Rulada de carne cu glazura dulce picanta


Rulada de carne cu glazura dulce picanta, reteta pentru un pranz delicios

Rulada de carne cu gazura dulce picanta

Pentru cei care nu iubesc in mod deosebit drobul traditional din carne de miel, aceasta rulada de carne tocata poate fi o optiune delicioasa pentru masa de Pasti. Umplutura poate varia in functie de legumele care ne plac mai mult. De exemplu, puteti inlocui fasolea verde cu mazare sau cu bastonase de morcov sau puteti face un mix de legume: morcov, mazare, fasole verde, bastonase de ardei rosu, galben si verde. Glazura dulce picanta, ii da un gust si un aspect superb iar gustul usor dulceag echilibreaza perfect gustul ruladei de carne.

Rulada de carne tocata cu glazura dulce picanta – Ingrediente pt 6 persoane

  • 500 g carne tocata porc
  • 500 g carne tocata vita
  • 250 g ricotta/urda vaca
  • 3 oua medii
  • 50 g parmezan/cascaval ras
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1-2 ardei iuti uscati (optional)
  • 2 linguri pesmet

Ingrediente umplutura

  • 200  g fasole verde

Rulada de carne tocata cu glazura dulce picanta – Ingrediente glazura

  • 150 g ketchup bio dulce
  • 1 lingura mustar picant
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sos worcester

Mod de preparare

  • Amestecam carnea tocata cu ouale, ricotta sau urda foarte bine scursa, parmezanul ras, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, 2 ardei iuti uscati tocati fin, sare si piper dupa gust,

Rulada de carne cu gazura dulce picanta

  • Daca amestecul nu este compact, adaugam 1-2 linguri de pesmet ca sa legam bine mixul de carne.

Rulada de carne cu gazura dulce picanta

  • Intindem pe masa o foaie de hartie de copt iar deasupra ei punem biluta de carne pe care o aplatizam cat de bine putem cu mainile usor umede.
  • Asezam peste carne o alta foaie de hartie de copt si incepem sa intindem carnea cu ajutorul unui facalet intr-o “foaie” de cca 2 cm.

Rulada de carne cu gazura dulce picanta

  • Indepartam hartia de copt si asezam peste carne legumele alese. Eu am folosit fasole verde de la conserva dar daca folositi legume proaspete, le fierbeti cateva minute pana se inmoaie foarte putin (nu trebuie sa fie complet fierte), dupa care le scurgeti, le lasati sa se raceasca si le folositi pentru umplutura,

Rulada de carne cu gazura dulce picanta

  • Rulam carnea cu ajutorul foii de hartie de dedesubt si strangem bine capetele. Asezam rulada in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, o ungem cu putin ulei de masline,

Rulada de carne cu gazura dulce picanta

  • Coacem rulada de carne tocata in cuptorul preincalzit la 180° C pentru 1 ora si 20 minute.
  • Pentru glazura, amestecam ketchup-ul cu mustarul, zaharul si 1 lingurita sos worcester,

Rulada de carne cu gazura dulce picanta

  • Dupa 30 minute, cand rulada noastra incepe deja sa se rumeneasca usor, deschidem usa cuptorului, ungem rapid toata rulada cu un strat de glazura si inchidem usa cuptorului.
  • Dupa inca 30 minute, o ungem din nou si o lasam la cuptor inca 15-20 minute.
  • O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin, dupa care o taiem si o asezam pe un platou,
  • Se poate servi si calda si rece. Este incredibil de gustoasa.
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulada de carne tocata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

18 comentarii la “Rulada de carne cu glazura dulce picanta

  1. pansy spune:

    ce inseamna ketchup bio dulce ?facut in casa ?si daca nu e facut in casa de unde il cumperi si ai incredre ca e bio,avand in vedere ca nu exista nici o sera bio in romania .

  2. Laura spune:

    Pansy draga mea, eu cumpar ketchup-ul bio de la GAS care este o asociatie a tuturor fermelor biologice de la noi din zona. Nu am stiut ca in Romanaia nu exista ketchup biologic.
    Il poti inlocui cu ketchup din comert sau daca nu obisnuiesti sa folosesti ketchup, poti folosi un sos de rosii mai dens sau poti sa elimini de tot glazura.
    Te pup!

  3. Anonymous spune:

    Draga Laura,acum am scos din cuptor rulada preparata dupa reteta ta,e incredibila si atat de delicioasa incat nu mai am cuvinte. Sunt atat de bucuroasa ca existi si ne invetzi sa preparam aceste minunatzii,iti multumesc draga mea…..
    Am vrut sa prepar rulada de Paste,insa nu am reusit si am preparat o imediat ce am avut timp.
    De Paste am prepara friptura cu vin sub capac de paine,cozonacelul,ce mi ai tot dat sfaturi cum sa il framant mai bine ca sa imi iasa pufos,am facut trei cozonacei si au iesit extraordinar de deliciosi,pufosi,mi au crescut atat de frumos,desigur ca la framantat ma ajutat al meu sot iubit:D..in ziua de Paste am ajuns sa nu mai am nici unul la cat de minunati au fost:) locuim in Norvegia,iar musafirii care i am avut s au bucurat extrem de mult sa guste un cozonacel atat de delicios si pentru toate astea iti multumesc din tot sufletul.
    cu drag,Natalia……..

  4. Laura spune:

    Scumpa mea Natalia, ma bucur atat de mult ca ti-a reusit cozonacul si ca v-a placut!!! Multumesc mult ca ai incercat rulada si fripturica sub capac de paine.
    te pupic cu mare mare drag si sa stii ca m-ai facut fericita cu comentariul tau. Chiar ma intrebam daca ti-au iesit cozonaceii.
    Pup cu drag, scumpa mea!!

  5. geta spune:

    rulada asta am facut-o si eu de pasti, iar duminica am vrut sa o regatesc dar nu am gasit-o nicicum pe site,dar acum cu reorganizarea pe care ai facut-o voi putea sa o pregatesc in curand.grazie!!

  6. Carole spune:

    Buna Laura!urmaresc de foarte mult timp site-ul tau.postezi niste retete minunate si pozele pentru acestea sunt pe masura!
    Am pregatit mai multe retete de pe site-ul tau.Prima care imi vine in minte este prajitura Brownnie cu crema de mascarpone daca nu ma insel. Sotului meu i-a placut f mult.
    Te felicit si tine-o tot asa!
    Cand ai timp te astept si la mine pe blog.Am putine retete ce-i drept dar gustoase.Blogul nu mi l-am deschis de mult timp.
    Te salut cu drag!

    • Laura spune:

      Carole, draga mea, iti multumesc din suflet ca imi urmaresti blogul si ca ai incercat din retetele mele.
      Si sotul meu e fan Brownie!! daca ar fi dupa el, ar trebui sa o fac saptamanal.:))
      Bine ai venit in blogosfera!!Cu siguranta o sa vin sa te vizitez!!
      Mult succes si la cat mai multe retete delicioase!!
      Pup cu drag!!

    • Oana Catalina spune:

      Buna ziua Laura! Anul acesta am gătit împreună pentru masa de Paste😘🤗, m-au inspirat rețetele tale în primul rând datorită imaginilor apetisante și în al doilea rând modului explicit de a prezenta rețetele. Abia aștept să fac și aceasta rulada cu carne! Îți mulțumesc și îți doresc sărbători binecuvantate!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor