Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici


Retete culinare – Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici

Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici - detaliu

Cornuri pufoase cu gem si morcovi, fara drojdie. Cornuri cu praf de copt, moi si pufoase, fara dospire. Reteta pas cu pas de cornuri cu gem pentru mic dejun. Aluat de cornuri pufoase cu morcov crud razuit.

Bine v-am regasit! Dupa o absenta destul de lunga, revin astazi cu o reteta rapida de cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici. Ideale pentru micul dejun, aceste cornuri pufoase nu necesita ingrediente dificil de gasit si nu au nevoie de un timp indelungat de preparare.

Aluatul acestor cornuri pufoase fara drojdie, se face foarte simplu, iar morcovul crud razuit din aluat le da un gust minunat. Eu le-al facut cu gem de piersici, dar sigur ca acesta se poate inlocui cu ce doriti voi. Va recomand sa incercati aceasta reteta, cei mici vor fi incantati de gustul lor.

Ingrediente – Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici (9 bucati)

  • 200-250 g faina
  • 125 g branza de vaci/ricotta
  • 100 g zahar
  • 1 ou mediu
  • 40 g morcov ras
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie/portocala
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem de piersici/caise/lamaie/etc
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 galbenus + 1 lingura cu lapte (pt uns)

Cornuri pufoase fara drojdie – Mod de preparare

  • Intr-un vas de plastic, punem 200 g faina amestecata cu praful de copt, branza de vaci scursa bine, oul, zaharul, morcovul ras pe razatoarea cu gauri mici, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si un varf de cutit cu sare.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat omogen. In functie de tipul fainii folosite, s-ar putea sa mai avem nevoie de inca cca 50 g faina. Adaugam treptat faina suplimentara si framantam pana cand obtinem un aluat cu o consistenta omogena. 

Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici - mod preparare aluat

  • Pe planul de lucru pudrat cu faina, intindem aluatul intr-o foaie de cca 0,5-0,6 cm grosime.
  • Il taiem in 9 triunghiuri egale. Punem cate o lingurita cu gem de piersici in partea superioara a fiecarui triunghi, crestam cca 2 cm din centrul bazei triunghiurilor, apoi le rulam cu grija. In reteta de cornuri pufoase cu cascaval si mac, puteti vedea modul in care se formeaza cornurile.
  • Amestecam galbenusul cu laptele si ungem fiecare corn cu amestecul obtinut.
  • Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici - preparare

  • Le pudram cu zahar pudra vanilat si le servim dupa ce s-au racit putin.

Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici - detaliu final

Pofta buna! 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cornuri pufoase cu morcovi
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 41 Review(s)

22 comentarii la “Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici

  1. Poliana spune:

    Ahh, ce bunatati ai pregatit din nou! Arata tare bine. Mi-e dor sa musc dintr-o pufosenie dintr-asta mica si delicioasa 🙂 Te pup cu drag!

  2. Mirabela spune:

    acum merg la bucatarie sa le fac, dar nu am ricota in casa asa ca o sa le incerc cu quark :). Oricum cand le-am vazut pe net am inceput sa inghit in sec . Felicitari pentru carti si sper ca pana in vara sa le gasim in mai multe exemplare in toata tara sau sa le putem comanda online.

    • Laura spune:

      Mirabela, draga mea, cred ca ies perfect si cu quark. Sa imi spui daca ti-au placut!
      Pup cu drag si multumesc pentru felicitari!

  3. mihaela spune:

    Mi-e tare jena sa recunosc ca nu pricep cum se ruleaza cornuletele :).
    Unde se pune gemul? Cum adica in partea superioara? Ce-i cu taietura aia la baza
    triunghiului? Offf, ajuta-ma, Laura :)!

  4. doina spune:

    Draga Laura,

    bine-nteles ca nu m-am putut abtine sa nu le incerc… au iesit foarte bune, si interesante asa cu morcovi in ele. le-am dus si la colegi la servici, au disparut intr-o secunda de pe farfurie ;).
    as vrea sa te intreb numai cum procedezi tu cu marmelada, pentru ca la mine in momentul in care le-am rulat, a iesit mai toata dulceata afara, asa ca a mai ramas numai asa de aroma. oare a fost dulceata mea prea lichida?

    multumim pentru idei si asteptam cu nerabdare sa rasfoim revistele tale cu retete 🙂
    felicitari!! si o colectie cat mai mare!!!

    pupici

    • Laura spune:

      Doina, daga mea, tare mult ma bucur ca v-au placut!
      Trebuie sa folosesti un gem cu o consistenta mai solida decat dulceata. In acest fel nu vei mai avea deloc probleme la rulare.
      Pup cu drag si sa va fie de bine!

  5. Adriana Lupu spune:

    Super bune!!!Am facut 2 portii si ar mai fi vrut piticii mei.Sunt perfecte la micul dejun cu o cana cu lapte.Yammy!Te pupam Laura .Multumim.

  6. cristina spune:

    Sunt super delicioase,le-am umplut cu gem de piersici facut de mine,am pus mai putina branza pt ca atat am avut dar sunt minunate…..deci gospodinelor faceti compozitie dubla(eu asa am facut ca banuiam ca vor fi bune:))…multumim pt reteta Laura Adamache

  7. Liana spune:

    Draga Laura multumim mult pentru reteta. Le am facut si su iesit foarte bune, dar PE deasupra se FAC si foarte repede. Ideal pentru o mamica foarte ocupata . pupici☺

  8. Tatiana Popescu spune:

    Cite grame de praf de copt. Jumătate de plic cum spune rețeta poate avea gramaj diferit in Europa fata de America, de exemplu! Merci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor