Detergent Biologic pentru vase


Detergent biologic pentru vase 100% Natural, facut in casa

Detergent biologic de lamaie pentru vase

Trebuie sa recunoastem ca detergentii pentru vase din comert sunt foarte imbietori. Miros bine, au culori frumoase, plus ca sunt atat de bine promovati incat este imposibil sa nu ii cumparam. Dar oare de cate ori ne-am intrebat daca sunt sanatoase aceste produse? Ei bine, nu sunt sanatoase deoarece contin foarte multe substante toxice, una dintre aceste substante fiind nafta care este o neurotoxina.
Nu sugerez nimanui sa renunte la detergentul cumparat, dar doresc sa va propun o alternativa simpla, ieftina si 100% naturala pe care eu am descoperit-o in urma cu mai bine de 2 ani. De atunci am facut acest detergent de foarte multe ori. Este foarte parfumat, fiind realizat din lamai, si curata absolut minunat vasele noastre. Daca totusi avem vase foarte murdare, va sfatuiesc sa le curatati inainte cu un servetel si apoi sa le lasati in apa fierbinte amestecata cu cateva linguri de detergent timp de 10 minute si apoi sa le spalati.

Ingrediente – Detergent biologic pentru vase

  • 3 lamai mari (de preferat biologice)
  • 400 ml apa
  • 200 g sare
  • 100 ml otet de mere

Detergent biologic pentru vase – Mod de preparare

  • Spalam lamaile, le stergem bine, apoi le taiem in bucatele mici si le scoatem samburii.
  • Mixam la robot, cu ajutorul lamelor de otel, lamaile impreuna cu sarea si 200 de ml apa pana obtinem o crema (cam 5-6 minute la viteza maxima). Amestecam crema obtinuta cu inca 200 ml de apa si 100 ml otet si punem intr-o cratita pe foc mic.
  • Calculam 10-15 minute din momentul in care incepe sa fiarba, apoi stingem focul si lasam detergentul sa se raceasca. Il turnam in recipiente din sticla sau plastic. Recomand sticla.
  • Cand spalam vasele, ori le lasam la inmuiat in apa fierbinte amestecata cu detergent, ori punem pe burete detergent si spalam vasele. Detergentul biologic obtinut are o consistenta cremoasa.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Detergent biologic pentru vase
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 44 Review(s)

97 comentarii la “Detergent Biologic pentru vase

  1. Cristi spune:

    Suna si arata bine. Intrebarea mea e legata de spuma, se face spuma/nu se face?
    Eu recunosc ca sunt dependent de Fairy, pe moment.

    • Oana spune:

      Nu face spuma. Eu de vreo 2 ori am făcut detergentul. Curată f bine paharele și tot ce e de inox. Ptr vase cu grăsime spălam cu detergent normal, apoi mai o data cu acest detergent.

  2. joviska spune:

    Salut!
    Super reteta ta…pe asta chiar am de gand sa o incerc intrucat ma pasioneaza solutiile naturale in locul celor conventionale. Merci!

    Ioana

  3. clara spune:

    am si eu vreo doua retete de detergent de vase, unul cu nuci indiene,
    am sa l fac !
    sunt sigura de rezultat, lamiia si otetul sunt de aur!

  4. Anonymous spune:

    Lamaile trebuie cumva curatate de coaja? Eu nu am decat un mixer din acela vechi, rusesc, daca stiti ce vreau sa spun, deci nu blender, merita sa incerc sau nu iese nimic? Oricum, idee f. buna, felicitari!

  5. Laura spune:

    Cristi ma bucur ca iti place. Din pacate, pentru cei dependenti de spuma, acest detergent nu produce nici un bulbuc si sa stii ca parsoana mai dependenta decatt mine la capitolul spuma nu cred sa existe. Pana am descoperit detergentul asta nu imi imaginam ca ceva care nu face spuma poate curata bine dar uite ca m-am inselat. Te sfatuiesc sa il incerci din jumatate de ingrediente si daca esti multumit de rezultat poti sa il faci din cantitatea totala.
    Un weekend fain sa ai!

  6. Laura spune:

    Anonim lamaile se pun cu tot cu coaja numai semintele se curata. Din pacate nu stiu la ce mixer te referi dar pentru a face acest detergent este nevoie de un robot cu lame de otel. O sa merg chiar acum sa scriu asta in reteta.

  7. Adelina spune:

    Minunată reţetă Laura! 🙂 Eu folosesc un detergent lichid bio, de care nimeresc. Nu face multă spumă, dar spală bine. Şi eu mă credeam dependentă de spumă până am descoperit sol. astea naturale.

  8. Elena Toma spune:

    Eu o sa-l fac sigur, Laura! Tu propui numai lucruri verificate si am incredere in tine. Lamai eu mai foloseama la curatat, asa ca sunt tare curioasa privind eficienta lui. Nu trebuie sa faca spuma, ci sa curete. Un weekend minunat!

  9. Anita Albu spune:

    Foarte bun acest detergent, Laura! L-am facut aseara si sunt super multumita de el. Iti multumesc, esti minunata si te admir sincer pt. tot ce faci. Un weekend frumos iti doresc:)

  10. Anonymous spune:

    Draga Laura

    dis de dimineata, am facut si eu solutia de vase, dupa reteta ta 🙂

    a iesit minunat, nici acum nu contenesc sa ma minunez 🙂

    multumesc 🙂

    cu drag, Miha

  11. Anonymous spune:

    Buna Laura, esti geniala ca-ntotdeuna, sigur o sa-l fac pt ca am mari probleme cu mainile din cauza apei de aici si pare usor de facut.Iubita, o intrebare, tocmai am macinat cojile uscate de portocala si le-am pus intr-un borcanel de sticla inchis ermetic/il bag in frigi sau il las in bucatarie?rezista mai mult sau trebuie consumat repede?muuullttee multumiri.Brigytte

  12. Laura spune:

    Ma bucur mult ca iti place Adelina draga mea. Adevarul e ca detergentii naturali sunt de mii de ori mai sanatosi decat tot ce gasim in supermarket. Te pup si daca il incerci sa imi spui cum ti s-a parut!!

  13. Laura spune:

    Elena draga mea ma bucur asa de mult ca iti place detergentul acesta. Eu mai am doar pe fundul sticlei si chiar astazi am sa-l refac pentru ca imi place tare mult si cum spala si cum miroase. Te pupic cu drag si o saptamana minunata sa ai draga mea!

  14. Laura spune:

    Exact asa eram si eu, draga Miha, dupa ce l-am facut prima data. Nu imi venea sa cred cat de simplu se face si cat este de eficient. Te pupic cu mare drag si iti multumesc mult ca l-ai incercat!!

  15. Laura spune:

    Draga Ligia tare ma bucur ca iti place reteta. Eu m-am indragostit pur si simplu de acest detergent. Miroase atat de proaspat si spala foarte bine. Te pupic cu drag!!

  16. Laura spune:

    Brigytte scumpa mea tare ma bucur ca iti place reteta asta. Scumpa, borcanelul trebuie tinut intr-un loc intunecos si uscat, gen camara, dulap de bucatarie, etc. Exclus frigider pentru ca poate patrunde umiditatea in borcan si strica tot. Eu din coaja facuta anul trecut mai am jumate de borcanel. S-a pastrat impecabil. Nu si-a pierdut nici aroma, nici culoarea si il tin in unul din dulapapurile din bucatarie. Pupicei cu drag!!

  17. Simona spune:

    Buna Laura. Minunata reteta ta de detergent, ca si Clara eu folosesc de ceva vreme nucile de sapun, am inlocuit apa cu lichidul din nuci si in combinatie cu lamaile a iesit un detergent de vase excelent. As dori sa imi spui daca imi permiti sa postez reteta ta la mine pe blog, citand bineinteles sursa.
    Iti multumesc

  18. Laura spune:

    Simona draga mea mii de scuze ca raspund atat de tarziu!! Ma bucur tare mult ca ti-a placut detergentul si sigur ca il poti posta la tine pe blog. Pupicei cu drag!!

  19. Calin spune:

    Mi-am facut ieri detergent. Portie dubla, din 6 lamai.
    E ok! Miroase traznet! Am si spalat cu el, aseara. Degreseaza bine, desi nu face spuma…(!) E o senzatie stranie sa ai vase curate fara clabuci… (cred ca necesita un timp de acomodare cu noua senzatie)
    Mi-au iesit peste 2L. la sub 6 lei (calcule de criza…)
    Cred ca o sa mai fac. Din cauza ca e sanatos, adica nu e riscant pt sanatate, si am 2 copii pe care incerc sa-i cresc cat mai sanatos.
    !Felicitari pentru reteta!

  20. Mihaela spune:

    L-am facut si eu aseara si m-a surprins cat de bine poate spala. Dar cum eu sunt fan spuma si ceva clabuci, am adaugat putin detergent bio de vase. Este excelent!

  21. Adina spune:

    Buna Laura! Am facut si eu ieri detergentul de vase din gref… (nu aveam lamai in casa in acel moment). A iesit foarte bine, spala nesperat de bine. Detergentul meu are un miros putin mai pregnant de otet, data viitoare am sa pun mai putin. NU am reusit sa mixez perfect continutul, prin urmare l-am strecurat… Multumesc de reteta! Adina

  22. Laura spune:

    Calin ma bucur mult ca ti-a placut detergentul. Singurul impediment este ca nu face spuma. Si eu m-am obisnuit destul de greu cu absenta spumei dar pana la urma sanatatea noastra si a copiilor nostri conteaza cel mai mult.

  23. Laura spune:

    Mihaela scumpa si eu sunt fan spuma!! Am impresia ca daca nu e spuma nu se curata cum trebuie vasele. Dar cand vad ca farfuria scartaie dupa ce o spal cu detergentul acesta, ma linistesc si imi dau seama ca spala bine. Te pup!!

  24. Laura spune:

    Adina draga mea tare ma bucur ca l-ai incercat si ca ti-a placut si iti multumesc ca ne-ai spus ca se poate face si din grepfruit. Te pupic!!

  25. Mihaela spune:

    Asa este – scartaitul este testul final 🙂 Un alt avantaj este ca vasele se clatesc mult mai usor, adica mai repede si nu trebuie sa-mi fac griji ca raman urme de detergent.

    P.S. – super blogul tau! Am tot scotocit prin el si nu m-am plictisit deloc 🙂 Felicitari!

  26. Anonymous spune:

    Buna, Laura. Am vazut si celelalte produse bio si eco pe care ni le recomanzi si am gasit acest produs excelent (calitate – pret) pentru spalat rufe si vesela, aici linkul:

    Te pup, Claudia

  27. Anonymous spune:

    Laura, minunata reteta, de abia astept sa o incerc !! Dar sticla din imagine de unde o ai? E foarte draguta!
    Anais

  28. ghiocel07 spune:

    Draga Laura, abia acum am vazut postul acesta interesant. Sper ca nu te superi daca-l impartasesc si altora la mine pe blog. Sigur o sa-l incerc pentru ca tot ce faci tu este de exceptie. Multumesc mult.

  29. Laura spune:

    Anais draga mea sticla am primit-o cadou de la gazda mea. Am s-o intreb de unde a cumparat-o si iti spun. Te pupic!

  30. Laura spune:

    Cum sa ma supar ghiocel drag??? Chiar ma bucur si iti multumesc ca vrei sa-l impartasesti si altora!! Te pupic cu mare drag si ma bucur ca iti place!!

  31. Anonymous spune:

    Am facut detergentul !E grozav!Sint f.f.incintata.I l-am dat si doamnei care vine pt.curatenie si mi-a spus ca il va incerca si pentru geamuri.Cred ca va fi OK.Multe chestii interesante pe blogul tau.Multumesc f.mult pentru ca le impartasesti si altora.
    Laura Crisan

  32. Daniela C spune:

    Buna ziua dragelor. Am incercat sa fac si eu detergentul dupa reteta postata, dar ceva nu a mers bine. Sa va faceti o idee, am procedat asa: am maruntit lamaile la mixer (cred vreo 10 min, pentru ca nu se mai tocau)impreuna cu apa si sarea. Dupa ce s-au facut pasta, le-am amestecat cu restul de apa si otet intr-un ceaun si le-am pus la foc mic. Problema e ca s-a ingrosat foarte tare si in loc sa fiarba s-a cam prins de fundul ceaunului…s-a facut cam ca mamaliga moale…de parca nu ar fi avut suficient lichid sa fiarba. In sfarsit…am lasat sa se raceasca si am folosit a doua zi, dar nu am reusit sa curat vasele pe care am incercat pasta obtinuta. Ce-i drept, am simtit pe pielea mainilor ca are efect degresant, dar…cam atat. Asa ca, revin: daca aveti idee unde am gresit, va rog sa imi spuneti, ca mi-as dori tare mult sa nu mai folosesc detergentii obisnuiti. Pupici!

  33. Magdalena spune:

    Am incercat si imi place. Farfuriile, paharele si tacamurile se curata foarte bine, mai greu e cu oalele si tigaile care sunt cu grasime. Pacat ca soacrei mele nu ii place, si pt ca stam in aceiasi casa si folosim aceiasi bucatarie degeaba ma chinui eu sa spal vasele cu acest detergent, daca ceilalti folosesc din comert…cand ma mut la casa mea sigur o sa fac mereu. Multumesc Laura pt aceasta reteta care ne protejeaza sanatatea, se face foarte simplu si nici nu e costisitoare.

  34. Laura spune:

    Daniela draga mea, eu cred ca lamaile folosite de tine nu au fost foarte mari sau daca au fost mari, nu erau suficient de zemoase. Daca doresti sa il mai incerci, pune 4 lamai si daca si asa iti iese detergentul gros, mai adauga apa pana ajungi la o consitenta lichida.
    Te pup!!!

  35. Laura spune:

    Magdalena draga mea, e intr-adevar foarte bun pentru vasele nu foarte grase, pe care nu reuseste sa le spele atat de bine. Dar pentru pahare, farfurii si tacamaruri, este excelent.
    Te pupic cu drag si multumesc mult ca l-ai incercat!!

  36. Fely spune:

    Buna Laura.
    Eu as vrea sa incerc acest detergent de vase, cum pot intra in posesia lui? chiar as dori sa cumpar unul facut de tine, sa-l testez si daca imi place, ma apuc de treaba.
    Multumesc.
    Fely.

  37. Anonymous spune:

    Eu as dori sa stiu daca acest detergent este si dezinfectant. Sincer, nici alea din comert nu stiu daca sunt. Multumesc!

  38. sarah spune:

    Laura draga te rog tare mult sa imi raspunzi si mie la o intrebare legata de acest detergent si anume cat de mult poate fi pastrat.daca fac o cantitate mare tine sau in cateva zile nu mai poate fi folosit?eu sunt foarte alergica la detergenti.simt arsuri de fiecare data cand spal mai multe vase si din pacate cat de mult incerc nu pot spala vasele cu manusi de plastic.iti multumesc si te pupic

  39. neculaes simona spune:

    buna,am facut si eu a iesit super dar fiindca nu facea lam amestecat cu detergent de vase bio de la sonet si e super …

  40. carmen spune:

    Excelent detergent!cand l-am facut sotul meu ma intrebat ce bunatati fac…Miroase inpecabil,mai ales,spala impecabil.Felicitari!
    Albeste ibricul de cafea sau ceai(se lasa putin solutia sa actioneze).
    L-am testat si la aragaz si in jurul lui, petele acelea micute si incapatanate de grasime dispar ca prin minune.Sterg cu laveta si gata.Faianta si gresia stralucesc.Avantaj?Nu trebuie sa clatesti in disperare ca sa luceasca.
    Spal si la baie cu el dar nu am incercat pe cada(fibra de sticla)dar voi testa pe o portiune mica si revin sa va spun.
    Laura,inca odata felicitari.

    • Laura spune:

      Carmen, draga mea, ma bucur atat de mult ca ti-a placut!!
      Pup dulce dulce si o sa mai vin in curand cu astfel de retete.

  41. kittycat spune:

    Buna ziua! Incep prin a spune ca-ti multumesc din suflet pentru reteta asta minunata, pentru detergentul de vase chiar nu gasisem nicio alternativa homemade care sa-mi satisfaca toate cerintele, iar asta e grazav. In al doilea rand as vrea sa spun ca eu m-am abatut putin de la reteta astfel: deoarece sotul detesta otetul si nu am putut scapa de el suficient cat sa pregatesc reteta fara sa ma vada, am inlocuit otetul cu 100 ml apa in care am dizolvat 100 gr. bicarbonat de sodiu alimentar. Recunosc ca, initial mi-a fost teama ca nu o sa iasa nimic cu aceasta combinatie, dar dupa ce am testat produsul finit am constatat ca este absolut grozav. Am scos fara frecare excesiva (intocmai ca si cum as fi folosit un detergent de vase din magazin) chiar si pete de grasime mai vechi. De asemenea am constatat ca, da o stralucire aparte sticlei si impiedica formarea petelor albe de la apa de la robinet. Este… miraculos! Multumesc din suflet!

    • Laura spune:

      Kittycat, draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut!! Multumesc mult ca ne-ai spus si ce modificari ai facut. In acest fel, cei care nu suporta otetul, o pot incerca.
      Pup cu drag!!

  42. LIA spune:

    Buna. Interesanta reteta, dar am o mica nelamurire si asta pt ca vreau s-o incerc si eu: 400gr de apa sau 400 ml apa?

    • Laura spune:

      Lia, draga mea, 400 ml apa sunt egali cu 400 gr apa. Deci poti cantari apa cum iti este mai la indemana, in grame sau mililitri.
      Pupicei!!

    • Laura spune:

      Ligia, draga mea, din pacate nu am dar imediat cum o sa fac un sapun lichid, am sa postez reteta.
      Pup cu drag! Multumesc ca iti place blogul meu!!

  43. louise spune:

    Buna ziua!

    As vrea sa incep prin a va lauda. Retetele sunt super, chiar mi-am impresionat” audienta” cu ele. In privinta detergentului reteta nu are efectul scontat. Am incercat sa inlocuiesc apa cu macerat de nuci de sapun si … degeaba.

    • Laura spune:

      Louise, draga mea, iti multumesc pentru aprecieri. Detergentul acesta este folost pentru vasele nu foarte grase.
      Fiind un detergent natural, nu poate da rezultatele unui detergent chimic.
      Pup cu drag!

  44. Diana spune:

    Laura, multumesc de reteta, am fost si eu foarte incantata de detergentul asta. Atat de mult, incat mi-am curatat si toata baia cu el, si podelele…
    DAR: dupa ce l-am folosit cateva zile la rand (sa spunem cam 1h in total pe zi), mi-a uscat mainile foarte tare, pana am avut rani.
    Banuiesc ca din cauza ca e foarte acid… am pus si putina glicerina pentru hidratare, dar degeaba.
    Tu ce detergent folosesti pentru curatarea in casa?

    Daca folosesc detergentul asta doar la cateva vase, nu am nici o problema. Dar cum facem cu curatirea faiantei, vanii,… ?

    Multumesc
    Diana

    • Laura spune:

      Diana, draga mea, ma bucur iti place detergentul. Daca ti-a provocat rani, inseamna ca ai pielea foarte sensibila si te sfatuiesc sa folosesti niste manusi de plastic cand faci curatenie in casa.
      Si eu il folosesc, dar pana acum nu am avut nicio problema cu el.

      Pup cu drag!

  45. Sebastian spune:

    Nu stiu cat de importanta este spuma insa intrucat sunt cel putin 10 referinte, exista o solutie pentru cei interesati.

    Gasiti pe diverse site-uri cu produse biologice/ecologice asa-numita „tensida” sau „tensida spumanta” care este recomandata ca baza pentru produse de ingrijire a tenului si parului, chiar si pentru bebelusi, deci intr-un detergent de vase nu cred ca poate fi daunator in vre-un fel.

    Produsul este de origine vegetala, gasiti probabil variante cu certificate organice/bio/eco. Costa 10-15 lei un flacon de 250 ml si se foloseste in proportie de 10-30%. Deci mai puneti vre-o 2 lei pe litru si aveti un detergent de vase organic care face si spuma 😉

  46. adrian spune:

    Buna, este foarte interesanta metoda de a obtine un detergent bio. Eu colaborez cu o firma producatoare de detergenti din Spania si oamenii acestia doresc sa deschida cat mai multe fabricute in Romania, un fel de mici producatori indeoendenti. Ideea este sa poti produce detergenti bio si sa fi propriul tau sef, apoi ei te ajuta cu tehnologia si cu procesul tehnologic. Poate te intereseaza asa ceva…
    O zi buna, Adrian.

    • Adina spune:

      Buna ziua, Adrian! mai este valabila eferta? Sunt interesata, dar pentru inceput doresc mai multe informatii.
      Multumesc,

  47. Diana D spune:

    Buna. Apreciez mult retetele de pe site, am probat cateva si am fost f multumita. Cat despre detergentul biologic, ma bucur ca l-am descoperit (din intamplare), cautam ceva de genul asta. Am spalat cu el vasele, am curatat faianta, chiuveta si aragazul (petele nu f profunde) si rezultatul a fost f multumitor. Asa ca te felicit si iti multumesc pt tot ce faci, esti minunata !

  48. G spune:

    Am incercat reteta(cantitati la jumatate+ o nuca de sapun+ o lingurita bicarbonat).Este excelenta! Intentionez sa folosesc exclusiv aceasta pasta.

  49. FLORIN spune:

    INTERESANTA RETETA,INSA EU AM BLAT DE GRANIT CARE NU SE IMPACA CU LAMAIA SI OTETUL.EXISTA CUMVA O ALTERNATIVA?MULTUMESC.

  50. mihaela spune:

    L-am facut in aceasta seara si este grozav. Degreseaza excelet. Multumim infinit pentru aceasta reteta simpla si atat de eficienta.

  51. andrei spune:

    Laura, iti urmaresc blogul de mult timp si admir munca pe care o depui, un singur lucru nu mi-a placut insa in legatura cu postarea acestei retete de detergent de vase, faptul ca nu ai specificat sursa de unde ai luat reteta si acest lucru este lipsit de etica! Sursa este dintr-o carte celebra de REMEDII NATURISTE, oamenii au dreptul sa fie informati si mi se pare corect sa nu iti atribui ceea ce nu este al tau! Faptul ca ai aratat rezultatul final si ca ai fost multumita de el asta e cu totul altceva! P.S: Bafta in continuare cu blogul si pe viitor fii mai atenta, sunt ferm convins ca ai facut lucrul asta din neatentie si fara rea vointa!

    • Laura spune:

      Andrei, iti multumesc ca imi urmaresti blogul. Ma bucura acest lucru.
      Nu cunosc celebra carte Remedii Naturiste, insa sunt convinsa ca este o culegere de retete si sfaturi interesante. Faptul ca aceasta reteta se afla si in cartea repectiva, nu inseamna ca autorul este inventatorul ei. El doar a cules aceste sfaturi si le-a prezentat sub forma unei carti. Acest detergent este cunoscut in Italia inca din timpul celui de-al doilea razboi mondial, reteta lui fiind transmisa din generatie in generatie. Insa cel care a creat acest detergent ramane necunoscut. Daca i-as cunoaste numele, cu siguranta l-as fi mentionat pe blog.
      O seara frumoasa iti doresc!

  52. Sanda spune:

    Buna!!Sunt alergica si ma intereseaza genul acesta de produse naturale.Intrebarea mea este ,acest produs este posibil sa se altereze?Sau se fac cant.mici astfel evitandu se stricarea ?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Sanda, fiind vorba despre un detergent 100% natural, este posibil ca dupa o anumita perioada de timp, 4-5 saptamani, sa isi schimbe proprietatile.
      Pentru siguranta, iti recomand sa il faci in cantitati mai mici.

  53. Sanziana Dumitru spune:

    Alergiile la unele substante ma tin departe de produsele din magazine! Ce ma bucur ca am gasit unul natural dar la fel de eficient pentru geamuri! Banuiesc ca mai sunt oameni cu alergii pe aici! 🙂 Elvit este site-ul de unde mi l-am comandat! Sper sa va ajute si pe voi.

  54. Laurenția spune:

    Mulțumesc pentru această rețetă minunată! 🙂 Este foarte bun detergentul, miroase foarte frumos, spală foarte bine. Prima oară nu mi- a ieșit prea bine pentru că m- am grăbit și nu am respectat cele 5-6 minute de ținut la blender ( trebuie să recunosc că e și plictisitoare etapa asta :)) ) . Este foarte fin și e bun și pentru hidratarea mâinilor. NU folosesc burete, se spală total diferit față de varianta cu detergenți chimici, care fac spumă. Și faptul că nu face spumă e de bun augur, pt că se folosește astfel în formă concentrată, DAR nu e costisitor deloc. Cantitatea făcută după rețeta ta m- a ținut vreo lună, deci pentru 5-6 lei cât costă ingredientele… Iar vasele efectiv strălucesc, se spală mult mai bine decât cu orice detergent chimic. A, și îl folosesc și la spălat chiuveta, aragazul… Mi-nu-nat! 🙂

  55. Maria spune:

    Multumesc tare mult pentru aceasta idee, Laura! Chiar imi doream sa gasesc o varianta mai naturala si m-am bucurat ca un copil cand am urmat pasii tai si am fost mai mult decat multumita de rezultat.
    Numai bine!

  56. stefan claudia spune:

    Am facut acest detergent cu mult timp in urma. FOARTE BUN. La momentul respectiv imi amintesc ca nu fuctiona pentru recipientele din plastic. Acum ma gandesc serios sa imi schimb tot ce inseamna plastic ca sa ma pot reintoarce la aceasta reteta. spor in toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor