Scones cu mazare

11 comentarii

Retete culinare, Aperitive – Scones cu mazare

Scones cu mazare - detaliu final
Scones cu mazare, o gustare simpla si delicioasa

Astazi va invit sa incercati niste deliciosi scones cu mazare si un pic de parmezan. Eu ii fac foarte des cand sunt in criza de timp si pentru ca astazi, indiferent cat de mult mi-as dori sa gatesc, nu am deloc timp pentru ceva mai complex, am fugit un bucatarie si in 10 minute i-am si pus la copt. Dupa alte 15 minute, am scos din cuptor niste scones durdulii si apetisanti. Reteta, asa cum sigur v-ati dat deja seama, este simpla si foarte rapida. Ii putem gusta simpli sau umpluti cu cascaval, mezeluri diverse, etc. Sunt perfecti la micul dejun, dar si ca aperitiv.

Am folosit, si de aceasta data, gustoasa mazare Sunfood, fara conservanti artificiali.

Ingrediente – Scones cu mazare (9 bucati)

  • 300 g faina
  • 6 g praf copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 ou mediu
  • 40 g parmezan ras
  • 150 ml lapte
  • 40 ml ulei de masline
  • 100 g mazare Sun Food
  • sare
  • piper (optional)

Mod de preparare

  • Punem intr-un vas faina, praful de copt, bicarbonatul si parmezanul ras si le amestecam bine.
  • Adaugam oul, uleiul, laptele, eventual putina sare si piper.
  • Framantam pana cand aluatul capata consistenta, apoi adaugam mazarea scursa foarte foarte bine.

Scones cu mazare - preparare

  • Framantam cu grija aluatul, pana cand boabele de mazare sunt complet inglobate in aluat.
  • Pudram planul de lucru cu faina si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1,5 cm.
  • Cu ajutorul unei forme/pahar de 4 cm Ø, decupam 9 scones pe care ii asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Ii ungem cu ulei de masline.

Scones cu mazare - aluat in tava

  • Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15 minute, apoi ii scoatem si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca.

Scones cu mazare - detaliu

  • Eu i-am umplut cu asiago si putin prosciutto cotto degresat.

Scones cu mazare - umpluti cu asiago si prosciutto cotto

  • Simpli, rapizi si pufosi acesti scones cu mazare. Va astept sa imi spuneti cum vi s-au parut. Pofta buna!

Scones cu mazare Sunfood

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Scones cu mazare
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 24 Review(s)

11 Comentarii

  1. Am facut si eu azi ,dar in loc de mazare am pus masline au iesit super.Multumesc pentru reteta !

  2. Valentina Mihaescu

    Arata foarte bine. Trbuie sa incerc reteta.

  3. arata demential, o foarte buna idee si a Mariei sa faca cu masline !!!
    prezentarea e la superlativ!
    multumim si felicitari pt minunatele retete 🙂

  4. Arata grozav! Merge inlocuita faina alba cu faina integrala?

  5. Deliciosi!!! I-am facut astazi dimineata, tot cu mazare SunFood cumparata din Auchan, si au iesit deliciosi. Au mai ramas doi si ma tot invart pe langa ei.:))
    Laura, iti multumesc pentru toate retetele tale impecabile. Nu stiu ce m-as face fara tine.

  6. Andreea Denisa

    Superb arata!! Si deliciosi!

  7. Sunt tare frumoase aceste scones, si delicioase pe deasupra! Prezentarea e de vis! Pupici

  8. Raluca Nitu

    Foarte foarte buni! Si pe deasupra mai sunt si usor de facut! Multumim pentru reteta!

  9. Le-am si eu facut astazi. E intr-adevar o reteta simpla si rapida, insa mazarea la conserva nu mi se pare ca da un gust prea stralucit. Pe viitor as inlocui mazarea cu masline / ceapa / rosii uscate.

  10. Buna. Spune-mi te rog d mazarea e fiarta ssu cruda in compozitia aluatului. Merci

    • Laura Adamache

      Draga Gianina, mazarea este fiarta. Am folosit mazare de la conserva.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.