Crema de mascarpone cu amaretti si capsune

40 comentarii

Crema de mascarpone cu amaretti si capsuni – Retete culinare crema

Crema de mascarpone cu amaretti si capsune - detaliu capsune

Crema de mascarpone cu amaretti si capsune este una dntre preferatele mele. Zilele trecute am cumparat niste capsune minunate. Cand le-am vazut frumos aliniate in ladita de lemn, eram convinsa ca nu vor fi nemaipomenite dar au fost extrem de parfumate si zemoase. O parte le-am mancat ca atare si cele ramase le-am transformat intr-un desert cremos, simplu, delicios si parfumat.

Ingrediente  – Crema de mascarpone cu amaretti si capsune (3 cupe)

  • 200 g capsune
  • 250 g mascarpone
  • 125 g iaurt grecesc
  • 2 linguri marsala
  • 6-7 linguri zahar pudra vanilat
  • 1 lingurita esenta naturala vanilie
  • 7-8 amaretti

Mod de preparare – Crema de mascarpone cu amaretti si capsune

  • Stergem capsunele, una cate una, cu un servet umed de bumbac (evitam sa le spalam pt ca isi vor pierde parfumul). Le taiem in cubulete mici (pastram 3 capsune intregi) si le amestecam cu 3 linguri de zahar pudra, marsala si esenta de vanilie.
  • Le acoperim cu o folie de plastic alimentara si le lasam 1 ora la frigider.
  • Dupa 1 ora, scoatem capsunele din frigider si le lasam cca 10 minute sa ajunga la temperatura camerei.
  • Intre timp, amestecam branza mascarpone cu iaurtul grecesc, 3 linguri de zahar pudra, si 5 amaretti zdrobiti (pastram 3 amaretti intregi),

Crema de mascarpone cu amaretti si capsune mod de preparare

  • Taiem capsunele intregi, pe lungime, in feliute subtiri. Tapetam fundul cupelor cu felii de capsuna iar in centrul fiecareia, asezam un biscuit,

Crema de mascarpone cu amaretti si capsune in cupe

  • Asezam in fiecare cupa cate o lingura de capsune cu putin din sucul format,

Crema de mascarpone cu amaretti si capsune preparare

  • Formam un strat de crema, un altul de capsune, crema si ultimul strat de capsune. Decoram fiecare cupa cu putina crema si cate un biscuit, asta in cazul in care v-au mai ramas. Daca nu, puteti pudra ultimul strat cu putin zahar pudra vanilat.
  • Lasam cupele la frigider pentru minim 30 minute inainte de a le servi.
Crema de mascarpone cu amaretti si capsune detaliu
  • Sunt delicioase si foarte racoroase!! Pofta buna!!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crema de mascarpone cu amaretti si capsune
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

40 Comentarii

  1. oh la la, ce bun si frumosssssssss <3 ador combinatia aceasta 😉
    te pup draga Laura <3

  2. Buna, Laura
    Stii cumva daca in Romania se gaseste iaurt grecesc?

  3. Superb desert!

  4. Ana Maria Ciolacu

    Arata teribil de bine !!! <3 Minunateeee pozele… <3 Cum e noul aparat ? Cred ca-l adori… 🙂
    Ia sa pregatesc si eu 5 cupe din astea pentru un snack mai light asa, intre cele 15 mese obligatorii. :))))))))))) Te pup, scumpa mea frumoasa ! <3

    • Scumpica, multuuuu mult ca iti plac!!
      Aparatul e o nebunie si il ador numai ca nu am avut deloc timp sa il explorez. :((
      Am avut atatea pe cap in ultima perioada incat nu am apucat deloc sa ma joc cu el.:((
      Pup dulce, fata frumoasa!!

  5. Iaurtul grecesc il amestecam cu mascarpone ? E trecut la ingrediente dar nu apare in reteta ! Si daca nu avem marsala ? Fotografiile sint superbe !

    • Gratiela, draga mea, multumesc ca mi-ai atras atentia!! Mii de scuze!
      Pup cu mare drag si ma bucur tare mult ca iti plac fotografiile!!

  6. Draga Laura,

    Extraordinar desert si foarte rapid. Ne poti spune unde gasesc biscuiti amaretti? Am mai cautat si pentru alte retete si nu am gasit,

    Multumesc!

    • Anca, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
      Din cate am inteles, amaretti se gasesc la Auchan.
      Pup cu drag!

  7. Adriana Lupu

    Superb!!!Astept cu nerabdare sa incerc si eu aceasta minunata reteta.Pupici si o zi buna.

    • O zi excelenta, draga mea! Pup cu drag si ma bucur ca ti-a placut desertul!!

  8. superb desertu si pozele la fel felicitari aa si anca ceva am facut tortul inimi de cicolata super bun mersi besito

    • Silvia, draga mea, tare ma bucur ca iti place desrtul si ca ti-a placut si tortul!
      Pup dulce!!

  9. maria elena

    Arata nemaipomenit. Mi-e o pofta!

  10. Superbe fotografiile! Iar crema absolut delicioasa!

  11. Trebuie sa fie delicioasa!Voi incerca si eu aceasta reteta!Superbe fotografiile! 🙂

  12. Arata grozav si sunt sigura ca sunt delicioase. Pupici!
    Sper sa nu va deranjeze ca raspund eu: Alex iaurt grecesc se gaseste in lidl.
    Anca eu am vazut biscuiti amaretti in auchan.

    • Multumesc mult, o sa incerc in Lidl.

    • Raluca, draga mea, iti multumesc din tot sufletul pentru raspunsul dat lui Alex.
      Chiar te rog, in cazul in care mai pune cineva intrebari asemanatoare si cunosti raspunsul, sa raspunzi.
      Pup cu mare drag si multumesc!!

  13. delicios!si aratos ! ardezia aia arata grozav ca suport!

    • Pansy, scumpa, ma bucur mult ca iti plac pozutele si desertul!
      Pup cu drag!

  14. Licuta Marin

    Un desert super delicios si super aspectos!Pupici!

  15. ca si “amateur photographer” trebuie sa te laud odata pentru pozele de pe blogul tau …

    problema mea (daca vreau sa pun o reteta cu poze pe blog) e ca trebuie sa gatesc si in parallel sa ma mai chinui cu pozatul.
    ok, folosesc stativ si obiectiv fix (50mm sau macro cu 105mm), insa cu tot cu prelucrarea ulterioara (Lightroom+Photoshop) imi ia aproape tot atata timp ca si gatitul in sine
    si tot nu imi ies asa misto ca si pozele tale … 🙂

    • Harry, multumesc mult ca-ti plac pozele mele! Sunt absolut convinsa ca si ale tale sunt foarte frumoase!
      O saptamana excelenta iti doresc!

  16. Hmmmmmm,che buona!Laura,am nevoie de ajutorul tau.Saptamana viitoare e ziua al mio amore as vrea sa-i fac un tort cu crema ganache de cioco si crema de capsuni.Ma gandeam sa fac crema de capsuni asa cum fac eu tiramisu(dupa reteta lui lissa)pt ca nu-mi plac ouale crude in crema.Astea ar fii ingredientele 4 galbenusuri ,
    100g zahar,
    120 ml vin Marsala dulce( vin alb dulce)
    450g branza mascarpone,
    230 ml frisca,
    As ajunge piure de capsuni si capsuni bucati,aici as avea nevoie de sfatul tau,daca fac piure de capsuni il fieb sau il las asa,daca se fierbe trebuie sa adaug si gelatina(cata gelatina la 300-400g capsuni)?Daca ai tu vreo reteta cu crema de capsuni o astept ccu drag pt ca sunteem fani capsuni.Te pup si astept raspunsul tau cat mai repede

    • Camelia, draga mea, din pacate nu cunosc reteta Lissei si nu imi dau seama foarte bine cum se preparara crema ei. Dar ma gandesc ca poti baga capsunile la robot si apoi sa le pui cu zaharul pe foc. cand zaharul se topeste, stingi focul si adaugi 3-4 foi de gelatina inmuiata in apa rece si stoarsa bine. cand se raceste, o amesteci cu restul cremei.
      Repet, nu cunosc reteta si nu stiu cat de bine se aplica sfatul meu in reteta ta.
      Daca doresti o reteta de mousse, o poti incerca pe aceasta, numai ca schimbi fructele de padure cu capsuni:

      Te pup!

  17. Multumesc mult,chiar ma gandeam la mousse-ul tau,cred ca renunt la crema pe care o vroiam cu mascarpone.Te pup

  18. Imi spui te rog unde ai gasit marsala? asta in cazul in care este cumparat din romania.

    multumesc 🙂

    • Andreea, draga mea, din pacate nu l-am cumparat din Romania ci din Italia.:((
      Dar daca gasesc marsala prin vreun magazin online, iti atasez aici linkul, oki?
      Pup cu drag!

  19. Laura draga, vreau si eu sa fac un tort de ziua fiicei mele si m-am gandit la blatul tau de pandispan, care mi-a iesit excelent de fiecare data, pe care sa il umplu cu o crema de mascarpone cu fructe.

    Pot sa pun iaurt grecesc cu fructe? Am vazut ca tie iti sta crema foarte teapana. E din cauza biscuitilor sau din cauza zaharului pudra(oare are si amidon?). As putea sa pun si gelatina sau amidon?

    • Flores, draga mea, ma bucur ca iti place pandispanul.
      Crema de mascarpone a avut o consistenta teapana datorita biscuitilor amaretti care au absorbit excesul de umiditate din crema. Amidon nu te sfatuiesc sa pui pentru ca nefiind o crema care se prelucreaza termic, s-ar simti destul de nepalcut gustul amidonului.
      Gelatina este necesara doar daca crema iti iese mult prea lichida pentru a putea fi folosita la tort. In cazul in care nu esti multumita de consistenta finala a cremei, poti adauga 1 foaie de gelatina de 2 gr sau 2 gr de gelatina praf.
      Poti sa pui iaurt grecesc cu fructe, daca asa l-ai cumparat. Daca vrei tu sa folosesti fructe, adauga-le la sfarsit, dupa ce ai terminat crema si alege niste fructe nu foarte zemoase.
      Iti recomand si o alta crema delicioasa (una dintre preferatele mele) care se potriveste de minune cu pandispanul:

      Te pup si spor la treaba!! La multi ani fetitei tale!

  20. Draga Laura, citesc cu mult interes toate retetele tale ,salivez cu gindul de le face si eu o parte din ele,inlocuind zaharul, sint diabetica, nu mi-a iesit nimic bun inlocuind zaharul cu swittness. Daca ai vreo idee ce dulciuri pot face fara zahar te rog spune-mi si mie. Merci !

    • Elena, draga mea, in sidebar gasesti categoria “Retete dietetice Dukan”. Sunt acolo cateva dulciuri care nu contin zahar.
      Mare parte din retetele de pe blog se pot face si cu indulcitor. Daca iti place o reteta in mod particular, spune-mi si iti pot spune daca se poate sau nu face cu indulcitor.
      Pup cu drag si sanatate multa!

  21. Retetele sunt super . am incercat mai multe si mi-au reusit.Am cumparat cartea d-voastra cea cu bomboane.Va multumesc.

    • Draga mea, ma bucur ca iti plac retetele mele!
      Multumesc ca ai cumpart cartea. Sa te bucuri de ea!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.