Jurnal de vacanta


San Felice Circeo, Lazio, Italy

Bine v-am regasit!!! Dupa o saptamana de soare, relaxare si voie buna, am revenit acasa cu tolba plina de amintiri frumoase si de parfum de mare. Chiar daca am avut putin timp la dispozitie, am incercat (si am reusit) sa ne bucuram cat mai mult de aceasta vacanta.

Si chiar daca nu totul a inceput bine, am incercat sa facem abstractie de lucrurile mai putin placute si sa ne continuam vacanta netulburati. Nu as fi crezut niciodata ca marca HP imi va da batai de cap pana si in concediu dar din pacate asa s-a intamplat. Sa va spun pe scurt ce s-a intamplat. Asa cum am povestit in articolul anterior, noul meu laptop HP s-a stricat dupa 4 zile de viata. Am chemat asistenta, l-au luat si noi intre timp am plecat la mare cu vechiul meu laptop HP. Dupa ce am ajuns la hotel, am bagat laptopul in priza si l-am pornit…..nimic!! Mort complet!! Bineinteles ca mi-am iesit din fire pentru ca mi s-a parut chiar de prost gust sa am atata ghinion. Nu uitati, eram la al treilea laptop HP stricat in decurs de 3 saptamani. Primul al sotului, al doilea a fost HP-ul nou si al treilea cadavru al HP-ului meu vechi. Am intrat intr-o panica teribila pentru ca in acel moment nu mai aveam absolut nici un laptop de rezerva asa ca nu am avut ce face si am cumparat un netbook ASUS foarte dragutel si practic care ne-a tinut companie la cafeaua de dimineata,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

Dupa ce ne-am linistit, am sters cu buretele patania HP (care avea sa ne urmareasca si acasa dar inca nu aveam de unde sa stim acest lucru), am intrat in sfarsit, intr-o binemeritata, insorita si calda vacanta!!

Anul acesta, am hotarat sa mergem la San Felice Circeo, Lazio si chiar daca am lasat rezervarea hotelului pe ultima suta de metri, am avut noroc si am gasit un hotel minunat, aproape de mare, la un pret rezonabil si foarte foarte linistit. Cu maaare drag ma voi intoarce acolo pentru ca mi-a placut extraordinar de mult. Dupa ce ne-am cazat si am trecut de socul HP am dat fuga la mare. Inotdeauna ma emotionez in fata marii. Culoarea ei, zgomotul discret al valurilor, atmosfera de vara si soarele imi umplu, de fiecare data, inima cu o imensa bucurie.

Am ramas pe plaja pana la ora 20.00 dupa care am luat cina si ne-am reintors pe plaja pentru focurile de artificii care au intotdeauna loc de ferragosto, pe data de 15 august. Ferragosto este o festivitate laica instituita de imparatul Augustus in anul 18 a.C., dedicata in prezent iesirilor in aer liber, la mare sau la munte.

A doua zi, dis de dimineata ne-am indreptat spre muntele Circeo, munte invaluit de mister si magie, unde se spune ca a avut loc intalnirea dintre Ulise si vrajitoarea Circe. Homer povesteste in Odiseea ca dupa ce Ulise a debarcat in Insula Eea (actualul promontoriu Circeo), si-a trimis oamenii sa exploreze insula. Acestia au descoperit casa vrajitoarei Circe care initial i-a intampinat frumos dar ulterior i-a transformat in porci dandu-le sa bea o potiune magica. Vazand ca oamenii lui nu se mai intorc, Ulise a plecat in cautarea lor. Pe drum se intalneste cu Hermes care-i spune de pericolul care-l pandeste cand se va intalni cu Circe si il sfatuieste sa manance iarba Moly care creste pe promontoriu si care-l va proteja de magia vrajitoarei. Ulise va ramane 1 an alaturi de Circe dupa care se va intoarce pe mare.

Nu stiu cat adevar se afla in aceasta legenda dar stiu ca imediat dupa ce ajungi pe munte esti invaluit intr-o atmosfera magica, accentuata de prezenta zidurilor ciclopice care te intampina tacute la tot pasul,

Ziduri ciclopice

Din varful muntelui ni se deschide o panorama care-ti taie rasuflarea,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

Din cauza umezelii se formasera niste norisori care invaluiau coasta marii Tireniene intr-o perdea de ceata,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

care nu ne-a impiedicat prea mult sa admiram acest minunat colt de Rai,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

       Din cauza norilor josi, aveam impresia ca micutele ambarcatiuni plutesc si pe mare si pe  cer,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

Dupa ce am coborat de pe munte, ne-am oprit sa bem un suc in San Felice Circeo,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

de unde am admirat inca o data intinderea albastra a marii,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

si turnul Paola, construit in anul 1563, de cate Papa Pio IV, ca un avanpost de aparare impotriva incursiunilor repetate ale piratilor saraceni,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

Turnul poate fi ajuns printr-o scurta plimbare pe un drumulet de langa mare,

San Felice Circeo, Lazio, Italy

Zilele urmatoare le-am petrecut in comapania marii care a avut grija sa ne racoreasca dupa soarele arzator care ne-a transformat in “doi negri mititei”.:))

San Felice Circeo, Lazio, Italy

In fiecare zi ajungeam pe plaja in jur de ora 16.00, pentru ca dimineata vizitam oraselele minunate aflate pe coasta, si ne intorceam la hotel in jur de ora 20.00 cand luam cina si apoi plecam din nou la mare unde ramaneam pana la ora 12- 1 noaptea.

San Felice Circeo

A trecut fantastic de repede aceasta vacanta si ne-am intors acasa unde, dupa cum spuneam la inceput, HP a vut grija sa ne mai faca o surpriza.

Cum am intrat pe usa, ma astepta cuminte si frumos impachetat noul laptop HP reparat care merge de minune acum. Sper sa nu mai fie probleme.

Nu stiu ce mi-a venit dar am zis sa mai incerc inca o ultima data sa pornesc vechiul meu HP stricat la mare si…. minune, merge absolut perfect!!!! Imbatata de fericire, am zis sa incercam sa pornim si calculatorul lui Cris, stricat acum 3 saptamani si din nou minune, merge si el!!!!:))) Asa ca ne-am trezit cu 3 calculatoare si un netbook perfect functionale!!

Oare vrajitoarea Circe a facut o magie? Cine stie? Poate ca da!

Print Friendly, PDF & Email

38 comentarii la “Jurnal de vacanta

  1. Alexandrina spune:

    Wow! Ce locuri magnifice!! Am savurat fiecare fotografie in parte!
    Imi pare rau de problemele avute cu HP-urile, bine totusi ca au beneficiat de un final fericit. O fi si putin mana lui Circe, cine stie… 🙂

  2. maya spune:

    Foarte frumos! …na, în afara HP-urilor moarte 😀

    Cum pe mine ma intereseaza mult orice loc frumos din Italia, as vrea sa aflu mai multe detalii despre hotel.
    Pentru mine este important sa am parerea cuiva care cunoaste. Îmi place sa ma duc la sigur 😀

    Daca doresti sa-mi dai ceva detalii pe e-mail, m-as bucura. Daca nu, nicio problema. Pupici si bun revenit!

    e-mail:

  3. anky spune:

    Foarte frumoase peisajele, cred ca ati avut un concediu de vis dupa cum se vede si dupa cum ai povestit 🙂
    Dar acum ca e gata cu plimbarea, asteptam retete tot asa gustoase ca si pana acum 🙂 Spor in toate!

  4. Antonina spune:

    Ati avut o vacanta minunata!! Frumoasa poze Laura.. ca de obicei! multumim ca ni le-ai impartasit si noua! cat despre HP eu n-am avut incredere de la inceput in aceasta marca, stie al meu mai multe detalii, dar ma bucur ca intr-un final s-a rezolvat cu bine!! Bine ai revenit!! Te pup

  5. Mitinita spune:

    ca au murit 3 HP-uri e trist dar ca au inviat 3 e haios rau de tot. Ma bucur ca ati reusit sa va relaxati,la noi a fost prea hectic,inca n-am avut timp nici de vacanta. Superbe pozele!

  6. Ana spune:

    Superbe locuri! Sa va fie de bine! Si cu multe scuze si intarziere iti urez si eu La multi ani cu sanatate! Scuze ca am ratat momentul am fost extrem de ocupata si nu mi-am mai vizitat blogurile oe care le citesc cam de multisor. S[er din suflet sa nu te superi pe mine! 🙂
    Ma bucur ca s-a rezolvat cu laptopurile !

  7. Ana Maria Ciolacu spune:

    Bine v-ati intors !! Minunata vacanta ati avut, m-ai cam speriat cand ai inceput cu HP-urile, fiindca si eu am un HP de putin timp. :))
    Pozele sunt minunateeee !! <3<3<3
    Multumim pt turul virtual, abia astept sa plecam iar in vacanta, peste vreo 2-3 sapt. :)))
    Pupicei, scumpa mea, si spor la gatit ! :*:*:*:*

  8. Gabriel Ionescu spune:

    Mda…frumos dom'le, frumos…
    Iar de HP nu am nici io o parere prea buna, recomand cu incredere Acer si Asus…

    Succes in continuare…

  9. Laura spune:

    Alexandrina scumpa, pup si ma bucur ca-ti plac pozele. HP-ul mi-a scos peri albi, sincer dar bine ca pana la urma au pornit toate. Sper sa si tina!!

  10. Laura spune:

    Bine te-am regasit, Antonina draga mea! Nu stiu de ce am fixatia asta pt Hp dar dupa problemele avute siguuur nu mai cumpar niciodata produsele lor.
    Pup!

  11. Laura spune:

    Adinel scumpa, sa ma fi vazut ce figura am facut cand am vazut ca au pornit toate!! Pur si simplu nu imi venea sa cred!!:)))
    Pup cu mare drag si iti doresc sa te poti bucura si tu cat mai curand de un concediu cel putin la fel de frumusel ca al nostru!!

  12. Laura spune:

    Ana scumpa mea, tare imi pare bine sa te revad!! Pupicei cu mult mult drag si iti multumesc din suflet pentru urare!!

  13. Laura spune:

    Ana iubita, iti doresc din toata inima sa nu ai problemele pe care le-am avut eu cu HP. Din pacate, aud din ce in ce mai multa lume care are probleme cu produsele lor si cand am fost sa cumparam Asus-ul, i-am povestit vanzatorului ce am patit cu HP si mi-a spus ca sunt cumplit de prost facute de la o vreme incoace si ca placa de baza e tare fragila. Eu am avut arsa placa de baza si mi-au inlocuit-o.:((((
    Pup cu drag!!!!

  14. Laura spune:

    Bine te-am regasit, Sara draga mea!!
    A fost cam scurtuta vacanta dar taaare frumoasa. As vrea sa dau timpul inapoi ca inca nu m-am saturat de mare.:))
    Puuup!!

  15. Laura spune:

    Gabriel, ma bucur ca ti-a placut articolul.
    Eu nu aveam o impresie atat de prosta despre HP dar acum cu siguranta nu as mai cumpara vreun produs de-al lor.

  16. Laura spune:

    Alizel mic si frumos, pup cu mare mare drag si sa stii ca in tara trebuie sa ne vedem neaparat!!!
    Pup cu mare drag!!!!
    Cum a fost la Roma?? V-ati simtit bine???

  17. Anita spune:

    Laura,ca vacanta frumoasa ai avut!
    Imaginile sunt superbe(se simte ochiul artistului).Felicitari si multumiri pentru starea de vis ce mi-ai daruit-o.

  18. irini spune:

    apropo de HP…chiar in urma cu 5 minute citeam urmatoarea stire "HP va renunta la a produce tablete, smartphone-uri si PC-uri ". o veste buna totusi, nu? lasand asta la o parte, blogul tau este perfect si unul din sursele mele de inspiratie zilnica in bucatarie. o zi buna iti doresc!

  19. sorin spune:

    nu inteleg faza ca ai intrat in panica ca nu m-ai aveai nici un laptop de rezerva de parca iti depindea viata de laptop
    mda ciudat as putea spune
    in rest pozele sunt super

    • Laura spune:

      Sorin, viata mea nu depindea de laptop dar serviciul meu, da. Trebuia sa primesc si sa trimit niste materiale si nu aveam cum sa o fac fara nici un laptop la dispozitie.
      Ma bucur ca-ti plac pozele. 🙂

  20. bestiutza spune:

    avand in vedere numarul alarmant de laptop-uri HP stricate si daca luam si in considerare „invierea” acestora fara nici o urma de explicatie….mai degraba a fost o problema de „user” decat o defectiune tehnica care a trecut ca prin minune.
    Oricum , frumoase poze. Imi poti recomanda te rog hotelul la care ati stat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor