Cum as vrea sa arate bucataria mea


Anul acesta a sosit momentul sa ne apucam sa mobilam apartamentul din Romania. Deja au trecut cativa ani buni de cand l-am cumparat si nu am reusit pana acum sa achizitionam nimic in afara de mobila de dormitor, doua saltele, perne, asternuturi si cam atat. Sufrageria este complet goala si vara trecuta cand am fost acasa ne-am baut cafeaua asezati pe doua bancute de lemn. Daca am fi avut mai mult timp la dispozitie, am fi cumparat cateva scaune, o masa si doua canapele. Din nefericire, am stat numai 4 zile acasa si desi am intrat in cateva magazine de mobila, nu ne-a atras nimic in mod particular. Alegerea mobilei este foarte importanta si tocmai de aceea sunt de parere ca este nevoie de destul de mult timp pana cand reusim sa gasim ceva potrivit.

Cum vad eu bucataria ideala? Ei bine, imi plac foarte mult bucatariile moderne cu un spatiu de stocare foarte bine gandit. In prezent, bucatariile din blocurile nou construite sunt foarte mici ( chiar nu inteleg de ce se fac atat de mici ) si de aceea mi se pare extrem de important ca fiecare coltisor sa poata fi utilizat pentru diverse accesorii de bucatarie, ingrediente, aparate electrocasnice, etc.

Una dintre bucatariile care mi-a ramas la suflet, este aceasta:

Mobilier bucatarie Isra

Singurul lucru pe care l-as schimba, ar fi frigiderul pe care eu l-as insera intr-un corp de mobilier de aceeasi culoare cu usile si sertarele mobilei. Corpul in care as insera frigiderul ar trebui sa fie la fel de inalt ca dulapurile superioare iar in spatiul ramas liber, de deasupra frigiderului, as mai face inca doua rafturi. Imi plac la nebunie cele 4 sertarase micute din dreapta rafturilor.

O alta bucatarie care-mi place foarte mult este aceasta:

Mobila bucatarie Eka

As inlocui usile celor 3 dulapuri de deasupra chiuvetei cu sticla sablata pentru ca mi se pare ca ar mai deschide-o un pic. In rest, imi place pentru ca spatiul de stocare mi se pare ideal pentru o persoana care gateste si „colectioneaza” diverse accesorii, utile sau mai putin utile, de bucatarie.:))

Pentru un spatiu mai micut, ideala ar fi o bucatarie ca aceasta:
Bucatarie Beria

In partea din dreapta as face un dulap vertical, nu foarte lat, impartit in mai multe compartimente. Acolo as depozita diferite accesorii mici si condimente.Culoarea imi place foarte mult desi pentru gresia si faianta pe care le am momentan, nu cred ca ar merge foarte bine.

Voua care va place cel mai mult? Ce ati schimba la cele 3 bucatarii de mai sus?
M-ar bucura foarte mult sa aflu parerea voastra.
Print Friendly, PDF & Email

89 comentarii la “Cum as vrea sa arate bucataria mea

  1. maria spune:

    …pai mie imi place a treia de exemplu, pentru ca mie imi este imperios necesar cuptorul, aragazul imediat langa chiuveta….insa ca si design imi place mai mult prima……………….
    Acum sunt convinsa ca oricare ai alegeo , minunatiile tale ies la fel de gustoase si de speciale…..

    • Laura spune:

      Maria, multumesc mult ! Design-ul primei bucatarii este intr-adevar superb. Mie imi plac enorm cele 4 sertarase si culoarea mobilei.
      Te pup!!

  2. Radu Popovici spune:

    Foarte frumoasa, nimic de zis. Sunt de acord si cu observatia ta referitoare la frigider. Acum, ca sa am si eu o observatie, din punctul meu de vedere ar fi si mai bine ca plita si cuptorul sa fie incastrate intr-o „insula”, desigur, daca spatiul o permite. Bucataria mea are vreo 16 mp si insula functioneaza foarte bine; m-am si obisnuit cu ea. 🙂

    • Laura spune:

      Radu, intr-adevar, daca plita si cuptorul ar fi inserate intr-o insula ar fi mai mult decat perfect. Eu am o bucatarie destul de micuta ( nu e minuscula dar nu e nici mare ) si intotdeauna am visat sa am o insula si nu renunt la visul asta chiar daca, momentan, spatiul bucatariei mele nu permite acest lucru.
      Un weekend excelent iti doresc!

    • Laura spune:

      Cat, scumpa, tare frumoasa e a doua bucatarie. Cred ca i-as inlocui doua sau trei usi de sus cu sticla sablata ca sa fie un picut mai luminoasa dar si asa cum este, imi place tare mult.
      Pup cu drag si multumesc!!

  3. Alexutza spune:

    Noi chiar avem o bucătărie în genul celei din a 3a poză, mai simplă, făcută pe comandă la o firmă cu care am tot lucrat de atunci (prețuri rezonabile pentru buzunarele noastre și frumos lucrat, chiar dacă din PAL). Nu vreau să încalc vreo regulă a casei și să le fac reclamă, dar pot să-ți dau pe mail adresa web dacă vrei o comparație. Nu mai știu ce prețuri au acum, în urmă cu 5 ani ne-am permis 🙂

    Și sînt întru totul de acord, o bucătărie aranjată bine e de nelipsit! Spor cu amenajările!

    • Laura spune:

      Alexutza, draga mea, cred ca e foarte foarte frumoasa bucataria ta. Imi place mult a treia bucatarie. Mi se pare ideala pentru spatiile nu foarte mari.
      Pup cu mare drag si iti multumesc pentru comentariu!!

  4. viorica ichim spune:

    buna draga mea, mie imi place prima, cel mai mult si mai mult, si la fel as baga si frigiderul intr-un corp de mobila, de inaltimea mobilei existent, iar acolo, poti lejer sa-ti depozitezi prosoapele de hartie si caserolele de plastic:) imi place pentru faptul ca este cea mai aerisita. inca un lucru as cauta in bucatarie un alt loc pentru cuptor, l-as pune undeva sus cum este in imagina a2a. eu am cuptorul sus la nivelul meu:) si nu cred ca as mai avea „curajul” sa ma aplec sa vad ce se petrece acolo, a crescut sau nu, s-a ars sau nu:) . daca ai avea cum sa-l incastezi pe alt perete dedesubt ti-ai pune o masina de spalat vase la fel incorporabila, sau
    unde este acum in prima imagine frigiderul, as pune cuptorul sus cum este in imaginea a2a. si la frigider alt loc:)

    • Laura spune:

      Viorica, draga mea, sunt perfect de acord cu incastrarea cuptorului sus. Asa o sa fac si eu pentru ca deja cred ca am probleme cu spatele de cat ma tot aplec zilnic. Poate ca daca nu as gati des, nu m-ar deranja foarte mult ca am cuptorul jos dar eu gatesc aproape zilnic si mi se pare perfect un cuptor inserat mai sus.
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Vicus, imi cer scuze, dar nu stiu ce inseamna un sistem cu gola.
      Chiar sunt foarte curioasa cum arata acest sistem.
      Multumesc!

  5. jollyca spune:

    Tocmai sunt si eu in proces de „regandire” al bucatariei.
    Cu toate ca beneficiez de o bucatarie mai spatioasa, dar tot nu as monta o insula, ci cred ca mai degraba as merge pe conceptul de „peninsula”, care sa separe cumva spatiu de gatit de cel de luat masa.
    Ceva la care am tinut neaparat (si am si facut un corp special pentru asta) este cuptorul la nivelul ochilor. Este mult mai comod de folosit decat la nivelul solului (eu il am la 90cm). Deasupra e loc de tavi mari, dedesubt e loc de tigai, asa ca spatiul este folosit eficient. Nu as pune doua aparate grele in acelasi corp pentru ca este o greutate prea mare. Eu am pus cuptorul si cuptorul cu microunde si deja mi s-a parut instabil (dar nu e, mi-am dovedit asta 🙂 ).
    Nu as incastra frigiderul in mobila pentru ca 1) nu-mi place si 2) daca cumva sunt nevoit sa schimb frigiderul trebuie sa refac acel corp de mobila.
    Din pozele tale nu stiu daca-mi place vreuna, asta pentru ca nu sunt fan al culorilor inchise in bucatarie. Dincolo de culori insa mi se pare mai important materialul – blatul de MDF este de obicei de proasta calitate. Granitul este de departe cel mai potrivit dar nu stiu cum „da” in interior. M-am interesat la un moment dat si de un blat de lemn masiv dar am inteles ca este un chin sa-l intretii…

    Succes!

    • Laura spune:

      Multumesc mult, Jollyca! Uite chiar nu m-am gandit ca daca vreau sa schimb frigiderul ar trebui sa schimb si corpul de mobila. Multumesc mult ca mi-ai atras atentia asupra acestui lucru.
      Sunt perfect de acord in privinta inaltimii la care se afla cuptorul. Sunt foarte incomode cuptoarele asezate in partea de jos. Incomode pentru cei care gatesc serios pentru ca daca nu se gateste in mod frecvent, nu cred ca este un lucru atat de deranjant.
      Eu am in casa in care locuiesc acum un blat de granit si, intr-adevar, este excelent!
      Multumesc pentru comentariu!

  6. FLORY spune:

    Imi place mult a doua,cuptorul este pozitionat asa cum mi-as dori eu iar culoarea e superba!Pupici draga mea,sper sa ai parte de bucataria pe care ti-o doresti,o meriti din plin!

    • Laura spune:

      Multumesc mult, Flory, draga mea!! Si mie imi place culoarea la nebunie iar pozitia cuptorului este perfecta!
      Pup cu mare drag!!

  7. Simona spune:

    Prima varianta este cea pe gustul meu, cu mici modificari: spatiul de deasupra frigiderului l-as umple cu un dulap, rafturile de deasupra chiuvetei le-as mai inalta putin, si cred ca as mai micsora distanta dintre plita si chiuveta. Cele 4 raftulete sunt super faine!!
    A doua bucatarie este mult prea incarcata ptr gustul meu…
    Iar a treia, cred ca prea mica ptr cate as avea de depozitat… desi cred ca-i excelenta pentru bucatariile de apartament.
    Mi-ar place varianta cu insula… ptr bucataria mea de 24 mp… Dar mai avem destul pana la mobilat!!
    Pupici

  8. Ana spune:

    Daca e vorba de bloc, iti recomand sa masori riguros latimea capetelor la mobila, pentru ca s-ar putea ca peretii sa nu fie prea drepti (adica bucataria sa nu fie un dreptunghi perfect, ci un trapez sau un patrulater neregulat.) Daca linga usa, sa zicem, corpul de mobila are o latime de 60 cm, masoara si latimea din partea opusa, unde ar putea avea 58 cm – nu presupune ca blatul va fi un dreptunghi de 300 x 50, de exemplu.
    De asemenea, atentie la tzevaraiele si neregularitatile de sub chiuveta, sa nu trebuiasca sa decupezi in timpul montajului.
    Stiu ca inseamna bani in plus, dar umple spatiile asa-zis moarte cu rafturi si raftulete, dupa frigider, peste frigider etc., dupa caz, ca sint tare utile. Gindeste-te din prima unde ai vrea sa tii cartile de bucate, ocupa mult loc.
    Nu te arunca la robinete foarte scumpe, pentru ca apa e murdara si cu pietricele si se vor strica la fel de repede ca si cele cu un pret mai mic.
    Cind te duci la firma respectiva, incearca sa duci mostre din culoarea peretelui si a podelei. S-ar putea sa iasa o combinatie superba cu o culoare la care nu te-ai fi gindit.

    Gata! Toate cele de mai sus sint din experienta si cu gindul romanului de pe urma.

  9. Iulian spune:

    Buna,
    Cred ca ai gresit link-ul de deasupra primei poze, pentru ca duce la aceeasi bucatarie ca si link-ul de deasupra celei de-a 2-a poze.
    Eu as inclina mai mult spre 1 si 3 care imi par mai aerisite si mai finute.
    Bucataria 2 imi pare foarte incarcata, aglomerata. Poate ca s-ar mai aerisi putin dupa cum zici tu cu geamurile sablate… De aici as pastra totusi ideea cuptorului la un nivel de manevra mai usor.
    Dulapul cu geam sablat de deasupra hotei la bucataria 3 mi se pare greu accesibil.
    Nu folosesti un cuptor cu microunde? Daca folosesti, nu ar putea sa aiba si el un raft in mobila. (de exemplu la bucataria 1, langa frigider, dulapul de sus decupat o idee mai sus si sub el un raft de inaltimea cuptorului cu microunde care sa „fure” putin si din spatiul liber de sub dulap.
    Un joly undeva?
    As opta pentru chiuveta separata de plita printr-un blat intermediar.
    De la bucataria 1 imi place bara pe care poti lasa „la uscat” ustensilele.

  10. Gabriela spune:

    Buna Laura,

    Sunt frumoase toate cele 3 idei ale tale, dar as indrazni sa iti fac o sugestie:

    Avand in vedere ca bucataria va fi in incinta unui apartament de bloc, e bine ca sa fie deschisa la culoare, da senzatia de spatiu marit, nu stiu cum arata spatiul destinat bucatariei tale, dar am senzatia ca s-ar potrivi sugestia mea.

    Multumesc pentru tot ceea ce faci, si mult succes in continuare.

      • Laura spune:

        :)) Laura, scumpa, nu pot sa zic ca imi plac foarte mult culorile deschise in bucatarie sau in casa. Parchetul din casa are aceeasi culoare ca cea din prima poza si mobila din dormitor la fel. In dormitor o sa folosesc culorile bej, galben pai si poate o nuanta calda de verde pentru covorase, perdea, draperii si cuverturi astfel incat sa o deschida un picut.
        Dupa ce o sa termin de mobilat, o sa revin cu pozute.
        Pup!!

  11. Sabrina spune:

    Mie imi place prima bucatarie. A doua mi se pare prea eleganta (desi daca o mai deschizi cum ai tu de gand, o sa fie mai OK)
    Eu chiar nu mi-as dori ca aragazul sa fie langa chiuveta, imi pleca sa fie blat intre ele. N-as putea spune de ce!

  12. Luana spune:

    La prima bucatarie sertarasele de sus sunt adorabile…la a2a cuptorul e foarte comod daca ai putea sa-l pui sus…iar a3a e dezastru din punct de vedere feng shui NICIODATA chiuveta – element de apa si aragazul – element de foc nu se pun una langa alta, dimpotriva cat mai departe una de cealalta. E indicat sa studiezi si feng shui putin inainte de a comanda mobila in casa.

    • Laura spune:

      Luana, draga mea, uite ca nu m-am gandit deloc la feng shui!! Multumesc foarte foarte mult ca mi-ai atras atentia asupra acestui lucru.
      Te pup cu drag!!

  13. Geta spune:

    Buna ziua la toata lumea,
    In spatii mici eu sunt pentru culori deschise, apoi obligatoriu pentru sertare pe sine (care sa iasa in afara ca sa ma explic mai bine , pentru a sfruta spatiul la maxim), cuptorul nu foarte mare ca si volum si ca pozitie ca si in poza n.2, plita de gatit cu 3 ochiuri sa fie langa chiuveta (cat despre insula bucataria trebuie sa fie foarte mare intr-adevar), frigiderul nu imi place incastrat in mobila (mi se pare ca usa devine prea grea, in varianta la vedere usa se inchide de la sine), sertarele mici din poza n.1 sunt dragute dar nu cred ca si practice (un sistem de borcanase cu capac la vedere gen ikea pentru mirodenii mi se pare ideal), nu sunt pentru corpuri de mobila deasupra bucatariei (mi se par incomode pentru pozita capului) prefer spatiul liber si in dreptul ferestrei daca este posibil, bateria pentru chiuveta sa fie cu bratul mobil dar nu cu plumb dedesubt (este incomod) si cu varianta de jet gen dus (este unul la 69,70 euro la Bricoman daca ai unul in zona sau poti intra pe site-ul lor ca sa intelegi despre ce vorbesc), chiuveta neaparat cu 2 compartimente, masa pentru 2/3 persoane si care sa fie si blat de lucru mi-ar place sa se poata ascunde in mobila. Draga Laura acestea sunt desigur exigentele mele pe care mi le-am dezvoltat in timp (am aproape 45 de ani). Sper sa-ti fie de folos si de asemenea sunt convinsa ca vei face cea mai buna alegere pentru bucataria ta. Si nu inceta sa visezi. Numai bine,Geta

    • Laura spune:

      Geta, draga mea, multumesc din suflet pentru toate sfaturile tale extrem de bine expuse!
      Cu siguranta imi vor fi de foarte mare folos cand ma voi apuca de treaba!
      Pup cu mult drag!!

  14. Roxana spune:

    Mie imi place a 3-a. As vrea si eu o bucatarie mare si cu de toate… in care sa ma desfasor in voie si care sa reprezinte coltul meu de liniste. Sunt niste variante frumoase si cu mobila alba…

    • Laura spune:

      Roxana, draga mea, intotdeauna mi-am dorit o bucatarie mare mare si foarte luminoasa.
      Pup cu drag si iti doresc sa te bucuri de o astfel de bucatarie, cat se poate de curand!!

  15. mira spune:

    Sincer mi-ar placea:
    – mobila de bucatarie pe colt(depinde de bucatarie),
    – plita undeva in apropierea geamului(noi romanii mai coacem vinete, ardei, etc), cu 3 ‘ochiuri’,, unu mai mare si doua mai mici
    – cu o hota mare(poza 1),
    – cuptorul (poza 2),
    – combina frigorifica nu-mi place, as prefera un frigider si o lada cu sertare(inserate in mobila, in caz ca s-au stricat sunt scoase ushor)
    – sertare mari in loc de dulapuri jos, si dulapuri sus( distanta intre blat si dulapurile de sus sa fie mai mare), si as monta niste becuri sub dulapuri, ma deranjeaza lumina puternica.
    – vitrina cu pahare mi-ar placea pe lateral si nu langa hota, din cauza aburului
    – blatul sa nu fie din pal( cred ca e pal, nu stiu exact), locuiesc in germania, si dupa o perioada acel blat s-a modificat de la apa, cu timpul, si a tb inlocuita, as prefera marmura chair daca e mai scumpa, sau plastic.
    – am vazut la cineva, sub blat ca si sertar, un tocator de lemn, mi s-a parut super, si m-ar tenta, mai ales ca noi romanii, punem zacusca, muraturi pe iarna, etc
    – as prefera un robinet – dus
    – o chiuveta dubla
    – o culoare mai calda

    Cam atat…:)))) cam multe vreau nu? :d
    Mira

    • Laura spune:

      Mira, scumpa, nu vrei deloc multe si iti doresc din toata inima ca in viitorul apropriat sa reusesti sa iti faci bucataria asa cum doresti tu!!
      Pup cu drag!

  16. Bancea Veronica-Daniela spune:

    Buna seara, imi place foarte mult a doua bucatarie.Pozitia cuptorului e perfecta, culoarea e placuta si are mult spatiu de depozitare.Sincer si eu visez la o asa bucatarie.Poate anul viitor.Sper sa faci alegerea care sa te bucure de fiecare data cand intri in bucatarie. O seara frumoasa.

  17. Apa.Faina.Sare. spune:

    mie imi place prima varianta. mi se pare f util un blat mare de lucru intre chiuveta si plita, si utile de asemenea rafturile deschise, de unde poti lua rapid diverse lucruri, mai ales cand gatesti 🙂 cu frigiderul sunt de acord cu tine, iar culoarea sigur se poate adapta in functie de dorinta.sunt sigura ca vei alege intelept 🙂
    codruta

    • Laura spune:

      Codruta, draga mea, tare multumesc pentru comentariu!! Si eu ador blatul mare de lucru. Mereu am avut probleme cu blaturile inguste asa ca in bucataria mea sigur o sa existe un blat mare mare.
      Pup cu drag!!

  18. Urkon Dana spune:

    Buna Laura
    Imi plac toate trei, dar…cred ca o prefer pe cea din mijloc. Mie imi place sa am cuptorul mai sus, sa nu trebuiasca sa te apleci de fiecare data. E excelent sa ai plita si cuptorul incastrate intr-o insula, dar…nu e spatiu. Apoi, imi plac bucatariile „calde”. Imi doresc o bucatarie verde crud, cu o fereastra mare spre curte. As mai vrea ca mobila sa nu aiba si corpuri suspendate. Sunt cam pitica si mereu am probleme cand vreau sa i-au ceva de sus.
    Bucataria sa fie „incalzita” de flori proaspete, accesorii vesele si prosopele colorate. Imi place sa am un spatiu, etajere sau sertare speciale pentru condimente.
    Visez frumos!!!
    Parerea mea este ca indiferent de alegerea pe care o faci, sufletul bucatariei il vei da tu.

    Te imbratisez cu mare drag!

    • Laura spune:

      Dana, draga mea, foarte frumos ai descris bucataraia ta ideala. Sunt convinsa ca mi-ar place enorm o bucatarie asemanatoare celei descrise de tine dar numai daca as sta la casa iar bucataria ar fi foarte mare si luminoasa.
      Te pupic cu mare drag si iti doresc ca intr-un viitor cat mai apropiat sa transpui visul in realizate si sa te bucuri de o bucatarie asa cum ti-o doresti!!

  19. Geta spune:

    Am scris mai inainte un mesaj la care trebui sa fac o corectie .. nu sunt pentru corpuri de mobila deasupra chiuvetei. O seara buna

  20. Nicoleta spune:

    Buna,
    toate sunt practice/ la indemana/ bine organizate…ca doar au fost proiectate de creiere „bucataresti”, dar ceea ce le diferentiaza din punctul meu de vedere este:
    1. calda, primitoare, gata sa-ti pui sortuletul si sa o umpli de mireasma imbietoare a bucatelor minunate facute de tine. Daca-i mai pui si cateva ghivece pline cu condimente,oale din alama si niste flori, va fi perfecta
    2. moderna, stridenta (nu iau in calcul accesoriile, e clar ca la aceasta sunt mai multe si mai sclipicioase…iti iau ochii) – aici iti pui doar o pereche de pantofi cu toc de 12 si-un sortulet…cat mai scurt… 🙂
    3. se apropie de prima varianta dar …mai mica/ mai simpla…mai de garsoniera 🙂
    Cred ca tu stii cel mai bine ce ti s-ar potrivi, aici nu e vb doar de gusturi ci de caracter/ necesitate/ spatiu/ restul imobilului/ etc
    Oricum, multa bafta in a-ti gasi ceva in care sa te simti minunat si extraordinar de inspirata, pentru ca doar asa ne vei incanta in continuare cu retete delicioase
    Cu mult drag, Nicoleta

    • Laura spune:

      Nicoleta, draga mea, multumesc din suflet pentru comentariu!!
      Cu siguranta o sa ma gandesc extrem de bine inainte. Nu vreau sa fac nimic in graba pentru ca mai tarziu sa ajung sa regret alegerea facuta.
      Pup cu mult mult drag!!

  21. Anita spune:

    Imi place prima foarte mult. Are si sertarasele dragute, insa ceva mai greu de cautat in ele.
    As alege totusi a doua bucatarie, cu modificarile de care ai pomenit, pentru ca are mult
    spatiu de depozitare si totul este usor de accesat.
    Sa fiti sanatosi si iubiti!

    • Laura spune:

      Anita, draga mea, multumesc mult!! Cred ca o sa fac o combinatie intre cele doua, plus anumite mici modificari.
      Pup cu mult drag si vin si cu rezultatul cand o sa fie gata!

  22. popescu cristina spune:

    buna laura,
    bucatariile sunt foarte frumoase,
    eu as dori sa iti fac cateva sugestii, din practica
    am avut o bucatarie asemamatoare primei poze
    dezavantaje:
    ustensilele agatate sunt frumoase, dar nu uita ca in romania este extrem de mult praf, trebuie sa le speli des, altfel se umplu nu doar de praf ci de o chestie lipicioasa specifica bucatariilor unde se gateste mult
    in prezent toate stau in sertare.
    amplaseaza ti aragaz langa geam, hota nu face fata
    ai grija la siliconul care astupa rostul dintre blaturi, plita etc. mucegaieste in timp scurt. foloseste des/saptamanal solutie antimucegai
    blatul de lucru, granit sau mdf trebuie sa aiba pe dedesupt o chestie de plastic in margine, care sa impiedice scurgerea apei in interior.

    gresia deschisa la culoare (asa am si eu in prezent) mareste spatiu, dar se murdareste f des si poate sa iti tina frig la picioare (eu asa patesc, am niste covorase antiderapante)

    eu nu am facut dulapuri in partea de sus a bucatariei, ci doar rafturi pe console de fier
    motivul? sunt mai luminoase, se pot folosi (stau la bloc) dibluri mai lungi=mai rezistente, si peretii din romania Rareori=niciodata nu au unghiuri de 90 grade
    dezavantajul este ca le speli saptamanal
    iti doresc succes!

    • Laura spune:

      Cristina, scumpa mea, minunate sfaturile tale!! Absolut minunate si foarte utile!
      Cu siguranta o sa tin cont de ele inainte de a ma apuca de treaba!!
      Multumesc mult!!
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Anca, draga mea, sigur nu-mi incap toate in nici una dintre cele trei bucatarii.:)) Cred ca mie mi-ar trebui o bucatarie gigant pt toate ustensilele mele. Dar o sa am si un dulap special pentru oale, cratiti, farfuriute, vasute, etc.
      Pup cu mare drag!!

  23. Claudia spune:

    Buna Laura,
    eu as alege-o de departe pe prima, din urmatoarele motive:
    1) designul (modern si totusi usor traditional: sertarele care iti atat de mult si canturile dulapului suspendat)
    2) culoarea (este aproape aceeasi la toate cele 3 variante)
    3) blatul este aranjat exact pe placul meu, cu loc de lucru intre chiuveta si plita/aragaz
    4) lungimea (imi pare cel mai lung blat dintre toate variantele)
    Ca si tine, singurul aspect pe care l-as schimba ar fi frigiderul – obligatoriu incastrat.
    Sper sa iti fie utila parerea mea,
    Te pup

    • Laura spune:

      Claudia, draga mea, este mai mult decat utile parerea ta!!
      Sunt de acord cu tine la toate cele patru puncte.
      Pup cu drag si smultumesc mult!!

  24. Sudessa spune:

    Vorbesc pentru ca sunt in domeniu si stiu ce inseamna amenajari interioare.Prima are o rpoblema foarte mare care se numeste CUPTOR.Pai daca tot e sa fie plita separata de cuptor,si acestea doua sa fie incastrate de ce sa nu ne facem viata mai usoara si sa nu ridicam mai mult cuptorul pentru a facilita actionarea lui?Prima ce-i drept este mai stylish,dar cuptorul ala chiar merita sa fie pus in evidenta.Ce-a de-a doua rezolva problema foarte simplu.Din punct de vedere functional a doua varianta este cea mai buna.Acum mai tine si de dorintele cumparatorului,pentru ca nuanta aceea de brun-roscat poate parea putin prea rece pentru bucatarese.

    O zi frumoasa

    • Laura spune:

      Sudessa, draga mea, multumesc mult pentru sfaturi!! Sunt perfect de acord cu tine in pivinta cuptorului. Categoric, la mine in bucatarie, o sa se afle undeva mai sus si deasupra sau dedesubt o sa se afle si un cuptor cu microunde.
      Mie imi place mult culoare primei bucatarii, a doua este intr-adevar un pic prea inchisa. O culoare prea inchisa, folosita intr-un spatiu mic, poate deveni obositoare.
      Te pup cu drag!!

  25. Anca spune:

    Ce sa spun? Sincer? Vazand pozele superbe si rustice pe care le faci, ma surprinde ca ai ales bucatarii cu mobilier modern care mie mi se pare extrem de simplu si fara suflet. E mai ieftin intr-adevar, dar mai bine mai astepti si cumperi ceva din lemn care iti garantez ca va arata de o mie de ori mai bine, plus ca va rezista mai mult. Ma gandesc ca tu stai mult in bucatarie si o folosesti din plin asa ca ar fi bine sa ai mobila rezistenta. Nu stiu cat timp ai la dispozitie, dar daca nu te grabesti, mai documenteaza-te. Stiu cum e cand nu mai ai rabdare.

    Bafta multa! Si sa ne tii la curent. Acum ca ne-ai impartasit planurile tale, vrem sa vedem produsul final. 🙂 Pupici!

    • Laura spune:

      Anca, draga mea, ador bucatariile rustice dar nu intr-un apartament de bloc. Daca as avea o casa mare si spatioasa undeva la munte, cu siguranta as alege stilul rustic.
      Multumesc tare mult pentru sfaturi!! Cu siguranta o sa ma gandesc bine bine inainte de a incepe sa o mobilez.
      Pup cu mare drag!!

  26. Geta spune:

    Auuuuu, mobila maro in bucatarie ? In Ro. poti sa-ti faci la comanda mobila de bucatarie, iti alegi ce culoare vrei, iti aranjezi cuptorul, plita, frigiderul etc. cum iti place si nici nu te costa mai mult decit cea cumparata de gata. Succes !

  27. irina spune:

    Draga Laura,
    mie imi plac bucatariile vesele, in culori deschise. Bucataria mea are culoarea galben pai si desi e mai greu de mentinut curatenia nu as schimba-o cu una de culoare inchisa. Dintre bucatariile pe care le-ai expus mai sus mie mi se pare cea mai completa prima bucatarie cu conditia sa fie cuptorul incastrat mai sus pentru ca tu cu siguranta iti petreci mult timp pe langa cuptor iar spatele tau sigur are de suferit…. In rest bucataria este locul in care trebuie sa iti folosesti la maxim imaginatia. Eu asa am facut, mi-am conceput singura fiecare sertaras si dulap. Sunt convinsa ca iti vei realiza bucataria perfecta pentru tine. Oricum trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Iti doresc mult succes!!!
    Te imbratisez cu drag!!!

    • Laura spune:

      Irina, draga mea, ai mare dreptate!! Trebuie gandit fiecare coltisor din bucatarie iar cuptorul va fi categoric mai sus in bucataria mea.
      Te pupic cu mare drag si iti multumesc pentru sugestii!

  28. Cristian Borod spune:

    Foarte faina alegerea! Imi place mult culoarea si seratrele alea micute din prima fotografie 🙂 Si eu sunt pentru mult spatiu de depozitare.

    • Laura spune:

      Cristi, multumesc mult ca-ti plac alegerile mele! Sertarasele alea m-au topit pur si simplu.:))
      O saptamana excelenta sa ai!

  29. Haplea spune:

    Ca sa spun drept toate arata bine, insa parca as tinde spre prima, cu modificarea pt frigider cum ai precizat.O duminica minunata iti doresc!!!Bafta sa alegi bucataria cea mai frumoasa!!

  30. oq spune:

    ..Opinia mea de arhitect ar fi urmatoarea: ar trebui realizat un releveu (masuratoare a spatiului+ marcarea accesului si zonei iluminate/ventilate natural) , apoi discutat cu o firma specializata care poate realiza propuneri de mobilier in functie de spatiul existent. Doar asa puteti avea o utilizare eficienta a spatiului, tinand cont si de amplasarea racordurilor la apa-gaze. Desigur, pot fi prezentate exemplele de mai sus, si alte sugestii de tipul nivelului la care se prefera cuptorul, finizasjul pentru frigider,etc. De asemenea, este bine sa aveti mostra materialului pe care il veti folosi ca finisaj si sa observati chiar la fata locului cum arata acesta, in functie de lumina pe care o aveti, etc. pentru ca este posibil ca nuanta, textura (mat-lucios) sa va placa mai mult sau mai putin si in functie de lumina. Sa nu scapati din vedere iluminatul blatului de lucru,.. spor!

    • Laura spune:

      Oq, mutumesc mult mult pentru sfaturile tale extrem de utile!!
      Cu siguranta voi tine cont de ele!
      O zi excelenta iti doresc!!

    • Laura spune:

      Alison, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac. Si mie imi place mult prima, bineinteles cu ceva modificari.
      Pup cu drag!!

  31. Viorica Suciu spune:

    Scumpa mea, eu cred ca ar fi cel mai bine daca tu ti-ai face singura disignul si apoi sa-ti faci bucataria la comanada si sa-ti masoare omul care iti preia comanda asa la milimetru , atunci iti poti desena sertarele cat de mari le vrei si ce culoare vrei si unde vrei fiiecare lucru pus.Dupa mine bucataria nr. 2 este cea mai favorita pentruca are mai mult spatiu de pus vasele care la o gospodina ca si tine precis ca le vei avea dupa placul tau.Da intradevar usile de deasupra le-as pune sticla ca sa apara mai spatioasa iar inlauntru sus as pune bec de luminat ca arata f. frumos, daca ai spatul suficient pentru o insula ar fi f. bine ca sa te poti desfasura cand ai de pregatit mancarea.Nu ar fi rau pentru counter top sa fie si din lemn , nu se intretine greu de loc daca stii cum sa-l menajez.Tot lemnul se spala mai intii cu blech si apoi limpezit f. bine , lasat sa se usuce si apoi il dai cu ulei de in si arat f. bine si frumos.Eu am o bucatarie f. mare mobilierul este facut din lemn de cires si culoarea la fel , iar granitul este negru cu stelute de cupru prin el.Este f. pretentios dar si frumos.Poate vei zice ca este inchis la culoare, nu de loc pentruca bucatraia este f. mare si inalta de tot , am o insula f. mare in mijloc iar aragazul este profesional cu doua cuptoare si cu 6 ochiuri si o plita pentru hamburgaer s-au ,,,,? Dar mie imi place si o bucatarie din lemn alb si cu granitul negru.Eu am parchet pe jos in bucatarie tot din Brazilian cherry dar mie imi place f. mult dusumeaua la culoarea lemnului , nu-mi place gresia pentruca este f. rece si cum in Romania este frig ,nu as accepta-o de loc.
    Te felicit pentru intrebarile puse , esti o fata desteapta.iti doresc mult succes in toate.

    • Laura spune:

      Viorica, draga mea, multumesc mult pentru sfaturi!! Cred ca bucataria ta este superba si cu siguranta voi tine cont de sfaturile tale cand ma voi apuca de treaba.
      Pup cu mare drag!!

  32. Uica Mihai spune:

    As alege varianta numarul doi cu cuptorul inalt si hota puternica, doar ca as dori o culoare deschisa, albul ma insipra, cremul ma linisteste, dar mai drgraba un albastru pal ar fi fantastic. Dar pe bune, toate arata bine

  33. marijecan spune:

    Am o bucatarie de culoare wenge de 8 ani .E foarte frumoasa dar daca as fi sa-mi fac din nou bucataria as alege o culoare deschisa . Asta pentru ca se vede orice urma de deget si imi ia mai mult timp curatatul de dupa , decat gatitul. La ritmul in care gatesti tu ….. cred ca ar mai trebui sa te gandesti la culoare !!!

    • Laura spune:

      Marijecan, draga mea, ai mare dreptate in privinta curatatului. Eu in dormitor am mobila de culoare inchisa si usile dulapului trebuie curatate imediat dupa ce atingi dulapul.:((
      Pup cu mare drag!

  34. Daniela spune:

    Eu am foarte multe sertare in partea de jos si sunt foarte multumita.
    Iar in partea de sus am sisteme de ridicare aventos.
    Ca si sursa de inspiratie: ( Multumesc mult pentru link)
    Pe mine m-a ajutat foarte mult in proiectarea bucatariei.
    Daca vrei iti trimit cateva poze pe email.

    Cu drag,

    Daniela

  35. Fab Chef spune:

    Mie imi place cea de-a doua varianta – Eka. Imi place nuanta. Si-mi place ca are multe multe compartimente. Acum am spatiu foarte foarte putin si visez la o bucatarie cu multe dulapuri, dulapioare, sertare, sertarase. Mi-ar placea sa vad cum arata si intr-o nunata mai vesela. La momentul asta sunt topita dupa combinatia galben – gri deschis sau galben-alb.

  36. IoanaP spune:

    Iti recomand cu mare caldura magazinul Tuscany House, mai ales pentru amenajarea bucatariei. Arunca un ochi pe site (multumesc pentru link) si un mic pont: cei de acolo iti vor face o schita 3D exact pe dimensiunile bucatariei tale ca sa vezi cum o sa arate inainte sa cumperi 😉 have fun

  37. Gonguta Rosie spune:

    Draga Laura,
    Pentru mine toate cele 3 bucatarii au o problema: au blatul de lucru destul de redus si nu prea este spatiu pentru diverse electrocasnice pe care eu cel putin le folosesc des (si nu mi se pare practic sa le tin in dulap): blender, storcator de fructe, prajitor de paine, fierbator de apa, espressor (eventual si mixer). Varianta 3, desi este cea mai mica, pare cea mai eficient construita.

  38. The Real Bumble Bee spune:

    Hello Laura,

    Se pare ca stilul tau este modern, aici este un link cu idei nu numai pentru bucatarii dar pentru late incaperii as well. Sper sa-ti placa:D
    .

  39. Mihai spune:

    Modele reusite de mobila de bucatarie. Subscriu ideii ca spatiul de lucru efectiv pare insuficient, desi spatiul de stocare este foarte mare. Recomand atentie la alegerea accesoriilor. Sa nu faci rabat la calitate si sa optezi pentru accesorii bune.

  40. bianca69 spune:

    Eu am cautat si intr-un final am gasit o firma in Buzau care mi-a facut o mobila de bucatarie de vis. MDF cu blat Corian si incorporabile Pyramis. Dupa ce au montat mobila mi-au cerut acceptul sa o fotografieze si sa o puna pe site. Este prima poza

    îi recomand cu caldura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor