Saratele cu gust de pizza


Retete culinare – Saratele cu gust de pizza

Saratele cu gust de pizza detaliu final

Saratelele cu gust de pizza sunt un aperitiv minunat, potrivit in orice moment al zilei.

Daca va plac saratelele, dar si pizza, si vreti sa le savurati pe amandoua in acelasi timp, incercati aceasta minunata si simpla reteta de saratele cu gust de pizza. Eu le-am dat un usor gust afumat, cu ajutorul sarii afumate si le-am „parfumat” cu oregano. Am obtinut niste saratele crocante, care au disparut de pe masa intr-un timp record.

Ingrediente – Saratele cu gust de pizza (20 bucati)

  • 180 g faina
  • 100 g branza philadelphia
  • 50 g unt
  • 60 g ketchup
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare afumata
  • ulei de masline
  • oregano

Mod de preparare –  Saratele cu gust de pizza

  • Amestecam faina cu praful de copt si apoi o cernem.
  • Amestecam faina cu branza, untul la temperatura camerei si ketchup-ul. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.

Saratele cu gust de pizza - aluat

  • Intindem aluatul, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 0,4-0,5 cm.
  • Taiem aluatul in patratele de 4X4 cm sau, daca va place mai mult forma clasica de saratele, in bastonase.
Saratele cu gust de pizza - aluat taiat in tava
  • Ungem fiecare bucatica de aluat cu ulei de masline si apoi le pudram cu sare afumata si oregano. Daca doriti, puteti condimenta saratelele cu mac, susan, busuioc deshidratat, etc.

Saratele cu gust de pizza in tava cu oregano

  • Coacem saratelele in cuptorul preincalzit la 180°C, functia traditionala, etajul al doilea de jos in sus, pentru 12-14 minute.
  • Dupa ce le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Saratele cu gust de pizza coapte

  • Asa cum spuneam la inceput, aceste saratele cu gust de pizza, sunt ideale in orice moment al zilei. Daca sunteti fani bere, le puteti savura in compania ei, iar daca berea nu se inscrie  pe lista preferintelor voastre, le puteti servi simple sau in combinatie cu diferite sosuri.
Saratele cu gust de pizza detaliu
Pofta buna!

Ai incercat reteta? Trimie-mi poza!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Saratele cu gust de pizza
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

43 comentarii la “Saratele cu gust de pizza

    • Laura spune:

      Aoleu!! Sper sa rezolvi problema cu imprimanta cat mai curand. Si eu am patit-o de vreo 3 ori pana acum si e tare frustrant, mai ales cand ai nevoie zilnic de imprimanta.
      Te pup si sper sa iti placa daca le incerci!!

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, ma bucur ca-ti plac! Eu am sarea de la , dar vad ca acum nu mai au pe stoc.
      Sigur ca se pot face si fara sare afumata. Poti folosi putina sare grunjoasa.
      Te pup!

  1. Lady Shoes spune:

    S-a rezolvat problema cu imprimanta. Urmaresc cu interesul blogul. Multe retete vor fi puse in aplicare in bucataria mea.

  2. ionela spune:

    De cand asteptam o reteta minunata ca asta! Nu-ti spun ca am crakers-ii la retetele favorite de post cand e vorba de rontaiala. Pe astia sa nu-i intepam? Minunata culoarea si savoarea, imi inchipui! Abia astept sa-i incerc! Nu gasesc sare afumata aici unde sunt, dar nu ma indoiesc ca vor iesi deliciosi si fara. Revin cu impresii dupa ce reusesc sa-i fac. Pup dulce!

    • Laura spune:

      Ionela, scumpa, ma bucur mult ca-ti place reteta asta! Pe astia nu-i intepam, ii lasam sa se umfle un picut.
      Pup cu drag!!

  3. Laura spune:

    Ca de obicei ne incanti cu retete noi si bune! Abia astept sa le fac si eu. Dar cred ca fac din cantitati duble, 20 de saratele sunt cam putine pt noi :). Pup

  4. dana.a spune:

    sunt foarte bune.acu le-am terminat de facut.asa au mancat copii.felicitari pt retete am incercat multe de pe acest blog si imi plac

  5. Laura C spune:

    Buna Laura,
    Tocmai am facut saratelele 🙂 , nu m-au iesit chiar crocante, cred ca aluatul a fost un pic mai grosut decat ar fi trebuit, dar pot sa zic ca de acum, saratelele astea vor fi pe lista retetelor favorite. Atat de repede se fac….si sunt perfecte pt o seara de film:) Super bune. Nu cred ca o sa ramana nici macar una pe maine..:))

    Pupicei dulci si un weekwnd placut!

    • Laura spune:

      Laura, draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut. Cu cat le faci mai subtirele, cu atat ies mai crocante.
      Pup cu drag si o zi excelenta iti doresc!

  6. Alina spune:

    Am vrut sa renunt la a face saratelele fiindca nu am gasit azi branza philadelphia, dar dupa ce am citit si comentariile, numai nu ma lasa sufletul sa renunt 🙂 Asadar, ma intreb: as putea sa o inlocuiesc cu ceva? Sau unde se gaseste de cumparat? (da Doamne sa fie aproape de casa, sa nu trebuiasca sa merg prin traficul asta infernal :)) )
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, poti inlocui philadelphia cu orice alta crema de branza care are o consistenta asemanatoare branzei philadelphia. Mascarpone si quark sunt cele mai potrivite pt aceasta reteta.
      Pup cu drag!

  7. Alina Caliskan spune:

    Le-am trecut pe lista de meniu pentru o petrecere de copii si as vrea sa stiu daca preparate cu o zi inainte isi pastreaza textura .

  8. lucretia spune:

    Multumim doamna Adamache, voi face cateva din aceste bunatati in aprilie cand imi vin copii din Germania. Am mai incercat unele din retetele dvs. si au fost super. Si pentru ca astazi este 8 martie va doresc o primavara cu bucurii si un week-end linistit. Cu stima, Lucretia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor