Andive cu crema de branza


andive-crema-branza

Reteta de andive cu crema de branza este foarte simpla si rapida asa ca daca doriti un aperitiv sanatos, gustos si rafinat, va invit sa incercati aceasta reteta cu andive. Andivele sunt bogate in minerale: fosfor, calciu, magneziu, fier, potasiu, vitaminele A, C si B, uleiuri volatile, acid ascorbic, polizaharide, caroten. Multi ani nu m-am impacat cu gustul andivelor, dar dupa ce am invatat sa le gatesc, am inceput sa le apreciez. Dintre retetele cu andive preferate, reteta de andive cu branza imi place cel mai mult si asta pentru ca andivele nu sunt procesate termic si astfel ma pot bucura de gustul si proprietile lor nutritive. Bineinteles ca imi plac foarte mult si andivele gratinate, reteta acestora urmeaza sa fie postata pe blog.

Ingrediente – Andive cu crema de branza

  • 1-2 andive
  • 250 g creme fraiche/mascarpone
  • 75 g feta
  • piper alb
  • 10-15 alune de padure

Mod de preparare – Andive cu crema de branza

  • Taiem cotorul andivelor si desprindem cu grija frunzele pe care le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Mixam, cu ajutorul unui robot sau blender vertical, creme fraiche cu feta taiata in bucataele mici sau sfaramata cu o furculita. Adaugam putin piper alb proaspat macinat.
  • Prajim, pentru 3-4 minute, alunele intr-o tigaie antiaderenta neunsa si apoi le lasam sa se raceasca.
  • Umplem un sac à poche cu crema de branza si formam cate trei bilute de crema de branza pe fiecare foaie de andiva. Decoram fiecare biluta cu cate o aluna prajita si servim.

Sfaturi

  • Puteti imbogati gustul cremei cu patrunjel, marar, iarba ciorii, coriandru si o puteti colora, daca doriti, cu putina boia dulce sau sofran.
  • Daca doriti ca crema sa aiba un gust mai pregnant de feta, puteti adauga putin mai multa.
  • Va recomand sa folositi creme fraiche pentru aceasta reteta dar daca nu gasiti, branza mascarpone este la fel de buna.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Andive cu crema de branza
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

28 comentarii la “Andive cu crema de branza

  1. Maria spune:

    Buna Laura, ce este crema fraiche? Cum trebuie sa caut la magazin? Pur si simplu asa se numeste? Stii vreo marca din Romania care are asa ceva? Multumesc!

    • Diana spune:

      Maria, creme fraiche e exact smantana noastra fermentata (dupa pararea mea). Probabil Laura iti va confirma. S-ar putea sa existe si ceva detalii legate de nivelul de grasime.

      • Laura spune:

        Diana, scumpa mea, asa cum spuni si tu, creme fraiche seamana fffff mult cu smantana noastra dulce numai ca este foarte densa ( cand intoarcem borcanul cu gura in jos nu trebuie sa curga). Deci se poate inlocui cu smantana numai sa fim atenti sa alegem o smantana groasa bine cu o consitenta untoasa.
        Pup dulce!!

      • Laura spune:

        Raluca, multumesc mult pentru raspuns. Intr-adevar, creme fraiche se poate inlocui cel mai bine cu smantana dulce groasa sau cu mascarpone. Ricotta merge si ea dar cel mai bine o inlocuim cu smantana sau mascarpone.
        Pup!!

    • Laura spune:

      Maria, scumpa mea, chiar cu numele de creme fraiche trebuie sa o cauti la magazin. daca nu o gasesti o poti inlocui cu smantana dulce groasa, cu o consistenta asemanatoare untului.
      Pup dulce!!

  2. Diana spune:

    Prezentarea e impecabila. Crema si alunele cred ca sunt delicioase. Andivele sunt foarte sanatoase, stiu, dar eu nu ma pot impaca cu ele, si pace! Sunt fade si amare dupa parerea mea. Un fel de salata iceberg (cu care nu ma impac de altfel, e muuuult sub salata verde ce o culeg primavara din gradina si e cruda, verde, untoasa, parca de catifea), care mai e si amara!

    • Laura spune:

      Diana, scumpa mea, multumesc ca iti place prezentarea! Sa stii ca nici eu nu ma impacam deloc cu nici o frunza amara si nu intelegeam de ce italienii sunt inebuniti dupa orice tip de verdeata amara. In timp am invatat sa le mananc pentru ca sunt extrem de sanatoase. Legumele amare sunt indicate pentru reducerea colesterolului si pentru depurarea sangelui. Desi nu sunt la fel de gustoase ca legumele cu un gust neutru, sunt muuult mai sanatoase si mai bogate in minerale si vitamine.
      Puuuup dulce dulce!!

  3. Zamfira spune:

    Andivele nu vor mai fi amare daca le taiem partea alba. Laura, ca de obicei: EXCELENT ! Atat de simplu dar…atat de rafinat!

    • Laura spune:

      Gratiela, scumpa mea, ma bucur tare mult ca iti plac!! Daca nu poti papa alune, poti folosi o feliuta de maslina neagra sau verde, un patratel mic mic de castravete sau ardei gras, avocado, etc.
      Pupicei dulci dulci!!

  4. Viorica Suciu spune:

    Eu locuiesc in USA si aici la noi aceasta branza Franche este o crema de branza , dupa mine se poate spune o branza de vaci dulce care se trece prin sita si este exact aceasta franche/ cheese original se spune ,,cream chesse”cu aceasta branza se poate face si TIRAMISU in loc de mascarpone. Daca pui smantana in acest aperitiv care este intradevar f.f. bun nu se mai pot face bilutele va fi mai subtire (zic eu??)But Laura is a WANDERFUL COOK LADY.

    • Laura spune:

      Viorica, draga mea, se poate folosi si cream cheese sau cel mai bine philadelphia. Smantana se poate folosi numai daca are o consistenta foarte foarte densa si untoasa. Daca se foloseste smantana licihida, intr-adevar bilutele nu se mai pot forma. Pup cu drag!!!

  5. Flori spune:

    Buna, Laura! M-a incantat si pe mine acest aperitov, am avut o masa simandicoasa si am vrut sa rup gura targului cu niste chestii mai deosebite….am rupt-o, dar din pacate nu si cu crema de branza….
    Am folosit mascarpone si feta (feta am pus ceva mai multa) piper alb si un blender…rezultatul: o chestie lichida, care nici pe paine nu putea fi servita, ci doar cu lingura …ce-i drept buna la gust dar….

    Precizrz ca am scurs mascarpone de zer, feta nu avea zrama, era chiar solida bine…unde am gresit?!
    Banuiesc blenderul de rea vointa, dar asa zicea la reteta…..
    Si totusi?!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Flori, imi pare tare rau ca nu ti-a iesit crema. Intr-adevar, blenderul cred ca a fost problema.
      Cand folosesti blenderul pentru creme de branza sau piureuri de legume, trebuie sa-l actionezi in reprize foarte scurte si la o viteza cat mai mica posibil. Daca se paseaza prea mult, crema risca sa devina lichida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor