Despre mustarul Maille

12 comentarii

Colaborari – Despre mustarul Maille

Mustar Maille Dijon

Pentru ca iubesc cu adevarat mustarul, am rascolit supermarketurile din tara, si nu numai, in cautarea celui mai bun sortiment.

La un moment dat, aveam frigiderul plin cu borcane de diferite dimensiuni si forme: cu hrean, fara hrean, dulce, iute, cu boabe intregi etc. Nu stiu de ce, dar intotdeauna am vrut ca mustarul preferat sa aiba un gust si o textura absolut impecabile.

Cum vad eu mustarul perfect? Ei bine, textura trebuie sa fie catifelata si cremoasa si gustul perfect echilibrat. Iubesc in aceeasi masura mustarul cu hrean si cand pregatesc o friptura sau o mancare rustica, il folosesc pe cel cu boabe intregi. Indiferent de tipul  folosit, acesta trebuie sa fie impecabil.

De multe ori am fost orbita de etichete frumoase in spatele carora am descoperit un produs de o calitate indoielnica si tot de atatea ori m-am lasat influentata de reclame si promotii.  Acasa constatam ca de fapt am cumparat o eticheta frumoasa si colorata si atat.

Cu toate acestea, datorita acestor “impulsuri de moment” am invatat sa fiu mai cumpatata si sa raman la produsele care nu m-au dezamagit niciodata. Daca vorbim de mustar, unul dintre acestea  este Maille, cel mai popular brand de mustar Dijon din Franta.

Compania Maille a fost fondata în 1747 de Antoine Claude Maille (fiul), distilator si producator de otet. Inventivitatea acestuia i-a dat posibilitatea de a fi celebru pe plan international, mustarul si otetul produse de acesta ajungand pe mesele regale din Franta si Rusia. In anul 1931, Jean Herbout creeaza celebrul slogan “Il n’y a que Maille qui m’aille” si eticheta în forma de coroana regala cunoscuta de orice francez.

Maille magazin - Dijon

Foto credit: papillonfrivole.com

Astazi, Maille este unul dintre cele mai vechi branduri franceze, fiind considerat o raritate in patrimoniul cultural francez si international, asa cum sunt si Moet & Chandon (1743), Villeroy & Boch (1748), Rémy Martin (1724). Maille este distribuit în peste 70 de tari din toata lumea din Statele Unite pana In Japonia si din Anglia pana In Africa de Sud.

In Romania, gasim sase sortimente de mustar Maille: Maille Dijon Original – cu o textura fina si un gust usor picant, Maille Dijon A l’Ancienne – are o textura granulata si este ideal pentru mancaruri, marinade si sosuri, Maille Dijon cu miere – o combinatie foarte placuta intre gustul dulce si cel condimentat, Maille Dijon cu hrean –  are un gust intens si perfect echilibrat, Maille Dijonnaise – este pefect pentru sandwichuri, peste si legumele crude, Maille Dijon mediu iute – este moderat condimentat, potrivit pentru prepararetele din carne, dar si pentru salate si peste.

Desi imi plac absolut toate cele sase sortimente, mustarul cu hrean este preferatul meu. Care este preferatul vostru?

12 Comentarii

  1. eu il folosesc pe cel a l’ancienne.

    • Mie cel mai mult imi place Maille Dijon cu hrean dar il folosesc foarte mult la gatit pe cel A l”ancienne. Bobitele dau o textura si un aspect interesant fripturilor

    • Oana, draga mea, sa il inceri si pe cel cu miere, daca nu ai facut-o inca. Este divin!

    • Chiar aseara am facut o friptura cu maille a l’ancienne. A iesit o nebunie!
      Pup!

  2. dar unde sa gaseste? la care dintre supermarket-uri? ca sa nu mai caut, sa ma duc direct! multumesc

  3. Am cumparat si eu acest mustar. Incercat de 2-3 ori cate un varf de lingurita … apoi azvarlit la gunoi borcanul cu tot cu continut. Mizerabil !

    PS Poate cel fabricat pentru a fi distribuit in alte tari o fi OK dar cel ce se comercializeaza in supermarketurile din tara este oribil … parerea mea.

    • Mihai, mi-e foarte greu sa cred ca cineva poate numi mustarul Maille, mizerabil. L-am gustat si in Romania, dar si in Germania si Italia. Are exact acelasi gust.

  4. ala cu bobite mi-a placut cel mai mult.

  5. Maille a preluat firma Amora care facea cel mai bun si fin mustar de Dijon. Din pacate a stricat calitatea mustarului Amora si i-a marit si pretul. De cacao…

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.