Doughnut muffins

11 comentarii

Retete culinare internationale – Doughnut muffins

Doughnut muffins - reteta culinara

Am facut acesti deliciosi doughnut muffins duminica, cand a fost ingrozitor de urat la noi. Ploaie, ceata, frig si umezeala mare mare, deci o vreme imposibila pentru plimbari. Au un gust asemanator cu cel al gogosilor, de aici si numele lor. Daca va place scortisoara, sa-i incercati neaparat pentru ca sunt foarte buni, desi nu foarte dietetici. Dar daca-i mancati numai dimineata si nu mai mult de doua bucati, atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Ingrediente – Doughnut muffins (12 bucati)

  • 230 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 65 g ulei
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • 1 varf de sare

In plus

  • 130 g unt
  • 150 g zahar
  • 10 g scortisoara

Mod de preparare

  • Intr-un vas, amestecam uleiul cu zaharul, oul si laptele. In alt vas, amestecam faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare. Adaugam amestecul de faina peste amestecul lichid si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Doughnut muffins - mod de preparare aluat

  • Tapetam formele de muffins cu unt si faina si le umplem pe trei sferturi cu aluat.

Donut muffins - aluat in forma

  • Ii coacem la 175 grade, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute. La suprafata trebuie sa ramana mai palizi iar marginile sa fie aurii.

Doughnut muffins - detaliu muffin

  • In timp ce muffinsii se coc, topim  untul in cuptorul cu microunde sau pe foc foarte mic,  si amestecam intr-o farfurie zaharul si scortisoara,
  • Dupa ce scoatem muffinsii din cuptor, ii lasam 2-3 minute sa se racoreasca, dupa care ii scoatem din forma si ii inmuiem in untul topit (numai marginile aurii) pentru 2-3 secunde maxim,  dupa care ii tavalim prin zaharul amestecat cu scortisoara.

Doughnut muffins - detaliu scortisoara si zahar

  • Ii lasam pe un gratar sa se raceasca complet si ii servim alaturi de un ceai, cafea sau lapte. Perfecti pentru micul dejun.

Doughnut muffins - detaliu sectiune muffin

  • Pofta buna!

11 Comentarii

  1. Pozele arata asa de super! Cu ce le faci? Imi plac mult retetele tale! cand ai inceput sa postezi pe blog?
    Otilia

  2. ACUM M-AS APUCA SA-I FAC…DAR SINCER NU STIU CE AM PUTUT FACE CU TAVA MEA DE MUFFINS…PE UNDE AM RATACIT-O CA NU O GASESC NICAIERI…ITI POTI IMAGINA ASA CEVA?HOW STUPID…..:)))

  3. Anonymous

    Scuze Laura, dar ce inseamna muiem in unt doar marginile aurii? Adica doar partea de sus? sau doar partea de jos? Poti sa explici te rog mai bine, mi-e sa nu gresesc tocmai partea cu tavalitul prin unt 🙂 yummi!
    Multumesc!
    Denisa

  4. Otilia draga mea, multumesc ca-ti plac! Folosesc un Canon 500D iar in martie fac 3 ani de blog. Pup cu drag si te mai stept pe la mine!

  5. Ooooo scumpa, daca ai stii de cate ori nu mi s-a intamplat si mie sa imi caut ustensilele de bucatarie si sa nu dau de ele!!:)))) Si asa ma enerveeez!!:))
    Pup si sa vezi ca exact atunci cand nu o s-o mai cauti, o s-o gasesti!!:)))

  6. Denisa draga mea, se inmoaie numai partea de jos cea care a stat in forma in timp ce s-au copt. Partea de sus nu se inmoaie in nimic, se lasa simpla.
    Pupicei si sa-mi spui cum au iesit daca-i incerci.

  7. Laura,chiar acum am scos micutii din cuptor,dar nu am apucat sa citesc faza cu partea care se da prin unt si eu am considerat sa-i dau pe lateral de jur imprejur intrucat asta era aurie.O sa vin cu impresii dupa ce-i gust.Mi-a ramas unt,zahar si scortisoara nefolosita si poate-mi dai o idee ce mai fac cu ea.Pupic,Vio si multam ca existi.

  8. Ti sono venuti molto belli, ciao
    buona domenica

  9. Muffins = Briosa, Briose… imi cer scuze dar ma scoate din sarite sa vad cuvinte englezesti romanizate. Suna foarte aiurea sa zici “muffinsii”, corect ar fi briosele. In rest foarte bune retetele.

    • Antonio, exista o mare diferenta intre briose si muffins. Briosele au obligatoriu drojdie in aluat, iar muffins au praf de copt.

  10. foarte buna este si arata foarte binee !!!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.