Sos de ciocolata pentru inghetata


Retete culinare Sosuri – Sos de ciocolata pentru inghetata

Sos ciocolata pentru inghetata

Inghetata este buna simpla, dar este mult mai buna daca o servim cu un sos de ciocolata. Ma refer aici la tipurile de inghetata care se potrivesc cu ciocolata (inghetata de vanilie, inghetata de ciocolata, de alune, de fistic, de capsuni, visine, etc). Putem folosi acest delicios sos de ciocolata si pentru budinci, panna cotta, clatite, bavareze si pentru orice alt desert care se poate servi cu sos de ciocolata. Reteta sosului de ciocolata este foarte simpla, iar sosul se poate conserva intr-un recipient de sticla inchis ermetic, in frigider, pana la 3 saptamani.

Ingrediente  – Sos de ciocolata (cca 800 g)

  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 300 g zahar
  • 70 g cacao amara
  • 150 g ciocolata neagra de buna calitate
  • 10 g amidon de porumb + 2 linguri apa

Mod de preparare – Sos de ciocolata

  • Punem la fiert pe  foc mic apa amestecata cu laptele, zaharul si cacaua. Amestecam bine astfel incat cacaua sa fie bine dizolvata in lichid si sa nu faca cocoloase.
  • In momentul in care incepe sa fiarba discret (imediat ce apar primii bulbucei la suprafata), adaugam amidonul dizolvat in 2-3 linguri de apa.
  • Lasam sa fiarba 1 minut dupa care adaugam cicocolata rasa sau taiata in bucatele mici. Cand ciocolata s-a topit, stingem focul, lasam sosul sa se raceasca.
  • Cand este rece il strecuram ca sa scapam de eventualele cocoloase, il turnam in sticlute sau borcane si il punem in frigider unde poate fi pastrat pentru 3-4 saptamani.
  • Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sos de ciocolata pentru inghetata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

19 comentarii la “Sos de ciocolata pentru inghetata

  1. Amiramo spune:

    Draga Laura,
    Bine te-am gasit! Am nimerit pe blogul tau absolut accidental, dar vreau sa-ti spun ca din momentul in care am citit prima reteta, nu m-am lasat pana n-am rasfoit mare parte din paginile acestui blog. Am si apucat sa testez cate ceva. Iti multumesc mult pentru reteta de detergent lichid, de reteta muffin-urilor cu coca-cola, de cea de lapte condensat!!!! Sunt minunate! Mi-am si facut lista cu retetele care urmeaza sa le incerc 🙂
    Iti doresc multa inspiratie si la mai multe retete delicioase!

    Marina (seima pe forumul 'culinar')

  2. LLAAVVIINNIIAA spune:

    Te pup Laura!!!!! Am salvat, caci tot ce pui pe blog inseamna comoara la casa omului!
    Imi place de mor sosul de caramel din inghetata de la Mc. Sigur sti tu o reteta super/extra/mega… Ai timp???
    Numai bine!!!!!!!

  3. Anonymous spune:

    Laura arata minunata chocolata pentru inghetata. Pastrez reteta si multumim pentru dragostea si rabdarea care o ai pentru noi. Pozele sunt deosebite. Cand am sa imi cumpar un computer o sa pot face si eu minuni cu pozele. Deocamdata ma multumesc cu telefonul IPhone. Te pupic dulce.
    Falina( Vali).

  4. Alina Stefanescu spune:

    Draga mea Laura,
    Am executat aseara jumatate din compozitia de inghetata si de dimineata m-am trezit de la ora 6 ca sa o bag la robot si sa apuc sa gust din ea inainte de a pleca la birou. Sosul a picat exact cand trebuia si nu credeam ca o sa iasa asa de bun. Delicioasa inghetata, stau cu gandul la ea pana ajung acasa. Sa ai un week-end minunat. Te pup. Alina

  5. Laura spune:

    Seima draga mea cat ma bucur sa te revad!! Iti multumesc tare mult ca iti plac retetele de pe blogul meu si ca ai si incercat cateva si ai fost multumita de rezultat.
    Te mai astept pe la mine cu mare mare drag!!
    Pupicei!!

  6. Laura spune:

    Ce scumpa esti tu Lavinia draga!! Ma bucur mult ca iti place reteta asta si stiu ca am o reteta buna buna de sos caramel. Imediat ce o s-o fac am s-o postez. upicei cu mare drag!!

  7. Laura spune:

    Vali draga mea tare ma bucur ca iti place reteta de sos!! Abia astept sa iti cumperi calculator si sa iti citesc blogul!! Te pupic cu mare mare drag!!

  8. Laura spune:

    Alina draga mea ma bucur mult ca ai incercat inghetata si sper tare mult sa iti fi placut. Sosuletul e tare delicios si se face rapid foc. Ma bucur mult ca ti-a placut. Pupicei cu drag si o saptamana excelenta sa ai!!

  9. kittytweedy spune:

    Tu zici "Ideal pentru inghetata, parfait, clatite, panna cotta"…In opinia mea trebuie sa faci o precizare: a se prepara sau cumpara inghetata INAINTE de a se face sosul…pentru ca daca faci sosul inainte si dupa aia te apuci de preparat inghetata, sosul asta o sa fie mancat cu lingura asa cum este…si o sa ajungi sa ai inghetata dar nu o sai ai sos de pus pe inghetata:( Vorbesc din experienta :((

  10. Laura spune:

    Kitty scumpa stii ca ai dreptate?? Cred ca inainte trebuia sa postez sosul si apoi ingheatata. Nu pot sa spun cat am "degustat" din sosul asta dar putin nu a fost sigur!! Te pupic cu mare drag!!

  11. Anonymous spune:

    Buna draga mea Laura !Sanatate si putere iti doresc, ca sa ne gatesti si in continuare.De cand ti-am descoperit blogul, dar mai ales de cand experimentez tot felul de retete din ale tale, m-am ingrast 6 kg, si nu glumesc :)Eu si sotul meu devoram cu o pofta nebuna TOT. Multumim !
    P.S. exista ceva cu care pot ilocuii amidonul de porumb din acest sos? k eu nu am gasit asa ceva.
    Pupici.

  12. veronica spune:

    E super draga Laura! Tocmai l-am facut, acum e la racit..il voi servi cu inghetata de capsuni!!! MMM deja salivez…iti multumesc de o mie de ori..
    M-ar interesa daca sti vreo reteta de sos din asta facut din fructe (zmeura, fructe de padure, afine etc.)
    te pup si mersi inca o data.
    te urmaresc periodic…

  13. caty spune:

    buna Laura! Arata ft bine si as vrea sa il incerc si eu dar mamei mele nu ii lace ciocolata amara….daca pun ciocolata cu lapte nu are nimic nu?

  14. Petronella spune:

    Buna Laura. Urmeaza sa contribui la pregatirea unui candy/fruit bar pt o nunta. Fântâna de ciocolată nu va fi asa ca ma gândeam că ar acest sos ar fi potrivit pt cei care vor fructele «ciocolatoase». Ce parere ai? merge si la fructe? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor