Salata de orez cu pui, ardei si porumb


Reteta salata de orez din revista Femeia, iulie, nr 7 (44) 2010

Salata-de-orez-cu-pui-ardei-si-porumb

Salata de orez cu pui, ardei si porumb este foarte gustoasa si satioasa. In plus, nu se face deloc greu, asadar va recomand sa o incercati cat mai curand.  Pentru salata de orez este bine sa folosim un orez cu bobul lung. Va recomand orezul salbatic pentru salate pentru ca este foarte aromat si se comporta foarte bine la fiert. Si orezul parboiled poate fi o alegere excelenta in cazul salatelor.

Ingrediente – Salata de orez cu pui, ardei si porumb (4 persoane)

  • 350 g orez bob lung/parboiled
  • 200 g piept pui
  • 100 g porumb (de la conserva)
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 50 ml vin alb demisec
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 ardei gras rosu sau galben
  • sare
  • piper

Salata de orez cu pui, ardei si porumb – Mod de preparare

  • Spalam orezul si il punem la fiert pentru 20 minute in apa cu sare.
  • Cat timp fierbe orezul, taiem pieptul de pui in patratele mici si il punem la prajit in putin ulei de masline impreuna cu cateii de usturoi taiati marunt.
  • In momentul in care puiul a prins culoare, adaugam porumbul, ardeiul taiat cubulete mici, sare si piper si mai lasam pe foc in jur de 5 minute, apoi adaugam vinul si ptarunjelul tocat marunt si lasam pana se evapora si dispare complet mirosul de alcool.
  • Scurgem orezul intr-o sita, il trecem printr-un jet de apa rece si il lasam la scurs.
  • Cand orezul este complet rece si scurs foarte bine, il amestecam cu 3 linguri de ulei de masline si sucul de lamaie.
  • Adaugam mixul rece de pui si legume, amestecam bine si bagam salata la rece pentru minim jumatate de ora inainte de a o servi. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata de orez cu pui, ardei si porumb
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

11 comentarii la “Salata de orez cu pui, ardei si porumb

  1. vincent spune:

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la puteti folosi sau puteti merge la si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  2. Lia spune:

    Laura,

    Te felicit din suflet pentru colaborarea cu Revista Femeia.
    E incununarea talentului tau culinar si fotografic.
    E minunat ca "serviciul" sa fie egal cu cea mai mare pasiune.
    Bravo !

  3. Alina_Stefanescu spune:

    Buna Laura,

    In week-end am incercat salata ta de orez si a fost delicioasa. Initial ma gandisem sa inlocuiesc pieptul de pui cu ciuperci, pentru ca eu nu mananc carne, dar pana la urma am hotarat sa nu iti modific reteta. Rezultatul a fost pe gustul meu si chiar ma bate gandul sa o repet si astazi. Acum am terminat de mancat ultima portie, la birou in fata calculatorului si mi-am amintit ca nu ti-am spus "sarut mana pentru masa". O zi buna!
    Alina

  4. Laura spune:

    Sa-ti fie de bine draga mea Alina!! Iti multumesc tare mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut. Tare buna ideea cu ciupercutele si sa stii ca data viitoare am sa adaug si ceva ciupercute in salata. Te pupic cu mare drag si o saptamana excelenta iti doresc!!

  5. Ade spune:

    Buna ziua, Laura!

    Sunt o fata de 14 ani careia ii place foarte mult sa stea in bucatarie si sa gateasca. Toate retetele tale sunt delicioase. Felicitari pentru colaborarea cu revista "Femeia" si iti urez succes in continuare. Am fost si eu in Italia acm 2-3 ani in Treviso, langa Preganziol si chiar mi-a placut si as vrea mult sa ma mut in Italia cand voi fi mai mare si poate ne si vedem. Felicitari inca o data pentru colaborare si aceasta salata arata bine.

    Cu drag,
    Ade

  6. Laura spune:

    Bine ai venit draga mea Ade!! Permite-mi sa te felicit din toata inima pentru ca desi ai o varsta atat de frageda esti pasionata de bucatarie!! Iti multumesc foarte mult pentru felicitari si cu siguranta ne vom vedea daca vei ajunge in Italia.
    Te pup cu mare drag si spor la bucatarit!

  7. anisoara mybuilders spune:

    Astept cat mai multe retete de salate Laura, sunt preferatele mele plus ca sunt si destul de rapide si gustoase.

  8. Aurel spune:

    Seara buna!
    Interesanta reteta si usor de facut. Ps: usturoiul lasat prea mult la prajit va da pieptului de pui un gust amar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor