Salata Calda cu Tofu si Ciuperci


Retete culinare Vegetariene, Salate – Salata Calda cu Tofu si Ciuperci

Salata calda cu tofu si ciuperci

Salata calda cu tofu si ciuperci este o reteta de post deosebit de parfumata si foarte lejera.

Deoarece ingredientele sunt doar de origine vegetala, poate fi considerata si o reteta vegetariana.

Cand am fost ultima data acasa, m-am indragostit de tofu! Am cumparat de proba o cutie si mi-a placut foarte mult. Cand am revenit in Italia, l-am cautat peste tot si intr-un final am gasit tofu intr-un magazin micut. Bineinteles, pretul este destul de piperat comparativ cu cel din Romania si nu am norocul sa-l gasesc mereu.

Chiar daca nu va place tofu, va recomand sa incercati aceasta minunata salata calda. Datorita marinatei de suc de portocale, salata capata o un gust delicios de parfumat.

Ingrediente – Salata calda cu tofu si ciuperci

  • 200 g tofu
  • 300 g ciuperci
  • 100 ml suc de portocale
  • 1 lamaie (doar coaja)
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 4-5 boabe piper Cayenne
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare

  • Pentru inceput, taiem tofu in cubulete de cca 1 cm.
  • Intr-un vas, amestecam sucul de portocala, coaja rasa de lamaie, mustarul Dijon si boabele de piper cayenne. Adaugam cubuletele de tofu in marinada, amestecam bine, acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore.
  • Pentru aceasta salata, am folosit delicioasele ciuperci taiate SunFoodconservate dupa metode traditionale si, cel mai important, fara aditivi alimentari.
Salata calda cu tofu si ciuperci SunFood
  • Scurgem ciupercile si le adaugam intr-o tigaie teflonata neunsa si incinsa bine. Le prajim 1-2 minute, apoi adaugam 1 lingura cu ulei de masline, sare, piper negru proaspat macinat, si le mai lasam pe foc mic, inca 1-2 minute. Avem grija sa le amestecam des.
  • Scoatem ciupercile si le punem intr-o farfurie adanca pe care o acoperim cu un capac.
  • In aceeasi tigaie, adaugam cubuletele de tofu, scurse de marinada, si inca 2 linguri de ulei de masline.
  • Il prajim cca 2-3 minute, pana cand capata o culoare aurie uniforma.

Salata calda cu tofu si ciuperci-tofu calit

  • Adaugam ciupercile, patrunjelul proaspat tocat si marinada. Amestecam pe foc mic cca 1 minut, pana cand marinada capata consistenta unui sos grosut.

Ciuperci cu Tofu-preparare

  • Servim salata calda cu putina coaja de portocala si patrunjel proaspat tocat.

Salata calda cu tofu si ciuperci - Reteta culinara de post

Pofta buna si o zi minunata sa aveti!

Print Friendly, PDF & Email

17 comentarii la “Salata Calda cu Tofu si Ciuperci

  1. Irina spune:

    Stii ca si eu am inceput sa mananc tofu de curand? Inainte nu-mi placea, dar de cand am inceput sa elimin carnea din alimentatie, il cumpar des.
    Am sa fac salata asta neaparat.

  2. MadalinaC spune:

    Alta reteta delicioasa! Imi place mult de tot blogul tau de retete si de fotografii nu mai vorbesc. Sunt atat de frumoase si vesele.

  3. Poliana spune:

    Laura e minunata salata! Eu consum mult tofu in timpul postului, asa ca salata ta imi place grozav! Ai un premiu la mine pe blog! Pupicei

  4. Bianca spune:

    Tin neaparat sa-ti multumesc pentru reteta asta! Inainte nu suportam tofu, nu stiam ce sa fac cu el… De cand am incercat salata ta imi place foarte mult si mai ales acum in post e super gustoasa si satioasa!
    Merci mult!

  5. Persyda spune:

    Iubesc salata aceasta! Pana ieri cand am incercat-o pentru prima data nu am mai consumat tofu.
    Azi am refacut reteta si sunt absolut incantata de gustul ei absolut delicios!

    Multumesc foarte mult!!

  6. FCH spune:

    Am folosit cartofi in loc de ciuperci (fiica mea are o alergie „temporara” la ciuperci), si a iesit extraordinar. Personal sunt adeptul carnii, dar chiar si mie mi-a placut aceasta reteta. Am adaugat totusi un pic de sos de soia la faza finala 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *