt al dente, respectiv 8 minute in cazul meu. Se scurg si se spala cu apa rece, apoi se scurg din nou si se lasa sa se raceasca.
    Intre timp, intr-un castron mare amestecam iaurtul sau smantana cu maioneza, otetul de vin alb, mustarul si tarhonul. Amestecam ingredientele pana cind dressing-ul este omogen. Se adauga pastele reci, telina, strugurii, carnea si alunele.
    Amestecam ingredientele pana ce pastele sunt acoperite uniform de dressing si daca este nevoie asezonam cu sare si piper.
    Asezam pe farfurii si presaram cu frunze de telina taiate marunt.

  45. maria mihalache

    Sos de mustar
    1 ceapa
    2 linguri faina
    unt cat o nuca
    2 linguri cu smantana
    2 linguri rase mustar
    1 lingura cascaval afumat ras
    o ceasca supa de zarzavat
    zeama de lamaie
    sare
    Mod de preparare:
    Se curata ceapa, se spala ,se taie marunt , se inabuse in unt si se stinge cu o ceasca de supa de zarzavat(sau apa).Se adauga faina in ploaie amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase apoi mustarul , smantana si cascavalul.Se lasa sa fiarba cateva minute(2-3) iar daca este prea vartos sosul se mai poate adauga putina supa.Se condimenteaza cu sare dupa gust si se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet. Se serveste cu snitel,rasol de carne de pasare sau vita,vanat, friptura de vita, porc.

  46. Sirbu Raluca

    Ingrediente:

    1 muschi de porc (1 kg)
    ulei de masline
    3 linguri de muştar
    1 pahar de vin alb rosu
    3 linguri lichior de cirese
    cimbru
    sare şi piper mozaic
    5 catei de usturoi
    rozmarin

    Mod de preparare:
    Carnea se spala, apoi se acopera cu sos din ingredientele de mai sus, in afara de usturoi.
    Se lasa la rece in sos 8-12 ore apoi se pune la cuptor, fara sos. Se lasa sa faca crusta pe toate partile si apoi se pune sosul si inca jumatate de pahar de vin. Cand este aproape gata se adauga si usturoiul pisat.

  47. Coaste de vita la cuptor cu sos de mustar

    1 kg coaste de mânzat
    1 ceapă
    1 /2 praz
    40 g țelină rădăcină
    20linguri muștar
    2 linguri făină
    40 ml smântână lichidă
    foi de dafin,
    boabe de piper, cimbru,
    sare, piper măcinat după gust
    20 g unt

    Mod de preparare:

    Se pregătește o supă din legumele curățate și
    tăiate cuburi mari, plantele aromate, sare. În
    supa obținută se adaugă coastele de mânzat și se
    fi erb timp de 40 minute. Separat se realizează un
    rântaș din cantități egale de făină și unt. Bucățile
    de coaste se scot din supă, se ung cu muștar, se
    introduc la cuptor pentru 15 minute, la temperatura
    de 185°C, timp în care se caramelizează ușor.
    Separat, se realizează sosul de muștar astfel:
    150 ml de supă strecurată, rântaș, smântână,
    iar înainte de servire, restul de muștar.

    Coastele caramelizate se servesc cu sosul de
    muștar !:)

  48. Gabriela Gabriela

    Rulouri de pui

    Ingrediente:
    -un piept de pui dezosat
    -mustar dulce
    -o legatura patrunjel
    -sare
    -piper
    -ulei

    Preparare:
    1.Pieptul de pui se taie si se bate cu ciocanul de snitele,astfel incat sa se obtina felii nu foarte groase care se presara cu sare si piper.
    2.Mustarul (cate o lingurita pentru fiecare rulou) se amesteca cu patrunjelul tocat si se unge carnea pe interior cu acest amestec.
    3.Se ruleaza si se prind rulourile cu scobitori.Se prajesc in ulei incins ,se scot pe servete de hartie si se scot scobitorile.
    Se servesc imediat sau se pot reancalzi la microunde.

  49. Rodica Vilceleanu

    Tarta provensala
    Ingrdiente:100 g unt moale,1 galbenus,1 lingurita mustar,1lingurita boia dulce sau iute, un praf de sare,50 ml lapte cald,faina
    1 lingura mustar,1 vanata de cca 300 g,2 ardei kapia,200 telemea,100 g smantana,4 oua ,2rosii
    Din ingredintele pentru aluat se framanta un aluat moale care se lasa la rece 30 minute.
    Vinata se taie felii subtiri, se stropeste cu ulei si impreuna cu ardeiul taiat rondele subtiri se aseaza intr- tava si se dau la cuptor pana se inmoaie.Se intinde din aluat o foaie cu care se imbraca forma de tarta,se unge cu mustar si se aseaza straturi alternative de rosii,vinete,branza si ardei.Se amesteca smantana cu ouale si se toarna peste umplutura.Se da la cuptor pana se rumeneste

  50. Salata calda de cartofi cu sos de mustar

    500 g cartofi,2 linguri mustar,2 linguri ulei, 200 g costita cuburi prajita,2-3 castraveti acri,patrunjel

    Cartofii se fierb in coaja,se curata si se taie cuburi.Se amesteca cu castravetii taiati cuburi sau felii,cu costita scursa de grasime.Mustarul se amesteca cu ulei,sare si se toarna peste salata.Se presara patrunjel verde

  51. Salata de paste cu mustar

    200 g brocoli fier,200 g paste fierte,1 piept de pui fript pe gratar,1 lingura fulgi migdale,sare,piper, zeama de la o portocala,ulei, 2 linguri mustar cu boabe

    Mustarul se amesteca cu zeama de portocale,sare, piper si ulei.Pastele scurse dar caldute se amesteca usor cu pieptul taiat fasii sau cuburi si cu buchetelele de brocoli.Se toarna sosul si se amesteca usor.

  52. Somon la cuptor cu sos de mustar

    – 3-4 fileuri de somon
    – 1 lingura ulei de masline
    – zeama de la o jumatate de lamaie
    Se aseaza somonul in tava si se unge cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Se pune tava la cuptor incalzit la 180 g Celsius si se lasa cam 30 min.

    Reteta de sos pentru Somon:
    – 2 linguri mustar (de preferat de Dijon)
    – 1 lingurita de mustar boabe intregi
    – 3 lingurite de miere
    – 1 lingura de sos de soia
    – 1 lingurita de suc de lamaie stoarsa
    – sare, piper, ulei de masline
    – marar tocat marunt-marunt
    Se amesteca totul si se pune pe somon, inca de la iesirea din cuptor…

  53. chita ramona

    Cartofi noi cu glazura de mustar

    -1,25kg de cartofi noi, tăiaţi pe jumătate
    -3 fire de cimbru
    -3 linguri ulei de măsline extravirgin
    -1 lingură de muştar cu boabe

    Mod de preparare

    Se pun cartofii într-o tavă largă. Se adaugă cimbrul, se stropesc cu două linguri de ulei de măsline, se asezonează şi se amestecă bine pentru a se acoperi complet. Se dau la cuptor la 200 până devin crocanţi.
    Înainte de servire, cartofii se acoperă cu muştar, se stropesc cu uleiul de măsline rămas şi se asezonează.

  54. CALISTRU IRINA

    Rata in crusta de mustar cu miere

    1 rață mică (1,5 kg)
    1 lingurita ulei de floarea soarelui
    2 lingurite mix condimente (scortisoara, anason, piper, seminte de fenicul, turmeric sau ghimbir – in combinatia dorita)
    200 g miere
    2 linguri de sos de soia
    2 lingurite Dry Sherry
    2 lingurite mustar de Dijon

    Se scoat rata din frigider cu aproximativ o ora inainte de preparare pentru a ajunge la temperatura camerei.
    Se incalzeste cuptorul la 140°C/.
    Se curata rata de bucatile de grasime apoi se freaca atat in interior cat si la exteror cu putina sare,ulei si mixul de condimente. Se pune rata intr-o tava si se da la cuptor pentru 2 ore .
    Pentru glazura , se amestecă mierea, soia , Sherry și muștarul într-un castron . Când rață este gata, se scoate din cuptor, se scurge grasimea din tava si se unge rata din abundenta cu sosul de miere si mustar pregatit.
    Se introduce din nou la cuptor la 190C pentru încă 20 de minute până se bronzeaza la suprafata.
    Se scoate rata intr-un vas și se lasă să se odihnească timp de cel puțin 20 de minute înainte de servire.
    Pentru sos puteti folosi sosul lasat de friptura, se toarna intr-un vas si se lasa sa se aseze, se indeparteaza grasimea apoi se incalzeste chiar inainte de a fi servit.

  55. Antici Gabriela

    Pui umplut
    1 pui
    marinata
    2 linguri ulei
    1 lingura mustar
    1 lingura boia de ardei iute
    1 lingurita curry
    sare
    piper
    rozmarin
    umplutura
    1 ceapa
    2 linguri pasta de tomate
    200 g orez
    sare
    piper
    patrunjel verde
    1 morcov
    1 ardei rosu

    Prima data incepem sa separam pielea de carne (de pe piept). Spalam puiul si il lasam deopoarte.
    Intr-o tigaie calim ceapa putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeiul si lasam sa se caleasca putin impreuna. Adaugam orezul spalat in cateva ape si apa. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana este gata orezul. La final adaugam pasta de tomate si condimente dupa gust. Lasam sa se raceasca
    Umplem puiul cu amestecul de orez si il coasem cu ata
    Marinata-amestecam bine toate ingredientele si ungem puiul bine peste tot exteriorul
    Asezam puiul in tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam putin ulei si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

  56. Antici Gabriela

    Pulpe de pui in crusta de mustar
    4 pulpe
    1 lingura miere
    1 lingurita sare
    piper boabe
    1 lingura mustar
    1 lingurita pasta de tomate
    cimbru uscat
    3 catei usturoi
    seminte susan
    1 pahar vin
    1 foaie de dafin
    3 linguri ulei de masline

    Carnea o spalam si o stergem cu un prosop si o crestam. Foaia de dafin si usturoiul il pisam.
    Amestecam mustarul cu pasta de tomate,semintele de susan,uleiul,sarea,piperul boabe,mierea si cimbrul. Adaugam amestecul de usturoi si paharul de vin la inceput.
    Adaugam carnea si acoperim vasul dam la frigider cateva ore.
    Asezam bucatile de carne in tava, amestecul de condimente si o cana de apa .Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.Eu am servit cu piure de cartofi

  57. Escalop de vitel
    600 g pulpa de vita
    2 linguri de mustar
    1 lingura oregano
    1 lingura busuioc
    1 lingura cimbru
    3 oua
    6 linguri de pesmet
    sare
    piper
    boia de ardei
    mod de preparare
    Carnea o spalam,o stergem dupa care o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele,
    Le condimentam cu sare si piper,acoperim vasul si dam la rece 30 min,(eu le-am lasat cca 1 ora)
    Amestecam pesmetul cu busuioc,oregano si cimbru intr-o farfurie,
    Batem ouale cu sare,piper si cele 2 linguri de mustar bine,
    Trecem bucatile de carne prin ou le tavalim prin pesmet si iar prin ou si pesmet
    Le prajim pe ambele parti in uleiul incalzit bine(la foc mic spre mediu)
    Le scoatem pe un servetel absorbant,
    Noi am servit cu orez fiert cu cury si condimente,

  58. cus cus cu pulpe de pui

    150 g cus cus
    1 ceapa
    1 morcov
    1 lingura pasta de ardei
    4 copanele
    2 linguri de mustar
    sare
    piper
    busuioc
    1 cana de bere
    2 foi de dafin

    ingrediente
    Amestecam mustarul cu condimetele si berea dupa care adaugam pulpele de pui spalate,acoperim si dam la frigider 30 min.

    Asezam pulpe intr-o tava,adaugam siropul in care am tinut pulpele si 1 lingura de unt.

    Dam la cuptor pana se rumesc frumos.

    Cus cus il fierbem in apa cu sare,dupa care il scurgem de apa.

    Intr-o tigaie calim ceapa tocata,adaugam morcovul dat prin razatoare si pasta de ardei,lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam cus cus si lasam cca 5 min sa se caleasca impreuna.

    Eu am adaugat la final si ceapa verde tocata.

  59. cartofi in crusta de mustar

    1 kg de cartofi noi
    3 linguri de mustar
    3 linguri de ulei
    sare si piper
    busuioc
    3 catei de usturoi

    mod de preparare
    Cartofi ii spalam bine si ii fierbem putina in apa cu sare,cat sa intre furculita in ei.

    Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja.

    Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si condimente dupa gust,adaugam usturoiul pisat si apasam.

    Trecem cartofi prin sosul obtinut,ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min pana se rumesc frumos.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.