Snitele de pui marinat in iaurt


 

O reteta extrem de simpla si la indemana oricui. Pieptul de pui marinat in iaurt are doua mari avantaje: carnea devine moale si suculenta si nu mai trebuie sa folosim oua, ci doar le dam prin pesmet si gata. Ies extraordinar de bune. In iaurt puteti adauga daca doriti diferite arome ca sa fie mai parfumata carnea. Daca nu, puteti adauga doar sare si piper pentru ca ies delicioase si asa.

Snitele marinate in iaurt

Ingrediente:

500 gr piept de pui feliat

150 gr iaurt simplu

sare

piper

pesmet

Taiem pieptul de pui in felii subtiri (daca doriti puteti taia feliile mai grosute),

Snitele marinate in iaurt

si le punem intr-un vas sau intr-o farfurie mai adanca. Turnam iaurtul amestecat cu sare si piper peste feliile de pui, si eventual aroma dorita de dumneavostra, si le lasam la frigider la marinat pentru 30-45 minute maxim.

Punem pesmetul intr-o farfurie (eu am adaugat jumatate lingurita de curcuma in pesmet dar nu este deloc obligatoriu), si dam prin pesmet feliile de pui, scurse bine de marinata, pe ambele parti,

Snitele marinate in iaurt

Le prajim in ulei sau la cuptor la 180 grade pentru 15 minute.

Le servim acompaniate de piure de cartofi si eventual legume de sezon crude: rosii, castraveti, etc,

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

26 comentarii la “Snitele de pui marinat in iaurt

  1. Stefi spune:

    eu folosesc o varianta a retetei tale: in loc de iaurt – buttermilk(nu stiu exact cum se traduce in romana) si nu las puiul la marinat. inmoi puiul in buttermilk, apoi il trec prin pesmetul cu condimente, si inca o data prin buttermilk si apoi iar pesmet. face o crusta faina si e gustos.

  2. Bianca spune:

    Si eu am facut asa snitele dar le lasam in iaurt pentru vreo 30 min dupa care le scuturam bine si le dadeam prin faina, oua.
    Bine de stiut ca se poate si asa:) Economie de oua:)
    Pup

  3. auroraboreala spune:

    Din cauza oului si al uleiului, am renuntat sa mai fac snitele de pui. Am niste intrebari: tu le-ai facut in cuptor, sau prajite in ulei? daca le fac in cuptor, le asez pe hartie de copt, fara ulei? Sper ca nu te-am ametit.

    Super reteta! Abia astept sa o incerc!

  4. Laura spune:

    Stefi draga mea nu am incercat niciodat sa le fac cu buttermilk pentru ca aici nu se gaseste dar sunt convinsa ca ies un vis de bunatate.
    Pupicei cu drag si multumesc mult ca ne-ai impartasit varianta ta.

  5. Laura spune:

    Bianca scumpa incearca o data fara faina si ou sa vezi cat sunt de bune. Mie parca imi plac mai mult fara ou. Sunt mai lejere.
    Pupicei cu mare drag!!

  6. Laura spune:

    Multumesc Craita ca iti plac snitelele. Sunt bune foc. Stiu ca in casa se poate replica buttermilk-ul amestecand laptele cu putina zeama de lamaie sau iaurt in proportie de 50%. Nu am incercat niciodata sa il fac dar chiar o sa incerc.
    Te pupic!!!

  7. Laura spune:

    Aurora draga mea eu le-am prajit in ulei pentru ca trebuie sa recunosc ca snitelele si chiftele le ador prajite. Daca vrei sa le incerci la cuptor, unge foaia de copt pe care le vei aseza cu putin ulei si sa nu le lasi mai mult de 15 minute ca vor iesi uscate.
    Pupicei cu drag si sa-mi spui cum au iesit!!

  8. pansy spune:

    fac des pui tandoori,da'nu mi-a dat prin cap sa marinez in acelasi fel carnea si sa fac snitele ! am sa incerc cu siguranta.

  9. Laura spune:

    Pansy draga mea sper sa iti placa. Mie imi place foarte mult ca nu se usuca. Carnea de pui e destul de fada si uscata dar daca o marinam devine suculenta si buna foc.
    Te pupic!!

  10. auroraboreala spune:

    Am preparat snitele atat prajite in ulei, cat si la cuptor. Cele prajite au fost foarte fragede, iar prietenum meu a fost incantat deoarece "se simte aroma acrisoara a iaurtului si nu mai este nevoie de salata". Cel putin asa a declarat el. 🙂

    Pentru mine le-am gatit la cuptor, fara pic de ulei, asezate pe hartie de copt. Le-am lasat mai mult de 15 minute (cam 25, la 180 grade), si au iesit delicioase. Bineinteles, mai uscate decat dele prajite, dar este normal din moment ce nu am folosit ulei. Oricum, iaurtul a fost de mare ajutor deoarece carnea a ramas destul de frageda si in acest caz. Am fost putin inselata de pesmet, credeam ca se va inchide la culoare, dar snitelele aratau exact ca atunci cand le-am bagat in cuptor.

    Laura, imi cer scuze pentru comentariul kilometric. Iti multumesc pentru reteta, a fost un succes. 🙂

  11. raluca spune:

    Foarte gustoase si rapide, le-am facut cat s-au uitat copiii la un film de desene. eu pregateam pieptul de pui in aluat de clatite, dar e o schimbare bine-venita. pup.

  12. Laura spune:

    Aurora scumpa, mii de scuze ca raspund atat de tarziu. Tare ma bucur ca ti-au placut si chiar iti multumesc muuuult de tot ca ne-ai explicat detaliat cum le-ai facut pe cele la cuptor!! Te pupic cu mare drag si un weekend minunat iti doresc!!

  13. Laura spune:

    Raluca scumpa, ma bucur mult ca v-au placut. Mie imi plac mai crocante asa ca intodeauna le-am dat intai prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Te pupic cu mare drag!!

  14. Anonymous spune:

    Draga Laura,

    Am incercat si eu snitelele si au iesit minunat. Am folosit pesmet din faina de orez si naut (gluten-free), in rest am urmat reteta intocmai si le-am pregatit la cuptor. Fragede, sanatoase si usor de pregatit! Multumiri pentru acest blog minunat!

    Daniela.

  15. Crina spune:

    Multumesc pentru reteta ! Am avut ziua baiatului meu si unul din copii invitati la petrecere e alergic la ou. Am gasit reteta ta si asa nu am mai avut probleme ce sa fac pentru el ! Buna idee !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *