Sos de rosii rapid


Retete culinare – Sos de rosii rapid pentru pizza si paste

Sos de rosii rapid - detaliu final

Pentru ca vara se pare ca a sosit, insotita bineinteles de caldura sufocanta caracteristica ei, va propun un sos de rosii rapid, ideal pentru pizza si paste. Rezista de minune in frigider pentru 1 saptamana, dar se face atat de rapid incat ar fi excelent daca l-am prepara exact atunci cand avem nevoie de el.

Am folosit 2 conserve de rosii intregi in suc de rosii SunFood. Sunt perfecte pentru acest sos, iar gustul lor usor dulceag, transforma sosul nostru de rosii intr-un deliciu.

Sos de rosii - conserve de rosii SunFood

Ingrediente – Sos de rosii rapid (250ml)

  • 2 conserve rosii intregi decojite in suc de rosii SunFood
  • 6 catei de usuroi
  • 2 rosii deshidratate
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cu zahar
  • 6-7 frunze busuioc

Mod de preparare

  • Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu, si adaugam cateii de usturoi curatati si taiati in feliute subtiri. Calim usturoiul pentru cca 1 minut, cu mare atentie sa nu se coloreze absolut deloc, apoi adaugam rosiile si sucul de rosii din conserva, rosiile deshidratate taiate in feliute, busuiocul rupt cu mana in bucatele mici, zaharul, sare si piper proaspat macinat dupa gust. 
  • Zdrobim rosiile, astfel incat sa obtinem un piure destul de fin.

Sos de rosii rapid - pregatire sos

  • Calculam 5 minute din momentul in care sosul incepe sa fiarba, apoi stingem focul.
  • Strecuram sosul printr-o sita cu gauri mici, presand bine pulpa rosiilor cu o lingura.

Sos de rosii - preparare sos

  • Punem din nou sosul de rosii pe foc mic spre mediu si il lasam sa fiarba inca cca 20-25 minute sau pana cand obtinem consistenta usor densa a sosului de rosii folosit pentru pizza sau paste.
  • Stingem focul si dupa ce sosul s-a racit, il putem folosi sau muta in sticlute. Il pastram la frigider sau il putem chiar congela.

Sos de rosii - detalii

  • Putem imbogati sosul cu ardei iute uscat, oregano sau alte condimente care va plac.

Sos de rosii rapid

  • Pofta buna!
[stextbox id=”info” bcolor=”000000″ bgcolor=”fce2e9″]Pentru a corecta aciditatea rosiilor, adaugam intotdeauna putin zahar. In aceasta reteta, vom folosi 1 lingurita rasa cu zahar.

Nu lasam usturoiul sa se coloreze absolut deloc. In caz contrar, uleiul capata un gust amar.

Rosiile deshidratate sun optionale, desi nu ezitati sa le folositi daca le aveti la dispozitie pentru ca dau sosului un gust divin.[/stextbox]

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sos de rosii rapid
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 27 Review(s)

13 comentarii la “Sos de rosii rapid

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, eu m-am speriat de gustul rosiilor proaspete.
      Pur si simplu nu au gust de rosii. Rosiile conservate au un gust minunat si sosul va avea o culoare superba.
      Daca vrei sa folosesti rosii proaspete, prepararea sosului va fi mult mai lunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor