Pancakes cu sfecla si ricotta


Pancakes cu sfecla si ricotta – celebrele clatite americane, varianta sarata | Retete culinare, Aperitive

Pancakes cu sfecla si ricotta detaliu
Pancakes cu sfecla si ricotta, un aperitiv delicios si sanatos

Faimoasele clatite americane pancakes se pot face si in varianta sarata si va garantez ca sunt la fel de delicioase ca si clatitele americane dulci.

Nu sunt foarte indragostita de sfecla, dar in aceasta delicioasa reteta de pancakes mi-a placut foarte foarte mult. Pe langa gustul inedit, vom obtine niste clatite pancakes cu un aspect deosebit.

Va recomand sa incercati aceasta reteta culinara mai ales daca aveti copii care nu vor sa manance sfecla sub nicio forma. Nepotul meu a facut cunostinta cu sfecla prin intermediul acestei retete de pancakes cu sfecla si ricotta.

Ingrediente – Pancakes cu sfecla si ricotta (2 bucati/24 cm diametru fiecare)

  • 125 g sfecla fiarta
  • 1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
  • 7 linguri de faina (cca 90 gr)
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei masline
  • 200 g ricotta/branza vaci

Mod de preparare – pancakes cu sfecla si ricotta 

  • Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o compozitie omogena, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.
  • Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor.

Pancakes cu sfecla si ricotta - preparare aluat

  • Incingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 cm,

Pancakes cu sfecla si ricotta - in tigaie la prajit

  • Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.
  • Scoatem clatitele americane pancakes pe o farfurie si dupa ce se racesc, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.

Pancakes cu sfecla si ricotta - mod de preparare

  • Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm,

Pancakes cu sfecla si ricotta - sectiune

  • Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut. Pofta buna!

Sfat umplutura pancakes cu sfecla si ricotta

Daca branza ricotta este prea uscat, putem sa o amestecam cu o lingura de smantana. Putem condimenta umplutura de branza cu sare, piper, 1 lingurita de cozi ceapa verde tocate marunt.

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pancakes cu sfecla si ricotta
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

96 comentarii la “Pancakes cu sfecla si ricotta

  1. clara, claraionela@yahoo.com spune:

    ahhhh, m-ai omorat!
    am facut checul cu sfecla si ciocolata ( nu mai stiu daca de la tine sau de la ina – flori de cires) este foarte buna combinatia, ca urmare nici de aceasta data nu ma indoiesc! cu sigurata voi incerca!

  2. Diana Albu Zotterela spune:

    Aoleu!!!! superbe!!! pot sa copiez si eu reteta? ca am niste invitati la masa zilele astea si vreau sa fac impresie buna 🙂

  3. Lia spune:

    Nu stiu ce gust au,dar arata divin.
    Ma surprinzi de fiecare data.
    Nu degaba esti printre mentorii mei in ale Blogului.:)
    Pup.

  4. anamaria spune:

    Intentionez de mult sa iti scriu un mesaj Laura draga pentru a te felicita. Blogul tau ma delecteaza de foarte multa vreme si nu contenesc in a il lauda tuturor cunoscutilor. Toate cuvintele de lauda pentru tot ceea ce faci! Cred ca nu ai egal in blogurile de profil existente la ora actuala! Multa santatate, energie si daruire in tot ceea ce faci!

  5. Alina Stefanescu spune:

    Esti geniala! Mi-ai dat o idee pentru unul dintre aperitivele pe care le voi face de ziua mea. Sa vad cu ce o sa inlocuiesc robotul de bucatarie (la mine lipseste…si de cand zic sa imi cumpar unul, dar ma ingrozeste gandul ca nu o sa am unde sa il mai depozitez). Cred ca o solutie ar fi sa dau sfecla prin masina de tocat si apoi sa bag blenderul in ea. Ai alta idee? Oricum e foarte aratoasa reteta, foarte sanatoasa si cred ca si foarte gustoasa. Mi s-a facut foame…..

    O zi buna

  6. retete- ina spune:

    e super reteta asta cu sfecla,mie imi place mult sfecla,in orice reteta
    -dar asta arata foarte frumos
    -totusi e dulce si sfecla si branza ,cred ca e buna

  7. Laura spune:

    Mandala, e tare tare gustos iar sfecla este extrem de sanatoasa. Este singura leguma care nu-si pierde proprietatile nutritive prin procesare termica, deci trebuie sa ne placa si sa o mancam destul de des. Pup!!

  8. Laura spune:

    Clara scumpa, ma bucur mult ca-ti place reteta. Checul sigur e de la Inuc pentru ca il am si eu pe lista si trebuie sa-l incerc.
    Pup!!!!!

  9. Laura spune:

    Alina scumpa, pup si multumesc ca-ti place reteta. Eu zic sa sari peste masina de tocat. Tai sfecla in cubulete micute si o pasezi cu blenderul direct.
    Pupicei si sa-mi spui cum ti-au iesit!

  10. epurasha spune:

    Laura inca o idee geniala! imi place la nebunie si sigur am sa o pun in practica! stii ca eu abia astept sa faci ceva ca sa testez! 🙂 e minunata combinatia de culoare(vezi de aia vreau eu reteta de Red Velvet 🙂 ) dar si de gust! eu am facut odata niste chiftelute din sfecla rosie cu branza feta deci snt sigura ca la gust sunt minunate! multumim de reteta! pupici****

  11. gaby diaconu spune:

    draga laura toate retetele tale sunt super; am incercat chocolat crinkles 'tozzetti 'tort de ciocolata cu musse de quark'negresa cu inima de cocos'si mi-au iesit super ;sunt noua in ale calculatoarelor asa ca scuzi eventuale greseli;apropo am 45 de ani asa ca eu una ma pricep la mancare dar blogul tau este extraordinar ;pune mai multe retete;te pupic

  12. lia spune:

    Arata extraordinar de bine ! Gustul trebue sa fie pe masura…si sigur am sa incerc reteta. Multumim draga Laura, pentru inca o reteta de exceptie.

  13. RLena spune:

    Superba creatie!
    As avea nevoie de ajutor.Caut o forma de cozonac mai speciala-de miel.Am vazut ta un targ de produse traditionale si mi-ar placea sa imi fac si eu.Stie cineva de unde as putea lua?

  14. Laura spune:

    Robi scumpa, multumesc mult ca-ti plac draga mea!! Am vazut minunile tale de pancakes si arata absolut minunat!! Pup cu mare drag iubita si multumesc ca le-ai incercat!!

  15. Laura spune:

    Draga Gaby, bine ai venit!! Iti multumesc ca ai incercat retetele mele si ma bucur tare mult ca ti-au placut!
    Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!!

  16. Laura spune:

    Lia draga mea, multumesc mult ca-ti place reteta!! Eu nu ma impac de obicei cu gustul sfeclei dar clatitele astea au fost absolut nemaipomenite!
    Pupici!!

  17. Laura spune:

    Anonim, cred ca ies de minune si cu broccoli. Ii fierbi inainte si apoi ii lasi sa se scurga bine bine.
    Sa imi spui cum ies!!

  18. Laura spune:

    Lena, ma bucur mult ca iti place reteta. Din pacate, nu am inteles la ce forma te referi dar sper mult sa iti dea cineva un raspuns.
    Te pup!

  19. Anca Oprea spune:

    Am facut reteta!! Este f.f. gustoasa, arata f. bine si la mine, desi pozele tale, Laura, nu pot fi egalate :)).

    Multumim pentru ideile minunate, exprimate vizual atat de perfect.

  20. sentomosan spune:

    Am descoperit de foarte putin timp blogul, dar sunt încântată. Am incercat aceasta rețetă luându-mă după aspect.Dar am fost foarte inspirată, mi-a plăcut mult și mi-a reușit.Păcat că nu am făcut o poză,dar a dispărut prea repede din farfurie.Am să mai încerc și alte rețete.

  21. Anca T spune:

    Mi se pare o idee geniala reteta asta. Asa ca am incercat si eu. Dar din pacate nu mi-a prea iesit. S-a prajit tare pe exterior iar in interior a ramas necopt. Va trebui sa mai incerc ca tare mi-ar placea sa stiu sa fac asa ceva.
    P.S. Am mai incercat mai demult o reteta de pancakes iar dezastrul a fost si mai mare. In rest mancarurile imi ies destul de bune.

  22. Laura spune:

    Anca draga mea, orice problema are o solutie asa ca hai sa incercam sa ii dam de cap. Daca spui ca ai probleme in general cu pancakes eu zic ca tigaia e de vina. Este cumva o tigaie usoara? Daca da, inseamna ca are fundul ffff subtire si ori trebuie sa coci clatitele sau pancakes la un foc foarte mic, astfel incat sa aiba timp sa se si patrunda, ori cumperi o tigaie de teflon cu fundul gros. Tigaia mea este ffff grea dar foarte buna.
    Te pupic cu drag!

  23. Vera spune:

    Desi pare f simplu mie ceva nu mi-a iesit bine. Am prajit-o pe ambele parti pana cand aprope s-a ars iar in interior tot a fost nefacuta. Nu am avut focul dat tare dar cred ca poate am pus prea multa faina. Planuiesc s-o reincerc zilele si o sa revin cu un comentariu :).

  24. Laura spune:

    Vera draga mea, neaparat cantareste faina ca daca pui prea multa sau prea putina poate iesi cruda sau prea compacta.
    Te pup si astept sa-mi spui cum au iesit!

  25. ildiko spune:

    eu fac ceva asemanator:rulada de spanac cu branza de vaci,o coc in tava pe hartie de copt ,e f buna
    multumesc ptr ideie te pup!

  26. Anonymous spune:

    AM FACUT SI EU PENTRU O ONOMASTICA CU FITE A IESIT BELEA AU RAMAS TOTI INCANTATI!
    MULTUMESC DIN SUFLET!
    TOATE CELE BUNE!SPOR LA TREABA!
    DANA ROTARU

  27. Laura spune:

    Ildiko, cred ca este absolut delicioasa rulada cu spanac. Am si eu o reteta de rulada de spanac umpluta cu somon, este exceptionala. Am s-o postez in curand.
    Pupicei!

  28. Laura spune:

    Anonim, nu este nici un deranj!! Eu te sfatuiesc totusi sa fierbi o sfecla pentru ca cea de la borcan, daca nu ma insel, este deja condimentata. Eu am cumparat-o deja fiarta, in vid, dar nu era condimentata cu otet sau altceva. Daca o fierbi tu, sa bei apa in care a fiert pentru ca este plina de vitamine.

  29. Anonymous spune:

    Arata nemaipomenit! Fug sa-mi cumpar sfecla si ricotta si o sa le incerc si eu. Nu sunt o bucatareasa buna, dar sepr sa-mi iasa. Revin cu impresii. Multumesc!

  30. Mirunika spune:

    buna,
    am 2 intrebari: se pune sare? usturoiul ma face sa cred ca gustul trebuie sa fie sarat, nu?
    si inca una: trebuie pus ceva bicarbonat sau praf de copt ca sa creasca?
    va multumesc, vreau sa fac reteta de ziua mea, ca sa-mi impresionez prietenii 🙂

  31. onnah spune:

    Laurici, am facut rulourle chiar azi. Vecina mea italianca s-a nimerit in vizita, i-am pus 5 bucatele pentru pranz, ca prea se minuna de ele ;)) iti multumesc tare tare mult pentru minunatia asta de reteta super simpla, dar de super efect 😛 eu am facut-o cu ricotta, dar cred ca era un pic uscata, in sensul ca mi-ar placea mai mult sa fie mai cremoasa. Crezi ca stric ceva daca data viitoare mixez un pic ricotta cu un strop de lapte?? pupici si mersi inca o data de minunata reteta :*

  32. Daniela spune:

    Laura spune-mi te rog daca rulez pancakesurile dupa acelasi principiu ca si rulada – trebuie sa le pun pe un prosop umed ca sa nu se rupa? Sper sa imi raspunzi cat mai repede deoarece maine as vrea sa incerc reteta ta.

    • Laura spune:

      Daniela, draga mea, pancakes-urile nu trebuie rulate ca rulada pentru ca sunt elastice.
      Deci dupa ce se racesc, le poti rula ca pe o clatita mai groasa.
      Sa imi spui cum au iesit!

  33. Daniela spune:

    Am facut pancakes-urile si mi-au iesit…dar nu asa aspectuase ca ale tale :). Mie mi-au iesit mai subtiri si nu am reusit sa le fac forma rotund perfect :). Tigaia nu trebuie sa fie fierbinte ca sa nu se intareasca repede compozitia si sa ai timp sa o intinzi? O fi fost tigaia mea prea mare? Inca o intrebare: branza nu trebuia sa acopere toata suprafata pancakes-ului?

    • Laura spune:

      Daniela, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au iesit. Din cate imi dau seama din comentariul tau, aluatul ti-a iesit un picut mai lichid, nu-i asa? Daca am dreptate, mi adauga data viitoare o lingura rasa de faina. Tigaia trebuie sa fie incinsa bine cand pui aluatul in ea iar dupa ce pui aluatul il lasi sa se intinda singur in tigaie ca sa capete o forma perfect rotunda. Foloseste o tigaie de cca 24-26 cm diamteru. Branzica trebuie sa acopere aproape toata clatita. Lasa 1 cm din marginea clatitei neunsa ca sa rulezi frumos.
      Puuup!!

  34. irina spune:

    Draga Laura, am facut ieri a doua oara acest aperitiv numai ca m-am jucat mai mult si am facut 2 portii una cu sfecla si una cu spanac. Aratau super pe farfurie!!! Nu mai spun la gust. Multumesc pentru retetele tale perfecte!!! Te imbratisez cu mare drag si admiratie!!!

    • Laura spune:

      Irina, ce idee minunata cu spanacul! Cred ca ai avut un spectacol de culoare pe platou!
      Pup cu drag si ma bucur mult ca ai incercat reteta!

  35. irina spune:

    nu mi-au iesit din pacate, compozitia era identica cu a ta ca si aspect si consistenta dar se lipeau de tigaie si cand sa le dezlipesc se rupeau, a trebuit sa le arunc
    unde am gresit?

    • Laura spune:

      Draga mea, imi pare tare rau ca nu ti-au iesit cum trebuie.
      Nu cred ca ai gresit nicaieri tu. Sunt convinsa ca a fost vina tigaii folosite. Am intampinat aceeasi problema, in vara aceasta in tara, cand am vrut sa fac pancakes si mi s-au lipit de tigaie. Tigaia teflonata folosita era foarte usoara, semn ca nu este de foarte buna calitate.
      Incearca sa schimbi tigaia si o sa vezi ce frumusele iti vor iesi.
      Pup cu drag!

  36. mihaela spune:

    nu trebuie nici un condiment? sare, piper, ceva? sau branza (ricotta) nu trebuie condimentata? mi-am cumparat cele necesare, dar nu vreau sa gresesc si sa risipesc 😛

  37. Anamaria spune:

    BUna, Laura!

    Sambata aceasta il vom sarbatorii pe baietelul nostru care implineste primul anisor iar aceste clatite vor avea loc de cinste pe masa, numai sa-mi iasa bine …
    Oare e ok daca pregatesc pancakes-urile cu 2 zile inainte, si le umplu sambata?

    • Laura spune:

      Anamaria, imi cer scuze ca nu am reusit sa iti raspund in timp.
      Ced ca cel mai bine este sa le faci cu maxim o zi inainte si sa le pastrezi intr-un recipient ermetic in frigider.
      Cum ai procedat pana la urma?
      Te pup si La multi ani micutului tau! Sa creasca mare si sa aiba parte numai de clipe fericite in viata!

  38. Connisor spune:

    Laura,
    Nu se pune bicarbonat sau praf de copt la aceste pancakes ?Am incercat dar cund incerc sa le rulez mi se rup 🙁
    Ce pot face sa fie elastice ?

    • Laura spune:

      Draga mea, nu se foloseste praful de copt aici. Daca sunt prea rigide, acopera-le cu o farfurie/capac/folie de plastic si lasa-le acoperite pana se racesc. Se vor inmuia si vor deveni elastice.

  39. Connisor spune:

    Multumesc tare mult draga Laura !
    Imi place tare mult blogul tau si retetele sint minunate !
    Craciun Faricit tie si familiei tale !

  40. natalia spune:

    Salut draga Laura, sa stii ca imi place tare mult blogul tau, am facut kiteva din torturile tale si alte retete din blogul tau. Sunt absolut superbe toate!!! Kiar acuma am facut aceste pancakes sunt deliciose, si miau iesit din prima incerkare. Merci mult pentru toate retetele tale!! Pupici.

  41. Bettina spune:

    Hi Laura,

    oare as putea sa coc clatita in cuptor ca sa ii dau o forma patrata si mai mare ca sa nu fie migaleala daca vreau sa fac mai multe? 🙂

  42. Cristina spune:

    Buna…vreau sa stiu si eu daca as folosi brinza de vaci cum ar trebui sa o prepar ( brinza?) trebuie sa mai adaug ceva in ea???

    • Laura Adamache spune:

      Cristina, nu trebuie sa mai adaugi nimic in branza de vaci. Inlocuiesti ricotta cu aceeasi cantitate de branza de vaci, atat.
      Bineinteles, daca doresti un gust mai pronuntat, poti adauga diferite condimente in branza de vaci (sare, piper, usturoi deshidratat etc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor