Pesto de ciuperci cu rosii deshidratate


Pesto de ciuperci cu rosii deshidratate

In urma cu vreo doua saptamani am facut un pesto minunat pe care abia astazi reusesc sa-l postez, din pacate. Am o lista destul de mare de retete pe care trebuie sa le public numai ca in ultima perioada stau foarte prost cu timpul.

Despre acest pesto pot sa va spun ca este absolut minunat, foarte foarte parfumat atat in combinatie cu paste cat si cu bruschette.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignon/ hribi/galbiori
  • 2 rosii deshidratate
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml ulei masline
  • 100 g parmezan
  • 75 g seminte de floarea soarelui
  • 25 g migdale
  • 1 pahar vin alb

Spalam si curatam ciupercile dupa care le taiem in bucatele micute.Taiem si rosiile in feliute subtiri si tocam usturoiul marunt.

Intr-o tigaie teflonata sau ceramica, adaugam 1 lingura de ulei de masline iar cand acesta este incins, adaugam ciupercile, rosiile, usturoiul si semintele de floarea soarelui (bineinteles fara coaja). Le calim 2-3 minute dupa care adaugam vinul si lasam pe foc mic spre mediu pana ce alcoolul este perfect evaporat iar in tigaie nu mai ramane nici un fir de lichid,

Pesto de ciuperci cu rosii deshidratate

Le lasam sa se raceasca dupa care le mixam in robot, adaugand treptat uleiul de masline, parmezanul si migdalele.

Punem pesto-ul intr-un borcan, il acoperim cu un strat subtire de ulei de masline si il inchidem cu capacul. Se pastreaza cca 2 saptamani la frigider.

Daca doriti sa faceti paste, procedati astfel: punem intr-o tigaie cateva linguri de pesto pe care-l subtiem cu 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. Adaugam pastele fierte, mai lasam pe foc cateva minute dupa care le servim cu parmezan ras.

Pesto de ciuperci cu rosii deshidratate

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

5 comentarii la “Pesto de ciuperci cu rosii deshidratate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor