Gelatina de rodii

40 comentarii

Retete culinare – Gelatina de Rodii

Gelatina de rodii

Gelatina de rodii se face foarte simplu si rapid. Sper ca nu am amanat foarte mult postarea acestei retete si ca inca veti gasi rodii frumoase ca sa o incercati. Gelatina se poate folosi la clatite, pancakes, biscuiti sau pur si simplu la micul dejun alaturi de paine prajita.

Cand o sa ma intorc in Italia o sa mai fac cateva poze cu gelatina de rodii ca sa observati mai bine consistenta ei.

Ingrediente – Gelatina din suc de Rodie (pt cca 300 g de gelatina):

  • 400 ml suc de rodie (cca 5-6 rodii medii)
  • 400 g zahar
  • 1 lamaie mica (doar sucul)
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare – Gelatina de rodii

  • Rodiile se curata destul de greu si deseori umplem bucataria de seminte si suc dupa ce le curatam bobita cu bobita. Mai jos avem un clip care ne prezinta un mod foarte simplu si practic de a le curata fara batai de cap. Eu asa le-am curatat si am terminat destul de rapid treaba.

  • Dupa ce am curatat toate semintele, le extragem sucul folosind un storcator de fructe. Daca nu avem storcator, folosim un blender iar apoi dam prin strecuratoare sucul obtinut.
  • Cantitatea de zahar trebuie sa fie egala cu cea a sucului obtinut asa ca daca obtineti 400 ml suc folosim 400 g zahar, daca obtinem doar 200 ml suc, folosim doar 200 g zahar.
  • Punem sucul de rodie intr-o cratita cu fund gros, adaugam zaharul, sucul unei lamai si un baton de vanilie despicat pe lungime.
  • Punem in congelator o farfuriuta mica pentru 5 minute. Dupa ce gelatina a fiert 45 minute, scoatem farfuria din congeator si lasam sa cada pe ea o picatura din gelatina. Daca aceasta nu isi pierde forma in contact cu farfuria rece, atunci gelatina este gata si stingem focul.
  • Eliminam batonul de vanilie si turnam gelatina de rodii fierbinte in borcane sterilizate fierbinti pe care le lasam sa se raceasca intoarse pe capac. Dupa ce s-au racit complet, le mutam in camara.

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Gelatina de rodii
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

40 Comentarii

  1. Ana Maria Ciolacu

    Eu nu am facut niciodata gelatina, stii? 🙂 Poate fac de rodii. 🙂 Pupici, scumpa! <3

    • Scumpa, se face ffff simplu si e atat de parfumata.
      Pup fata frumoasa si multu ca-ti place retetuta!!

  2. yammmiii, imi plac mult rodiile si pe deasupra mai sunt si f sanatoase!
    clipul este f util, voi incerca si eu aceasta metoda 🙂
    O zi superba, pup!

    • Angela draga mea, ma bucur mult ca-ti place reteta!
      Si eu iubesc rodiile si le cumpar destul de des pentru ca sunt ffff sanatoase si gustoase.
      Pup!

  3. Simona Patras

    Superba!!!
    Neaparat trebuie sa o incerc si eu , imi plac foarte mult rodiile!!!
    Pupici !!!

  4. Magdalena

    Draga Laura, am vrut azi sa salvez cateva din retetele tale in calculatorul meu, pentru ca e ultima luna cand mai am acces la internet si nu stiu cand o sa imi pun din nou. Numai ca nu mi-a mers sa le salvez in varianta pdf, asa ca le-am luat cu copy/paste in document word. sper ca nu e nici o problema, nu am de gand sa le postez nicaieri, ci doar sa le folosesc pentru a gati bunatati in bucataria mea. Iti multumesc pt fiecare reteta in parte, esti o sursa de inspiratie f importanta pt mine.

    • Magdalena draga mea, apreciez extrem de mult ca mi-ai spus!! Sigur ca le poti lua cu copy paste atat timp cat le pastrezi pentru tine.
      Pupicei cu mare drag si sper sa ai net in continuare!

  5. Imi place mult reteta si multumim pentru ea. Am sa fac si eu.
    Pupici

  6. Licuta Marin

    Atat de simplu si super delicioasa!!!Pup!

  7. Ce bine arata draga mea! Cred ca e delicioasa! Ador rodiile!

  8. Cam după aceeaşi metodă dar cu o cantitate de zahăr înjumătăţită fac eu jeleu de mango. Dar voi încerca cât de curând şi de rodii. Arată finuţ 🙂

    • Mmmmm, cred ca e o minune jeleul de mango!! Dau acum fuga la voi sa vad daca-l gasesc!
      Pup si ma bucur ca-ti place!

  9. hola Laura am facut gelatina de rodiisi a iesit buna rau mersiiii

    • Silvia draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!! Pupicei si multumesc ca ai incercat-o!!

  10. Pintea Ramona Alina

    Si mie îmi plac rodiile, când e sezonul lor primesc multe si chiar m-am gândit sã le conserv cumva cã e pãcat de ele.
    Multumesc mult de retetã, abia astept sã o pregãtesc:)

    • Alina scumpa, e o retetuta simpla foc si buna buna asa ca daca ai rodii multe, merita sa o incerci!
      Pup cu drag!!

  11. Te urmaresc de mult si imi place foarte tare blogul tau. Ai numai retete minunate!

  12. catkitchen

    nici eu nu am facut niciodata gelatina , dar este foarte utila in casa 😉 , ar trebui sa ma apuc de treaba , nu? … arata minunat cea de rodii , are o culoare fff frumoasa!!

  13. Ce reteta simpla, clar o adaug pe lista de facut inainte de sarbatori mai ales ca am si eu o multime de borcane Quattro Stagioni goale. Multumim Laura! Pot sa intreb de ce nu iti adaugi watermark pe poze? As fi vrut sa dau “pin” la reteta dar stiind cat de repede isi insusesc unii munca altora am zis mai bine nu.

    • Brindu, ma bucur tare mult ca-ti place reteta. Am pus o perioada watermark dar, te rog sa ma crezi, nu a avut nici un efect asupra hotilor. Tot mi-au furat pozele si le-au afisat cu nerusinare in alte parti cu tot cu watermark. :(((

  14. Arata foarte bine gelatina de rodii.

  15. Sunt extrem de incantata sa te redescopar! Cautand retete pe google, acum ceva timp am descoperit si blog-ul tau. Fiind si eu o impatimita a gastronomiei dar si a artei fotografice mi-ai captat atentia intr-un mod extrem de placut. Postul despre patanile tale din Germania, interviuri;e in care ai povestit despre oamenii de aici mi s-au parut extrem de interesante, mai ales ca si eu locuiesc in Germania de peste un an (sunt studenta).
    Astazi te-am redescoperit, cautand retete pentru muffins. Le-am facut pe cele cu ciocolata si cele cu coca-cola. Extrem de simple de prepartat iar rezulatatul a fost extrem de satisfacator. Deabia astept weekendul viitor sa prepar Lasagna, iar maine fac Tarta cu dovlacei! Sfaturile tale referitor la decoratiunile de craciun deabia astept sa le pun in aplicare. Sper sa imi iasa portocalele deshidratate!
    Germania este intradevar o tara frumoasa, dar ai vazut si tu, este extrem de scump sa cumperi legume si fructe de calitate, cu gust. Iubesc bucataria italiana, iar pozele tale cu ingredientele proaspete, peisajele din italia sunt absolut superbe.
    Iti admir talentul, rabdarea si sensibilitatea la frumos.

    M-am extins cam mult cu scrisul, dar sunt extrem de incantata de blogul tau!

    PS Sper ca il vei uploada mai des si blogul cu fotografii.

    • Mara, draga mea, ma bucur tare mult ca mi-ai lasat acest comentariu si iti multmesc tare tare mult ca iti plac retetele mele!! Germania, la inceput, a fost “dificila” dar pe parcurs parca m-am mai obisnuit aici desi Italia ramane marea mea dragoste. Iti multumesc ca ai incercat retetele de muffins si tare ma bucur sa stiu ca ti-au placut.
      Te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine! O sa updatez mai des si blogul foto, promit! 🙂
      O saptamana excelenta sa ai!!

  16. Pintea Ramona Alina

    Am primit o plasã de rodii ieri, nu au avut un aspect bun pe exterior deoarece erau super coapte , dar am fost bucuroasã ca erau bune, câteva a trebuit sã le arunc:((
    Am zis musai trebuie sa fac ceva cu ele si m-am gândit la jeleul tãu! deja le-am pus pe foc, dar în loc de vanilie am pus rulou de scortisoarã, revin cu news:)

    • Ramona iubita, sper mult sa-ti fi placut jeleul!!
      Pup si multumesc ca l-ai incercat!!

  17. Pintea Ramona Alina

    Mã tin de cuvânt, am revenit!
    Dupã ce am nenorocit o turã de gelatina…m-am luat cu internetul si am uitat de ea pe foc, si a iesit Caramel de rodii!!! am postat-o pe blogul meu deja, iar azi am fost mai calmã si mi-a iesit gelatina perfectã! Multumesc Laura dragã 🙂

    • Ramona scumpa, tare mult ma bucur ca ti-a placut!!! Nu-ti spun eu cate feluri de papic am nenorocit cu statul pe net.:)))))
      Puuuup!!!!

  18. cate gr trebuie sa aiba batonul de vanilie ?

    • Andre, batonul de vanilie nu se cantareste. Important este sa fie parfumat.

  19. Buna!De prisos sa iti spun si eu,cat de frumoase,bune si apetisante sunt “bucatariselile” tale,dar pentru ca eu nu gatesc feluri complicate,ai putea sa imi spui la ce as putea folosi gelatina de rodii.Poate pentru masa de Craciun?Multumesc.P.S.Astazi am facut musacaua;a iesit grozava,dar am afumat toata casa deoarece am umplut vasul de jena si mi-a curs in cuptor.Nu mai gatisem musaca de mai bine de un an.Iaurtul amestecat in umplutura a pastrat carnea afanata,pufoasa.:)Sper sa-i placa odorului meu,cand vine de la scoala!Numai bine!

    • Mirare, draga mea, gelatina de rodii merge perfect in combinatie cu o friptura de rata, gasca sau cu un muschi de porc.
      Poti umple cu ea niste biscuitei, o poti unge pe paine cu unt, etc.
      Inr-adevar, iaurtul sau branzica cremoasa, ajuta un aluat de carne slab sa devina pufos si suculent.
      Pup cu drag si sa-mi spui daca i-a placut micutului tau!

  20. Suna foarte bine reteta ta dar caut pe net dulceata de rodii si nu gasesc ,oare nu se poate face ? Doresc sa folosesc boabele de rodie cu totul ,nu numai sucul lor.Ma poti ajuta cu un sfat ?

    • Laura Adamache

      Draga Elena, bobitele de rodie se preteaza doar la peltea, nu au cum sa isi pastreze forma dupa fierbere.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.