Prajitura de post cu fructe

60 comentarii

Retete culinare – Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe - detaliu

Am promis de mult timp ca o sa postez aceasta minunata prajitura de post cu fructe, dar pentru ca nu am avut poze pas cu pas, am refacut-o astazi si i-am facut si pozele de rigoare. Este o prajitura de post simpla, cu o consistenta densa si umeda si un gust divin de miere.
Propun aceasta reteta de prajitura cu fructe celor care tin post si tuturor celor care doresc retete de prajituri dietetice. Imi amintesc ca bunica facea ceva foarte asemanator si chiar daca pe vremea aceea nu tineam post, din pacate nici acum nu reusim sa tinem tot postul, o mancam cu foarte multa placere.

Ingrediente – Prajitura de post cu Fructe (forma rotunda de 24 cm)

  • 200 g faina
  • 100 g amidon
  • 120 g ulei de floarea soarelui
  • 100 g zahar
  • 30 g miere
  • 200 ml lapte de soia
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g fructe proaspete sau congelate
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare

  • Intr-un vas amestecam uleiul cu mierea si zaharul. Nu va speriati pentru ca zaharul se va cristaliza dar isi va reveni cand adaugam faina.
  • Adaugam laptele si amestecam. Amestecam faina cu amidonul, praful de copt si un varf de cutit de sare, o cernem si o adaugam treptat compozitiei lichide.

Prajitura de post cu fructe - detaliu preparare

  • Adaugam fructele in aluat si amestecam cu grija. Daca folositi fructe congelate, cum am facut eu, le adaugati exact inainte de a baga prajitura la cuptor. Eu asa am intentionat sa fac dar am tinut putin aluatul afara pentru ca nu mi se incalzise cuptorul si prajiturica s-a “patat” un pic.

Prajitura de post cu fructe - preparare

  • Tapetam forma/formele individuale cu ulei si faina si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
  • Coacem prajitura la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 35-40 minute dupa care o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca complet inainte de a o taia. Este divina a doua zi dar si imediat dupa ce se raceste este absolut delicioasa.

Prajitura de post cu fructe - sectiune

Pofta buna !

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura de post cu fructe
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 30 Review(s)

60 Comentarii

  1. Ce dulcegarie minunata!! Superb arata, draga mea Laura!

  2. dana cristea

    Doamne cum arata!!! nici nu zici ca e de post, pupici :*

  3. harika olmuş.

  4. Carmencita

    Arata minunat! Chiar vroiam ceva de post cu fructe. Oare merge si cu gem?

    • Carmencita, draga mea, nu am incercat-o cu gem inca. O sa o incerc si revin cu raspunsul.
      Pup cu drag!

  5. superba !! am sa o incerc cu siguranta in postul asta

  6. ce bunatate! am visine si afine in congelator, cu care sa incerc?

  7. Licuta Marin

    Minunata!!!Nu refuz o feliuta:))Pup!

    • Licuta iubita, te invit cu mare drag la o feliuta, doua, trei….:))))
      Pup dulce si ma bucur ca iti place reteta!!

  8. Am facut cu afine, in forma de chec, perfecta!

    • Lina scumpa, ma bucutr tare mult ca ti-a placut!! Cu afine le-as fi facut si eu!!
      Puuup!!

  9. Laura cand intru pe site-ul tau,imi aduc mereu aminte de preferata mea Laura Calder.Ai niste retete senzationale.Chiar si de post.Cu ce as putea inlocui laptele de soia?

    • Elena, draga mea, multumesc mult!! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele. Poti inlocui laptele de soia cu lapte de orez, migdale si, bineintels, daca nu tii postul, cu lapte de vaca.
      Pup cu drag!!

  10. andreea-elena

    Arata foarte bine prajiturica! nemaipomenita pentru o zi de post!
    am ceva fructe congelate asa ca am sa o incerc si eu 🙂

    • Andreea, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place!!
      Pup cu drag si daca o incerci sa imi spui daca ti-a placut!!

  11. Laura Crisan

    Forma trebuie unsa si tapetata cu faina ? Creste mult la copt ? Cam cit trebuie umpluta forma cu aluat ? Multumesc.

    • Laura, draga mea, am scris in reteta ca formele se tapeteaza cu ulei si faina. Creste destul de mult la copt asa ca poti umple formele pe trei sferturi maxim. Pup!!

  12. Ana Maria Ciolacu

    Uhmmm, ce buna trebuie sa fie…. <3<3<3 Si-apoi e adorabila… 🙂 Pupici, scumpa mea !

  13. OO, ce consistenta faina are.. suuuuuper 🙂

  14. Chiar divina…ne-a placut mult.multumim pentru reteta.pup

  15. Imi place mult si prajitura asta a ta,ca toate celelalte!:-*

  16. Buna, Laura. Iubesc blogul tau si desi nu am scris niciodata, pana acum, am incercat multe din retetele tale.
    Sunt minunate…esti ajutorul meu de nadejde in bucatarie.
    Tocmai am pus la cuptor aceasta prajiturica…sper sa imi iasa la fel de gustoasa precum arata in poza facuta de tine. 🙂

    • Veronica, draga ea, iti multumesc pentru cuvintele tale!!
      Cum a iesit prajiturica??
      Pup cu mare drag si multumesc ca ai incercat-o!!

  17. Laura Crisan

    Scuze,am sarit rindul acela.Le-am facut si s-au mincat rapid.F.Bune !

  18. Laura, si eu am facut unele din retele tale si imi place foarte mult ca pot pune baza pe unitatile de masura pe care ni le dai 🙂 Orice reteta am incercat a iesit si ma bucur pentru asta.
    Am o intrebare in legatura cu prajiturica asta: de ce amidon? La ce ajuta sau cu ce e mai bun decat doar faina?

    • Magda, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele!!
      Amidonul da o consistenta aerisita si foarte pufoasa prajiturilor. Dar, daca doresti, il poti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.
      Pup cu drag!

  19. Buna Laura! As vrea sa fac si eu prajiturica maine dar nu am miere, pot sa nu folosesc? Arata foarte bine incat nu as mai vrea sa astept sa cumpar mierea. 😀 Astept raspuns. Multumesc!

    • Amalia, draga mea, mi-e teama ca tocmai mierea da consistenta un pic umeda si gustul aparte acestui desert de post.
      Iese cu siguranta si fara miere, numai ca va avea un gust un pic diferit.
      Pup cu drag!

  20. Draga Laura,
    am facut de doua ori in ultimele 3 zile aceasta prajitura. Fetita mea pur si simplu s-a indragostit de ea. Am pus in loc de lapte de soia, iaurt de post ( tot pe baza de soia), cu aroma de capsuni. A iesit nemaipomenita!!!
    Multumim!!!!

  21. Alexandra

    As putea folosi ananas stors din conserva tinut la rece ?

  22. Viorica Manaila

    A iesit super prajitura. E atat de usor de facut si are un gust grozav! Eu am pus-o in 2 tavi mici de chec. Multumesc mult pentru reteta.

  23. da intradevar prajitura este delicioasa felicitari ptr toate retetele le incerc mereu fara nici cea mai mica indoiala ptr ca din prima mi-au iesit si toata lumea a fost multumita felicitari ptr toata munca , inspiratia si pasiunea care pun in valoare un mare talent.

    • Draga mea, multumesc pentru cuvintele tale frumoase!
      Sa-ti fie de bine prajiturica! Pup cu drag!

  24. Turcu anca

    fff.buna!

  25. Buna ziua! Cu ce fructe proaspete, din cele care se gasesc in perioada aceasta, ar merge facuta prajitura? Multumesc!

  26. Laptele de soia poate fi inlocuit cu apa sau apa minerala?

  27. Laura te felicit pt ceea ce ai realizat,am descoperit si eu blogul tau si imi place foarte mult!!Pozele sunt minunate si retetele asemenea!Vroiam sa fac o prajiturica de post cu niste piersici care s-au cam inmuiat si am gasit reteta ta.Crezi ca as putea folosi piersicile sau sunt prea zemoase?te pup cu drag!

  28. Olteanu Mihaela

    Multumesc pentru reteta. Am folosit zmeura proaspata si am pus compozitia in forme de briose. Eu am pus si putin gris. Felicitari pentru tot ce faci!

  29. ana acatrinei

    trebuie sa fie f.buna,dar fiindca eu postesc nu o voi putea face…….de ce folosesti laptele?folosesti cumva lapte de soia????

    • Draga mea, asa cum am scris si in reteta, am folosit lapte de soia.
      Te pup!

  30. Laura a iesit foarte bine si cu piersici.Am facut-o de mai multe ori.Cred ca merge cu orice tip de fruct.Aluatul este deosebit de aromat!Eu am facut in tava de cozonac si a iesit ca un chec.Merge de minune dimineata la cafeluta…Mii de multumiri!

  31. Laura, scuze ptr intrebare, fructele se pot pune și direct congelate sau lasă prea mult lichid? Am niște afine congelate dar cand le dezghet se pleostesc.

    • Diana, pune fructele congelate direct in aluat. Daca le dezgheti inainte, vor lasa mult prea mult suc si prajitura nu mai iese cum trebuie.

  32. Buna Laura. Amidonul poate fi inlocuit cu faina? Multumesc!

  33. A iesit super gustoasa si pufoasa prajitura, chiar daca nu am folosit lapte de soia ca nu am avut, ci apa si am Luș ulei de cocos in loc se ulei de floarea soarelui.
    Am facut-o mai mult pt mama saraca, care tine post, sa o îndulcesc putin (mai ales ca era si dupa primul zbor cu avionul). A fost putin sceptica la inceput. Nu a vrut sa manance pt ca arata foarte bine, nicicum a prajitura de post.
    Abia astept sa o fac cu lapte vegetal. Tocmai ce l-am achiziționat.
    Felicitări pt toate Rețetele minunate si Multumesc ca le împarți si cu noi!

  34. Am facut-o si in varianta originala si a iesit si mai buna!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.